Přejít na obsah

Kaon KCF-B3000HCO - Firmware - nedostatky - aktualizace

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

STB si ukládá čas v GMT (UTC) a nikoli v CET, proto dojde ke změně nahrávaného času.

Kaonu to bylo presentováno již před rokem ..... , zatím to nemají jako nejhlavnější problémy.

Myslím, že horší je špatné ukládání názvů nahraných pořadůa další drobnosti.

No na odstranění tohoto problému mají teď zase 1/2 roku :-D

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odesláno

S diakritikou v názvech nahraných pořadů se už snad vypořádali :-) Teď už zbývá jen totéž v seznamu pro nahrávání.

No a pak asi už jen milion a půl drobností.

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul
  • Praha 6
Odesláno
Takže změna času a Kaon zase mimo, všechno nahrává o hodinu později (jak ručně zadané nahrávání, tak z EPG).

Proč nás tady UPC krmí šrotem, co nezvládá něco, co se každý rok stane dvakrát a rozhodně to není žádná česká specialita?

Kaon nie je srot a nemoze za zmenu. Miestny cas sa zmeni a v EPG sa chybne zobrazi zaciatok a koniec programu. Vysiela sa realne (miestny cas) o hodinu skorej ako je v EPG.

Rucne staci naprogramovat cas o hodinu dozadu.

Napr. HBO film1 21.00 - 23.00 v EPG nastavit rucne HBO 20.00 - 22.00.

upc http://www.upc.sk/helpdesk/nastavenia/ dava na stiahnutie softvér Kaon_v11_12_00_02.bin. Prevadzkuje niekdo 11.12.00.04 cz na Slovensku ?

Odesláno

Kaon je šrot a je šrotem díky tý partě nedouků, co pro něj navrhovali sw.

Změna času je fakt, se kterým se tady setkáváme dvakrát do roka. Kaon je určený pro náš trh a tedy by tuto maličkost měl respektovat. EPG umožňuje vysílat časové údaje v GMT s příslušným offsetem, v Kaonu může být čas uložen v GMT s příšlušným offsetem, záznamy k nahrávání se mohou ukládat v GMT s přlíslušným offsetem a VŠECHNO bude fungovat správně. Ovšem to by chtělo dodržovat všechny obecně respektované konvence a to je pro některé lidi něco, co je daleko za obzorem jejich možností.

Když se chce, tak to jde - v pozemním DVB-T a v mém PVR letošní změna času neměla na nic žádný vliv, nic jsem nemusel měnit a všechno jede tak, jak má. Pro UPC zjevně cosi za hranicí zázraku.

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul
  • Praha 6
Odesláno

No je vidět, že jsi šikovný programátor. Přesně jak popisuješ to v Kaonu naprogramovali - podle GMT.

Pokuď vysíláš pořad v zimním čase podle GMT v 18:30 (Televizní noviny na Nově), začíná ten samý pořad podle letního času již v 17:30 GMT ... ale v timeru máš uloženo 18:30 :shock: takže začneš nahrávat o hodinu později

Jak jsem již psal, musíš si ukládat začátky pořadů v lokálním čase. To zatím v Kaonu nepochopili :-(

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odesláno

Paměť údajů v GMT je správná cesta. Jen je potřeba Kaon naučit kolik má ke GMT přičíst, aby se dostal na aktuální čas - a pak to bude fungovat bez problémů. Tohle je názorná ukázka toho, že i když je člověk na dobré cestě, tak zůstat v půlce se nevyplácí :-)

Můj DVB-T PVR nemá s přechodem mezi časy žádný problém, všechno se nahrávalo správně před změnou času a stejně tomu je i po ní. Takže když se chce, tak to jde :-)

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6
Odesláno
Že by to bylo tím že Korea odkud přístroj pochází nepoužívá letní čas? :)

A co jako? Tady se to prodává, tady letní čas je. Nějaká Korea v tomhle případě není relevantní.

Naši diakritiku Korea taky nemá a přesto ji Kaon částečně umí a po dalších 120 upgradech ji možná bude umět všude.

Tento můj příspěvek neměl být brán vážně. Je to naprostý OT. :wink:

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno
No je vidět, že jsi šikovný programátor. Přesně jak popisuješ to v Kaonu naprogramovali - podle GMT.

Pokuď vysíláš pořad v zimním čase podle GMT v 18:30 (Televizní noviny na Nově), začíná ten samý pořad podle letního času již v 17:30 GMT ... ale v timeru máš uloženo 18:30 Shocked takže začneš nahrávat o hodinu později

Jak jsem již psal, musíš si ukládat začátky pořadů v lokálním čase. To zatím v Kaonu nepochopili

Paměť údajů v GMT je správná cesta. Jen je potřeba Kaon naučit kolik má ke GMT přičíst, aby se dostal na aktuální čas - a pak to bude fungovat bez problémů. Tohle je názorná ukázka toho, že i když je člověk na dobré cestě, tak zůstat v půlce se nevyplácí :-)

Můj DVB-T PVR nemá s přechodem mezi časy žádný problém, všechno se nahrávalo správně před změnou času a stejně tomu je i po ní. Takže když se chce, tak to jde :-)

Tak vám nějak nevím, technik popisuje jak je to teď v Kaonu přes ukládáno přes GMT a zní to logicky. Pokud uložím opakované nahrávání v zimním/letním čase je uložena nějaká hodnota. Po změně času to musí být vždy blbě, protože STB zná hodnoty GMT + lokální změnu.

Zní logyicky ukládat čas v lokálním čase, protože v tom je pořad vysílán stále ve stejném čase ....,

U Handanů to tak asi je, protože se mi nezměnilo.

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Hlášku Není signál mi televize zobrazuje velmi často, vlastně od pořízení Kaonu. Zkoušel jsem novej kabel HDMI, všechny možný nastavení, přeinstalace, nový firmware. Nakonec jsem připojil jiný televizor a pořád to stejné - po nějaké době Není signál.

Dle info od technika se tyto potíže nejčastěji objevují u TV zn. LG a Philips. A já bohužel (?) mám Philips.

I když by to nemělo mít vliv, nastavil jsme na Kaonu výstup TV 4:3 a již druhý den se hláška nezobrazuje... Vím, že 2 dny není žádná relevantní doba, ale před tím mě výpadky postihovaly každý den. Budu doufat, jinak Kaon pude z domu...

Odesláno
Tak vám nějak nevím, technik popisuje jak je to teď v Kaonu přes ukládáno přes GMT a zní to logicky. Pokud uložím opakované nahrávání v zimním/letním čase je uložena nějaká hodnota. Po změně času to musí být vždy blbě, protože STB zná hodnoty GMT + lokální změnu.

Pozor na jednu drobnost - a tou je EPG. Ne každý program musí nutně mít EPG ze stejné časové zóny, ve které se nachází Kaon (tenhle problém už UPC taky mělo). Pokud bude všechno striktně v GMT + offset a Kaon bude vědět v jakém časovém pásmu se nachází, tak dokáže vždy správně určit jaký čas má zobrazit/použít.

V Handanu to bylo napůl - ten podporu pro časové zóny měl, ale byla dost amatérsky odstraněna, takže se to taky při změně času pralo.

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague