Přejít na obsah

Kaon KCF-B3000HCO - Firmware - nedostatky - aktualizace

Doporučené příspěvky

Mně se ten Kaonek vypne a po chvíli se sám zapne nabíhá tam na displeji boot a za dlouho init a pak se konečně rožne.

Tohleto se mi děje při listování programy. A protože mám Supreme, tedy více, jak 100 kanálů, tak za celou dobu listování se to stane 3x. Prostě 20 / 25 programů je pro toho pitomečka maximum. pak to nezvládne, zahltí se a hups.

Ale občas se zasekne a nejde s tím hnout jinak, než to ze zadu knoflíkem vypnout a zapnout

Tohle to se mi stalo naposled právě dnes při sledování extraligy hokeje. to není pravidelné a nedá se to ani odhadnout. někdy se to stane po 4 dnech, někdy po týdnu, někdy po 2 dnech a už se mi to stalo i 2x v jednom dni. To je strašně náladová věc.

Knoflíkem to vypínat nemusím - stačí tlačítkem vyp. na DO. Pravda - někdy musím i vypnout TV přes TV ovladač (jak kdy)

• Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Návštěvník natasss

To taky znám, tak dlouho jsem HANDAN ze zásuvky tahala na rady operátora, až bylo po něm. Tomus mi hned říkal, že to je k ničemu a nemá se to dělat, že jsem ho tím odrovnala. A dalo dost práce než jsem docílila, že ho vyřadili z mé smlouvy-fůra emailů, korespondence, ale k tomu se nechci vracet. Je to tu docela dobře popsáno na předchozích stránkách. Uvidíme, co Kaon vydrží ajá taky!

• po 2 týdnech...

Ohledne toho FW zatim nic noveho nevim, zatim testuje dal..

Kdo chce vyzkouset aktualni testovaci firmware pro STB Kaon, tak si ho muze stahnout zde:

download/K-B3000HDCO_v11.11.00.04_01.01.24-DA2F_20111021.bin

Mel by predevsim opravovat problem s vypadavani HDMI portu.

Soubor s FW se nahraje na USB flash pamet, ci externi HDD, ta se pripoji k STB a v menu vybere aktualizace SW pres USB.

Pripadne nalezene chyby prosim hlaste sem do tohoto vlakna.

V pripade nejakych vetsi problemu (coz ale neocekavam) je mozne se vratit zpet k puvodnimu FW, ktery je ke stazeni zde:

download/K-B3000HDCO_v11.11.00.04.bin

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník Lucio9999

no u nás na SR máme na týchto stb tento softvér:

01.01.24-DA1A

SW:11.12.00.04

to je aký soft vlastne?

Inak,ten problem z vypadávanim signalu,čo sa tu opisuje je ten, že pozerám digital na stb,a po 30 min cca vypadne akoby signal(cierna obrazovka) na 1-2 sekundy,ale stb z navoleným daným kanálom zostane? A ani stb sa nereštartuje,ale len vypadne obraz? Je to tento "jav" ?

Návštěvník kuko61
S tím vypnutím onoho KAONA se mi to zrovna stalo i dnes (při sledování ČT4 - extraliga hokeje). Prostě zhasne obraz na TV, KAONek se zasekne, pak v něm něco rupne a je vypnuto. Sám se už, ten blbeček, zapnout neumí.

Nemoze byt problem s HDD? Kaon sustavne zapisuje na disk vysielanie koli Time Shiftu a je otazne, ako sa sprava, ked na disk zapisat nemoze koli nejakej chybe filesystemu. Mozno reaguje prave tym vypnutim.

Mozno by sa oplatilo skontrolovat disk v PC, pustit aj kontrolu vadnych sektorov a pripadne ich premapovanie. Neverim, ze na HDD nevzniknu za 2-3 roky sustavnej prevadzky nejake chyby.

A pokial je vadny disk, ale inac STB funguje, je asi lepsie dat tam nejaky svoj, lebo clovek nikdy nevie, aky STB dostane pri vymene :wink:

Návštěvník

u modelu který je v Menu/Info označen jako K-B3000HDCO mne dost štve, že vypnu-li STB, tak mi zmizí signál na vstupu do TV (mám ještě další CI modul s kartou v TV), takž pokud nechci nahrávat ale jen koukat na digitál na TV, tak musím mít přesto zapnutý STB. U tohoto modelu asi není passthrough TV signálu :-(

Ano je to tak, jeden Watt ve stand-by modu, ktery narizuje smernice EU, uz nestaci k napajeni elektroniky v STB, takze propojka je u novejsich STB vypnuta,

nezbyva nez pred STB instalovat rozbocovac, jenze to je potencionalni pricina dalsich problemu.

Jsem zvedav co dalsiho za blbost urednici v EU zase brzy schvali :roll:

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník Lucio9999

ja mám tiež v stb rozbočovač,a zatial kvalita signalu netrpí.

Ako je to z tými značkami pri info o programe , P(Sila signálu), Q(Kvalita signalu)?

Každy jeden program,ktory navolím mám Q uplne plné,maximum,t.j.,laicky kvalita signalu je 100%,ale už Sila signálu,P, majú vsetky kanále od cca 47% do max.71%. Ako je toto? ked ma kanal 100% kvalitu signalu,ale silu signalu má 47% čo to znamená? Lebo mnohe kanale nevyzeraju aj napriek 100% kvalite signalu naozaj kvalitné. Lebo ked sa nad tym jednoducho zamyslim,tak si pod kvalitou signalu predstavím obrazovo-zvukovu kvalitu,a ta je,ako som pisal na kazdom kanale zobrazená na 100%. A ked si predstavím pojem sila signálu,tak si reálne predstavujem silný a slaby signal,a ten je poväčšinou slabý....

A ked som už u toho, skoro vsetky naše kanale SD maju cca 47 a z 50% silu signalu,najväčšiu silu signalu maju HD kanale (71%),a aj mnohé SD zahraničné(napr.M1).

Už to tu niekto písal,a odpovedali mu že záleží od stb,atd. Ale nebude problem v zakablovaní(16 ROCNE koaxialne rozvody) ,a premeraní technikom? Lebo skusal som vsetko možné, poodpajal som vsetky mozne rozbocovace,a napojil iba singel stb,a slabá sila signalu pretrváva-teda je rovnaka aj z rozbočovačmi.

Alebo je info o sile signálu nepodstatné,a je iba nepresne informačné?

tomus: Je tento FW na slovenskych UPC Kaonoch najnovší a taký istý ako máte v ČR? 01.01.24-DA1A

SW:11.12.00.04

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...