Odesláno 25. prosince 2009 15 let mám internet od UPC. Modem připojený do routeru TP-Link WR340GD. Pokud se na router připojím z notebooku LAN kabelem, rychlost je 10,5 MBit. Pokud se však připojím přes Wi-Fi, rychlost max. 3,5 MBit. Zkoušel jsem 3 notebooky (2x acer, 2x MSI) a 2 routery (TP Link a Zcomax). Situace stejná, přes LAN o 8 MBit rychlejší. Chápu, že WI-fi má ztráty, ale 8MBit rozdíl je moc. Na routeru vypnuté zabezpečení, vypnutý firewall apod. Pomoc ? Už jsem z toho zoufalý.
Odesláno 25. prosince 2009 15 let Notebook mas jak daleko od routeru ? A signal ma jakou kvalitu ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 25. prosince 2009 15 let notebook mám od routeru cca 3 metry, testoval jsem i 10 cm od routeru situace stejná, zkoušel jsem dokonce 4 notebooky, co máme doma ... signál plná kvalita, zkoušel jsem dva routery.. Dodatek: UPC modem by s tím neměl mít nic společného, že ? Zajímavé je, že přes kabel do routeru - následně router do modemu jede net 10 mBit v pohodě.
Odesláno 1. ledna 2010 15 let To buď máte tak hodně zarušené wifi pásmo, že to více nepojede a nebo je vadný ten router. Vyzkoušet jiný router by bylo nejlepší. Modem u UPC by na to neměl mít vliv. Možná ještě vyzkoušet nějak prosíťovat přes wifi 2 notebooky mezi sebou a vyzkoušet rychlost spojení - aby se ověřila myšlenka, že wifi je v tvé oblasti hodně zarušené.
Odesláno 2. ledna 2010 15 let http://img42.imageshack.us/i/nettest.jpg/ první test byl wifi - LAN, tento test je wifi - wifi (2 notebooky) http://img13.imageshack.us/img13/253/wifiv.jpg routery jsem zkoušel 4 (TP Link 340GD, D-Link 524, NetGear www.upc.cz a ZComax)... notebooky 4 a konkrétně na mém notebooku jede net u kamaráda na wifi 10 MBit...co se týče zarušení, nalezena přes Site survay routeru a NetStumbleru 1 síť na 10. kanálu.. zkoušel jsem změnit kanál, router v režimu B i G , základní věci správně nastavené.. opravdu netuším, čím by to mohlo být... Poznatek - od routeru notebook 10cm - 2 m - signál 60% (5db), vyzkoušena 2db (34%) i bezantény router (13%)....přes jednu zeď signál 34% na 5db anténě..
Odesláno 14. ledna 2010 15 let Po tech dukladnych testech, ktere jsi provedl me nenapada nic jineho nez nejake ruseni, zkusil bych snad jeste na zkousku router premistit na jine misto v dome. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 14. ledna 2010 15 let nikdo nic ? Promiň, pro změnu já jsem neviděl žádnou otázku. Jen konstatování stavu.
Odesláno 15. ledna 2010 15 let viz Tomus - vyzkoušet jiné umístění. Taky nic jiného mě nenapadá. Vyzkoušej teda toto.
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.