Návštěvník Odesláno 13. října 2009 Sdílet Odesláno 13. října 2009 Ahojte, tak jsem si dnes domu donesl AZBox HD Premium a CI modul se spárovanou UPC kartou od LICY. Při prvotní instalaci jsem měl problém že DVB-C nenašel žádný program a to ani manuálně. Nějakou dobu jsem si s tím hrál a pořád nešlo. Zkusil jsem stáhnout tedy nový firmware. Po instalaci se naprosto změnilo menu pro DVB-C tuner. Objevila se mj. země Německo a Německo-a. Spustil jsem automatické vyhledávání s nastavením země Německo. Našlo se cca 58 programů a kupodivu plně funkční. Ostatní programy jsem dle návodu v tomto fóru (seznam muxu) doinstaloval ručně. A kupodivu fungovaly také. Takže můžu potvrdit že přístroj je plně funkční na sítí UPC. Zatím jsem dost spokojen...jdu samozřejmě i HD programy. Všem doporučuji. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2225-stb-azbox-hd-premium/ Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Radomir Drda Odesláno 14. října 2009 Sdílet Odesláno 14. října 2009 no to je dobrá zpráva Kolik máš tunerů? jak to nahrává? zkoušel jsi i přesunout nahrávku do pc a udělat dvd? jak je hlučný? Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2225-stb-azbox-hd-premium/#findComment-33318 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. října 2009 Sdílet Odesláno 15. října 2009 Mám jenom jeden tuner DVB-C. Druhý tuner je DVB-S. Nicméně se domnívám, že je možno mít i jen dva DVB-C tunery (nemám ověřeno). Nahrávání jsem zatím nezkoušel a tím pádem ani přehrávání v pc. Co se týče hlučnosti, je provoz velmi tichý, protože nemá žádné aktivní chlazení. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2225-stb-azbox-hd-premium/#findComment-33340 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Radomir Drda Odesláno 17. října 2009 Sdílet Odesláno 17. října 2009 a nehřeje se to moc? potom napiš jak to nahrává - co kvalita obrazu kostičkuje mrzne atd? Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2225-stb-azbox-hd-premium/#findComment-33352 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. října 2009 Sdílet Odesláno 18. října 2009 Trošičku jsem si s AZBoxem pohrál a můžu napsat prní zkušenosti. 1) Zahřívání - jelikož zdroj je externí přístroj se příliš nezahřívá. V horní části má dostatek větracích otvorů. Ovšem ty bych nedoporučoval zakrývat, eventuálně na ně dávat jinou elektroniku. 2) Nahrávání - nahrané soubory se ukládají do TS souboru. Zkoušel jsem je přenést do notebooku a přehrát. Nahrané video šlo přehrát bez problémů i ve Windows Meadia Playeru (Windows 7) a samořejmě i v KM Playeru. Kvalita videa je velmi dobrá. Zatím jsou zkoušel nahrávání SD programů. 3) Kvalita obrazu - kvalita obrazu je velmi dobrá v SD i HD kvalitě, ke kostičkování nedochází ani k zadrhávání - omezením je jen kvalita vysálíní UPC (ale to nemá smysl u některých programů vůbec komentovat). 4) WiFi připojení k sítí - připojení k sítí přes WiFi proběhlo naprosto v pořádku, nedochází k padání sítě. Nicméně jelikož mám router ve vedlejší místnosti dosáhnu maximálně ryhlosti cca 1600 kbs, což je pro přehrávání videa v MPEG2 či HD málo. Budu se ubírat cestou natažení kabelu. 5) HDD v AZBox - namontoval jsem si 160 GB 2,5" palcový disk (původně jsem měl v ntb) a našel se bez problémů. Naformátoval jsem disk a normálně lze na něj nahrávat, číst... 6) Souborový server - nepodařilo se mi rozchodit file server, tzn. že nemůžu přes síť přistupovat na soubory (především videa) nahrané v AZBox. Při nastavování file serveru dojde k restartu AZBoxu a file server stejně po restartu nefunguje. Myslím si, že asi bude vyřešeno v nové verzi firmware, eventuálně možná se mi podaří zprovoznit při připojení kabelem do sítě. 7) EPG - je docela pěkně zpracované. V základním přehledu perfektně zobrazuje češtinu. Nicméně pokud si zvolím detail (pokec) o pořadu tak první dva tři řádky jsou s českými znaky v pořádku, u dalších řádků je čeština rozhozená. Taky čekám opravu v další verzi firmware. Vede mne k tomu i to, že v