Přejít na obsah

Blokování portů


Návštěvník Joseph21

Doporučené příspěvky

Návštěvník Joseph21

UPC a blokování portů

Nedávno jsem se přestěhoval z jednoho konce Prahy na druhý. V obou bytech jsem měl internet od UPC, tak jsem očekával, že s tím nebudou žádné problémy. Blokování portu 25 jsem očekával, naštěstí mám na smtp nastavený náhradní port 2525. Bohužel jsem zjistil, že mi UPC bloku i tento port, dále je blokováno 11371(PGP) a dnes jsem zjistil, že mi neběží ani 21!!! K čemu mi takový internet je?

 

Samozřejmě, na routeru i na počítači je vše nastaveno správně, není to firewallem, v jiných sítích vše funguje v pořádku. Zkoušel jsem několik počítačů a připojoval jsem je i přímo na modem(Motorola 5101). Porty jsem zkoušel pomocí telnetu.

Ty vysoké porty bych chápal, ale proč proboha blokují i standartní ftp? Navíc tohle se mi přes proxy moc posílat nechce.

 

Přemýšlel jsem o zavolání na zákaznickou linku, ale po přečtení několika zkušeností od jiných lidí, kteří se o tohle pokoušeli, to asi nemá cenu. Zkusím jim napsat přes kontaktní formulář.

 

Zjišťoval jsem, jak by se dalo dostat do nastavení modemu, protože to blokování bude určitě na něm, ale config je tahaný automaticky ze serveru, tak tam asi moc neuspěji. Nevíte někdo, jak by se dal třeba vyčíst? Abych měl nějaký důkaz, že to opravdu blokované je. Nemyslím samozřejmě tu základní administraci přes 192.168.100.1

 

b)Jak sehnat jiný modem? Předně ten starší, který jsem měl ve starém bytě a na kterém šlo vše v pohodě. Typ si ještě zjistím.

 

c) Jiné nápady?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Standartne jsou blokovany porty pouze pro windows sdileni, ostatni ti mohli byt zablokovany kvuli rozesilani spamu a viru.

Zavolej si na helpdesk a nech porty odblokovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník Breorn
Presne tak, blokuji se jen porty 135,139,445,3128 a 8080,

ostatni se blokuji jen pri rozesilani spamu.

Takze volat infolinku a nechat si je odblokovat.

 

Nejdřív by měl zlikvidovat přičinu blokace. Jinak se zablokujou znova. Aktualizovaný antivir, antispyware a proskenovat pořádně všechny připojený kompy. Pak ať brnkne na odblokaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Zdravím, můžu se zeptat, jaké je přesně tel. číslo odblokace? (popř. nějaký virtuální kontakt).

 

Nemůžu se totiž absolutně připojit k různým online službám (livestream sportovních utkání, online hraní her atd.) Vždycky jsem si myslel, že je chyba na mojí straně, ale narazil jsem na forum, kde více lidí upozorňovalo na blokování portů ze strany UPC. Divím se ale zmínce o tom, že se tak děje jen při rozesílání spamu či virů... a pokud vím, tak ani jedno se mne netýká (pravidelně scanuju počítač). Jsem sice totální internetový analfabet a chápu, že se tím nejspíš zamezuje sdílení a stahování, ale proč to postihuje i celosvětově známé volnočasové servery (tím myslím ten sport a hry)? Snad mi na tohle staré téma ještě někdo odpoví :D Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...