Přejít na obsah

Kaon KCF-B3000HCO - Firmware - nedostatky - aktualizace

Doporučené příspěvky

FW se nejprve otestuje a kdyz bude OK, tak se pusti oficialne,

pocitam ze by se to melo stihnout do konce mesice, pac to opravuje problem s prechodem na zimni cas.

A ta oficiální verze bude ke stažení kde?

Návštěvník ritchi

STB,hm,nevkusne,nepodarene krabice,same problemy a nasledne stresy :D Treba to zahodit a prejst na CA modul.S CA modulom viditelne krajsi obraz a hlavne bez tych stresov.

http://screenshot.cz/X6K4G/

FW se nejprve otestuje a kdyz bude OK, tak se pusti oficialne,

pocitam ze by se to melo stihnout do konce mesice, pac to opravuje problem s prechodem na zimni cas.

Tu si STB stahne automaticky sam ze site.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník vito
Kdy ten nový fw výjde?

Mě se ten stb začíná porouchat čím dál častěji... konkrétně mám furt tři stejné problémy:

- náhodné vypadávání HDMI, které nutí buď vypojit/zapojit kabel nebo restartovat manuálně stb

- náhodné zamrznutí při přepnutí z jednoho muxu do druhého a následný automatický restart stboxem

- občas mi píše, že není přístup u kanálů, kde by to psát neměl

- epg vynechává české znaky (ě,š,č,ř,ž,ý,á,í,é)

Kdyby nový fw tohle opravil a přidal možnost regulace hlasitosti na jednotlivých kanálech, bodlo by to...

...ale nebudu si naivně myslet, že by UPC vše opravilo hned najednou :lol:

a kdyby opravil jeste i

- nahodne nenahrani naprogramovaneho poradu

- nahodne mizeni oznaceni ze program je nastaveny na nahrani v EPG (pricemz oznacit znovu porad nelze, protoze v seznamu nastaveny stale je, pouze se nezobrazuje symbol "R" v EPG)

- nefunkcni previjeni pri prehravani u nekterych kanalu (po previjeni se prehravani spusti z jineho mista, rozdil je nekdy az minuta)

- castou hlasku "Neni signal"

- spatne fungujici posun v EPG (nekdy reaguje treba az na treti zmacknuti tlacitka vpravo nebo vlevo

tak by z toho uz pomalu mohl byt prijatelny pristroj, ktery se jakz takz da pouzivat. Mraky dalsich nedostatku, mensich chyb nebo nelogicnosti v ovladani by se pak uz daly prehlednout, protoze takove se najdou i u konkurence.

Jinak sorry, ale je to strasnej sh*t. Zlaty Handan se vsemi jeho "nedostatky"

Návštěvník vito

Mimochodem, nabizim vsechny mne zname chyby presne popsat, pokud dostanu kontakt primo na vyvojare daneho softwaru a ten bude mit jasny ukol chyby co nejdrive odstranit. Klidne takovemu cloveku venuju i nekolik hodin casu vysvetlovani nebo podpory pri simulovani problemu a hledani mozne priciny, pokud budu mit zaruku, ze na tom opravdu nekdo chce pracovat a muj cas nebude promarneny. Vsechno to jsou chyby, ktere lze podle meho nazoru opravit, nektere z nich mozna i velice snadno. Jejich pretrvavajici existence pouze potvrzuje, ze "service quality" a "customer support" jsou pro UPC zcela nezname pojmy.

Návštěvník webik73

Dostal jsem new firmware na test od tomuse :diky

HDMI -starý firm. - u mě se projevovalo tak, že při vypnutí tv a nechání zapnuteho HDboxu a znovu zapnuti tv se místo programu objevila modrá obrazovka, zvuk šel nutno buď vyndat a zandat hdmi kabel z HDboxu nebo na tv přepnout vstup

new firm. - problém odtraněn :cheers:

NENÍ SIGNÁL - starý firm. - dosti častá hláška u mne hlavně u Hbo Comedy a Cinemax 1-2 při přepnutí na tento kanál

- new firm. - zatím se zdá že se to o mnoho zlepšilo (hláška se objevila zatím v průměru 2 za den)

NENÍ PŘÍSTUP - starý firm. - mě se tato hláška nezobrazovala (supreme), jen u kanálu LEO a to je správně

- new firm. - zatím bez hlášky (tedy krom LEO)

POSUN V EPG - starý firm. - někdy reagoval třeba až na třetí zmáčknutí tlačítka vpravo, vlevo, nahoru, dolu (stejně jako u vito)

- starý firm. - vše při starém tzn. neopraveno

EPG české znaky - starý firm. - u mne se české znaky zobrazovali správně

- new firm. u mne neměl co opravovat české znaky se zobrazují správně

ČASOVAČ NAHRÁVÁNÍ - starý firm. u mne nezobrazoval správně české znaky

- new firm. vše při starém tzn. neopraveno

Toť zatím mé postřehy z krátkého testu nového firmware.

Webik

Obávám se, že to je něco na způsob SAT přijímače Ferguson Ariva. Na jednom foru už toho jsou kolem "ladění" toho zázraku zhruba 3000 příspěvků a nebere to konec. Ale jsou takoví fandové, chápu to. Mě když bylo kolem 20 roků, tak jsem se také v elektronice a PC rád šťoural, cosi stále ladil, a tak podobně. Dneska už to fakt nehrozí. V určitém věku už prostě chcete výrobky používat a ne kolem nich skákat. Ten výrobek nám má sloužit, ne aby mi jsme sloužili jemu

To samé platí pro ten STB od Kaonu. To bude věčné ladění a zkoušení, .......... zkrátka jako u té Arivy. Ovšem já už jsem ve věku (a mnozí jistě také), že když zjistím, že přístroj je jaksi aušus, tak ho obejdu a zakoupím přístroj, který zapnu a on dělá to, co má a k čemu byl určen. Myslím, že toto chápeme všichni, pouze lidé na UPC to jaksi nechápou a obávám se, že pokud budou mít monopol, a nebo je někdo nevyhodí z pramenu, jak tu žábu., tak se to nezmění.

Apropó: Kolik vedoucích pracovníků z UPC má u sebe doma kabelovku UPC? Myslím, že ani jeden, že všichni jedou na satelitu a to ne na UPC satu.

Zkrátka, každý, kdo má rozum, tak by ty STB od Kaonu nikdy nebral. Ale jak jsem už někde jinde psal: Korupce, úplatky, malá domů .......... to je prostě pro grázly to pravé rito. A tady to korupcí smrdí na sto honů!

Ještě bych dodal: Sousedíme z Německem. Tam je vynikající firma TechniSat, která také vyrábí STB pro kabelovky. jsem 100 procentně přesvědčen, že to jsou přístroje na vysoké úrovni, u kterých by se asi nemuselo nic donekonečna ladit, dolaďovat, atd. Prostě by fungovaly. Má to ale jednu nevýhodu. "Někdo" by holt nedostal "malou domů".

• Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Návštěvník rokolo

Tu si STB stahne automaticky sam ze site.

Mne se teda automaticky nestáhne nic. Úmyslně jsem si nahrál starší FW a čekal dva týdny co to udělá a ono vůbec nic.

Nemohl by se tu zveřejnit odkaz ke stažení až vyjde finální aktuální verze?

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...