Odesláno 9. ledna 2010 15 let Speedy a UPC-2, domívám se, že všichni tři máme pravdu. Jen já jsem to asi formuloval špatně. Ano to přepnutí dělá TV, STB nebo karta v PC, ale funguje až díky digitalizaci. Při analogovém vysílání si TV či analogová karta k PC ani neškrtne, protože nemá podle čeho. Navíc některé i digitálně vysílající stanice ačkoli vysílaný obraz je 16:9, vysílajího včetně černých pruhů nad a pod. Zpravidla do tohoto pruhu zasahuje logo oné stanice. Tedy ani v tomto případě nefunguje správné přepnutí, protože "nemůže".
Odesláno 10. ledna 2010 15 let Pokud logo tv stanice zasahuje do cerneho pruhu nahore, tak se vetsinou nejedna o vysilani v 16:9, ale ve 4:3 Letterbox, coz je vysilani ve 4:3 s cernymy pruhy, proto TV ani nema duvod prepinat do sirokouhleho formatu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 10. ledna 2010 15 let Přesně to jsem myslel. Např. FilmBox Extra. Film 16:9 vysílaný v Letterboxu 4:3.
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.