Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Dnes po spuštění počítače na mě vyskočilo okno s žádostí o heslo do modemu. Spustil jsem volbu Odstranit potíže, ale nepomohlo to, k internetu jsem se nepřipojil. Restartoval jsem modem, pak připojení proběhlo. Mám PC připojený kabelem, do nastavení modemu jsem nikdy nelezl, když mi modem v létě měnili, tak mi říkali, že nic nastavovat nemusím, vše poběží stejně jako před výměnou. Co to má znamenat, je někde problém nebo se jen modem na chvíli zbláznil ?

• Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha 10
Odesláno

Mohla to být náhoda. Možná chvilku nešel net. V každém případě je vhodné si modem přeheslovat.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Mám internet od UPC už 9 let, modemy jsem měl Motorolu, UBEE a teď Compal. Nikdy to po mně heslo nechtělo, Compal má heslo 12 znakové, malá a velká písmena a čísla, to snad je dost bezpečné, tak proč měnit ?

• Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha 10
Odesláno

Z toho důvodu, že přednastavená/defaultní hesla jsou vždy bezpečnostní problém. Ale je to každého volba. Jak dlouho máš internet od poskytovatele, nebo kolik má původní heslo znaků,  je v tomto případě irelevantní.

Že chtěl modem po někom heslo po pokusu o otevření webových stránek jsem už zažil. V okamžiku, kdy byl nějaký výpadek na té lince. Pravda, bylo to na xDSL lince a xDSL modemu.

Upraveno uživatelem sodekcz

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Jde nejak nastavit heslo jake chci a ne podle jejich pravidel?

Upraveno uživatelem evlo2

Odesláno

evlo: můžeš si přeheslovat vstup do modemu. Můžeš si i kompletně přejmenovat a přeheslovat WiFi.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Ok, tak to beru tak, ze to proste nejde.

Ale tak zkusil jsem to, ze bych mel misto dvou krabicek jednu, nevadi, vratim, koupim nejakou tu hruzu s externimi antenami, co se da delat, radeji at je to hnusne, ale ne takto silene omezene.

Odesláno

Jde to. Nekde tady na foru kdosi ukazoval navod, jak s pomoci vyvojarskych nastroju (treba v Chrome) ojebat ten JavaScript, ktery kontroluje heslo, a nastavit si heslo podle sveho.

Presny odkaz ti bohuzel nedam, musis hledat.

Odesláno

dekuji za potvrzeni 🙂

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague