Návštěvník piposek Odesláno 28. listopadu 2009 Sdílet Odesláno 28. listopadu 2009 Řeším teď problém ohledně připojení více PC na jednu 10M přípojku. Samotné PC když je připojeno k modemu, šlape jako hodinky, maximální rychlostí. Když ovšem vřadím router, rychlost padne na 0 - 200 kbps. Na routeru jsem zkoušel všechna možná nastavení i nenastavení a výsledek pořád stejný. Když ponechám stejnou kabeláž, ale místo routeru dám propojku, zase vše šlape jak má. Takže by vadný router? No dal jsem druhej, který projistotu ani nenačte IP, takže internet nejede vůbec. Experimentování s MTU taky žádný výsledek.... teda nějaký výsledek jo - zoufalost. Oba routery jsou TP-LINK, jeden mám ověřený jinde - plně funkční, druhý zbrusu nový... (( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník piposek Odesláno 28. listopadu 2009 Sdílet Odesláno 28. listopadu 2009 Další poznatek je, že s PC se dvěma síťovkama a live linuxem to taky routuje dobře a plnou rychlostí... Takže mě napadá snad jedine nekompatibila kabelového modemu s routery od firmy TP-LINK... Máte někdo nějaké zkušenosti s TP-LINK TL-R402M a TL-R460 v kombinaci s kabelovým modmem od UPC? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník piposek Odesláno 26. prosince 2009 Sdílet Odesláno 26. prosince 2009 VYŘEŠENO Pokud by si někdo myslel, že tenhle kabelový modem má na svém výstupu plnohodnotný ethernet, který umožňuje délku segmentu až 100 metrů (délka kabelu mezi jednotlivými aktivními prvky sítě), tak bohužel - 11 metrů byl ten problém... Vzal jsem router (kterýkoliv z výše jmenovaných), pomocí jednometrového UTP kabelu propojil s kabelovým modemem... Do routeru připojil původní kabel, který byl v modemu a hele jak to krásně funguje... BTW: TP-LINKy jsou dobré, přesně jako ASUS a přesně jako D-LINK, které se chovaly úplně stejně, ikdyž je fakt, že D-LINK jako jediný fungoval o poznání lépe, s rychlostmi i okolo 2 mega Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník JirkaH Odesláno 26. prosince 2009 Sdílet Odesláno 26. prosince 2009 ja mam delku kabelu od modemu k PC cca 30metru a zadny problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník piposek Odesláno 27. prosince 2009 Sdílet Odesláno 27. prosince 2009 Tak pak mám vadný modem.. No ale co.. už to funguje, tak toho půl roku, než tady bude optika od Pody nějak doklepu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Detien Odesláno 2. ledna 2010 Sdílet Odesláno 2. ledna 2010 Mám tak cca 15m od modemu router (Linksys) a taky v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 8. srpna 2010 Sdílet Odesláno 8. srpna 2010 Je tedy nutné používat kabelový modem od UPC i router najednou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Detien Odesláno 8. srpna 2010 Sdílet Odesláno 8. srpna 2010 No pokud chceš připojit jen jedno PC, tak nepotřebuješ router. Ale pokud chceš připojit více PC a ještě navíc Wifi a třeba VoIP, tak router potřebuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.