tomus Odesláno 4. října 2020 Sdílet Odesláno 4. října 2020 Tak on to řeší v jiném vláknu, takže nemá smysl to řešit ve dvou vláknech naráz, takže podle mě dobře dělá. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník 1grdecoca Odesláno 5. října 2020 Sdílet Odesláno 5. října 2020 Rozuzleni zde 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník 1grdecoca Odesláno 10. října 2020 Sdílet Odesláno 10. října 2020 Nedaji se na cernem Compalu nejak vypnout svitici kontrolky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 10. října 2020 Sdílet Odesláno 10. října 2020 Černá izolačka, funguje spolehlivě už od dob Ubee :-) 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 10. října 2020 Sdílet Odesláno 10. října 2020 Černá izolačka, funguje spolehlivě už od dob Ubee :-)Už od dob Motoroly :-D Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. října 2020 Sdílet Odesláno 11. října 2020 Já na to používám černou lihovou fixu, kontrolky pak svítí přibližně o dvě třetiny méně, případně tam dát nějakou poloprůhlednou folii, úplně to zalepit a nevidět na kontrolky asi není ideální. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 11. října 2020 Sdílet Odesláno 11. října 2020 A co bych na těch kontrolkách asi tak viděl? Buď net funguje nebo ne, to ostatně zjistím i z webového rozhraní. Blikání nějakých opičáren fakt potřeba není :) 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník cz01 Odesláno 21. října 2020 Sdílet Odesláno 21. října 2020 V 2. 12. 2016 v 14:41, quadra2030 napsal: Toto je znamy problem vsetkych DOCSIS 3.0 modemov, ktore pouzivaju Puma 6 (Intel/ex Texas Instruments) chipset.. staci si pozriet fora velkych kablovych providerov (ComCast, Rogers, Virgin..) - po par hodinach ci dnoch sa stracaju pakety, zvysuju pingy, restart to zase na nejaky cas vyriesi. Intel na to s*rie ci velmi neochotne reaguje (co sa da pochopit, business s DOCSIS chipsetmi tvori zlomok percenta celeho obratu).. Compal musi cakat, kym Intel nieco vyriesi - a prednost maju velki US operatori (kde su najvacsie peniaze). Modemy s Broadcom chipsetom (Technicolor 7200, Ubee EV/W32xx) funguju bez problemov.. ak by sme sa dozili toho, ze UPC povoli vlastne DOCSIS modemy (podobne ako bola donutena Unitymedia v Nemecku, ktora tiez patri UPC), tak by bol skvely Netgear CM600 - 24/8 DOCSIS 3.0 modem, bez Wifi paskvilu, Broadcom chipset.. velmi stabilny. Poslední dobou jsem si všiml, že mi zlobí wifi. Zlobí wifi znamená, že mi klesne přenosová rychlost na cca 5 - 18 Mb/s. Při měření první vteřiny jednou normálně přes 100Mb/s a klesá až do zmíněných hodnot. Myslel jsem si, zda není problém v klientském adaptéru, ale pomohl až restart modemu. Po restartu je rychlost wifi dobrá a konstantní (přes 100Mb/s). Jsem typicky připojen přes 5 GHz AC, někdy 2,4GHz N a to podle síly signálu (mám stejné SSID a modem mám na druhém konci bytu). Zběžně jsem si tady prolétl toto vlákno a našel jsem obecné informace, že Puma chipset není kvalitní a vykazuje packet loss po nějaké době. Typicky mi wifi zlobí někdy po x hodinách, někdy ve dnech (pokud využívám méně náročné služby, tak si toho ani nemusím všimnout, že jede wifi pomalu). Modem restartuji přes web interface, dříve jsem vypnul z napájení, ale škoda že start trvá tak dlouho. Má otázka zní, zda máte nějaký tip, jak to řešit bez restartu modemu prosím s tipy. Verze firmware CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 21. října 2020 Sdílet Odesláno 21. října 2020 Zkoušel jsi to měřit i přes připojení kabelem ? Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 22. října 2020 Sdílet Odesláno 22. října 2020 17 hours ago, cz01 said: Puma chipset není kvalitní a vykazuje packet loss po nějaké době. Citoval si moj prispevok spred styroch rokov - odvtedy Intel a vyrobcovia implementovali opravy do aktualnych verzii fw, nie je to 100% odstranene (je to hw problem chipsetu), ale v dostatocnej miere pre vacsinu uzivatelov (ktori o tom ani nevedia). Co opisujes, je skor problem WiFi casti modemu (Celeno), s tym nema Puma chipset nic spolocne (okrem spolocneho fw), ako ti uz pisali, nastavaju vypadky aj pri pripojeni cez ethernet? Na WiFi ti nikto nic nezaruci.. Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.