základním menu je položka volba písma, která však nyní dostupná. Přehrávání videa - jelikož je přístroj multimedílní přehrává spoustu druhá video souborů. Ještě jsem nenarazil na žádný typ videa, který by nepřehrál (avi, mp4, mov, wmw, ...). U video DVD disků jsem narazil na problém, že jsem nebyl schopen volit v položkách menu (přehrání filmu, kapitoly, volba zvuku). Možná jsem něco dělal blbě, nicméně jsem si poradil tak, že jsem menu AZBoxu se posunul na další kapitolu (ale stále jsem nemohl změnit zvuk, titulky). Na netu jsem nehledal. Možná že mi někdo poradíte. Bohužel díky wifi připojení nelze DVD v mpeg2 přehrávat (dochází k zasekávání). 9) Ladění DVB-C - nějakou dobu jsem si hrál s laděním. Dnes jsem přišel na to, že když nastavím zemi Germany, manuální vyhledávání NIT, naladí se všechny programy tak jak jsou standardně seřazeny v Handanu od UPC (předpokládám, že UPC seznam pozic asi nějak vysílá, ale nerozumím tomu tak nevím). 10) Dálkové ovládání - je trošičku velké a je si třeba zvyknout. Některé tlačítku z mého pohledu chybí (např. FAV) a některé jsou nelogicky umístěny. Pozitivní zase je, že na druhé straně ovladače je návod jak nastavit ovladač aby se dala ovládat TV - a opravdu to funguje. Jedním ovladačem lze ovládat TV i STB. Další výhodou je, že psaní písmen probíhá stejně jako na mobilu - na číselné klávesnici jsou písmena. 11) Youtube, web prohlížeč - youtube funguje bezproblémově, jen řazení výsledků vyhledání se mi zdá dost problematické. Ale nijak jsem s tím nehrál, takže nevím zdalipak je možné nějak youtube nastavovat. Web prohlížeč je funkční, ale k procházíní webu to moc není. Lze si přečíst zprávy a základní brouzdání zvládne. Pro dnešek asi vše co mě napadá. Eventuálně se zeptejte. Pokud příjdu na něco nového dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2225-stb-azbox-hd-premium/#findComment-33369 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Stanislav Macek Odesláno 19. října 2009 Sdílet Odesláno 19. října 2009 Zajímalo by mě 1) zda-li přehrává soubory HD z externího HDD připojeného přes USB např. ve formátu mkv, wmv atd.? 2) je možné nahrávat (také HD) na externí HDD připojený přes USB a kolik programů respektive z kolika muxů je možné nahrávat najednou? Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2225-stb-azbox-hd-premium/#findComment-33374 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. října 2009 Sdílet Odesláno 19. října 2009 máto na scartu RGB? Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2225-stb-azbox-hd-premium/#findComment-33375 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 29. října 2009 Sdílet Odesláno 29. října 2009 1) přehrávání z externího HDD - přehrávání je možné jak ze síťového disku tak z disku připojeného přes USB. Co se týče síťového disku, tak současné verze FW umužňuje rychlo připojení přes síť (WiFi nebo Ethernet) cca kolem 2,5 MBit což je pro přehrávání dvd disků se zvukem DTS málo. Snad rychlost sítě bude vyřešena v dalších verzích FW. 2) nahrávání na externí disk - nahrávání na síťový externí disk není možné, na disk připojený přes USB by neměl být problém, ale nezkoušel jsem. 3) nahrávání z muxu - na jednom tuneru je možno nahrávat jen z jednoho muxu. Domnívám se, že nahrávání z dalšího tuneru je jen možné s dalším tunerem. 4) RGB na scartu - připojení přes scart jsem vůbec nezkoušel, mám HDMI a doporučuji použít HDMI. Obecně by měl být na scartu i RGB. 5) stabilita - nesetkal jsem se s samovolným restartem. Pokud jsem restartoval tak z vlastního podnětu. 6) provoz DVB-S a DVB-C - přistroj má samostatný DVB-S a DVB-C tuner. Je možné provozovat oba najednou. DVB-S je označován jako A a DVB-C jako B. Domnívám se, že je možné provozovat v libovolné kombinaci, tedy DVB-S a DVB-S, DVB-S a DVB-C, DVB-S a DVB-T, DVB-C a DVB-C, DVB-C a DVB-T, apod.... Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2225-stb-azbox-hd-premium/#findComment-33514 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.