Návštěvník Odesláno 11. dubna 2010 Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 mezi modemem - routerem je kabel cca 50 cm .... při připojení notebooku na kabel do routeru a následně router do modemu - je rychlost 10 MBit... když je zapojení wifi notebook na router a router do modemu - rychlost nepřesáhne 4 Mbit..routerů jsem zkoušel asi cca 5 různých značek.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 4. listopadu 2013 Zdravím, narazil jsem na dost podobný problém. Mám net také od UPC, rychlost 120MBit, za UPC zařízením, které jsem si musel zakoupit a vyměnit za novější aby podporovalo vyšší rychlosti (od 60Mbit bylo potřeba jiné zařízení) mám připojen router D-link. Wifi mi jede cca 10 - 15 MBit, po připojení kabelem 90 - 110MBit!!! Notebook je u routeru, signál plný, vyzkoušeny i jiné kanály, jedu na 2,4GHz. Vyzkoušen jiný WiFi router a stejně to víc nejede. V okolí asi 7 dalších sítí, dobrá, chápu, že nějaké ztráty a rušení tam je, ale nemůže mi to ze 120MBit udělat 10Mbit!! POMOC!!! na 5GHz router se mi nechce přecházet, bojím se, že mi nebude podporovat nějaká další zařízení (potřebuji na tom provozovat 3 notebooky, 2 telefony, televizi). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 4. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 4. listopadu 2013 co přesně to je za routery? (oba dva) Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 4. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 4. listopadu 2013 Stačí, aby v NB byla Wi-Fi 802.11b/g (nebo v routerech) a víc se z toho nevymáčkne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 6. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 6. listopadu 2013 Routery: D-link DIR-600 D-link DIR-636 Notebook nemá problém s 5GHz, nebo s nkem (je nový). Jinde jsem ho zkoušel a jel mi 60MBit na WiFi. Stejně tak další zařízení. Nicméně jsem asi rozlouskl problém - zařízení (modem) od UPC má zřejmě problém komunikovat s výrobky D-link. Včera jsem doma měl půjčený router TP-link a měření dosahovalo cca 40 - 60 MBit což jsou sice furt 50% ztráty, ale tak to se dá očekávat že kabel je kabel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.