Přejít na obsah

Kaon KCF-B3000HCO - síla a kvalita signálu


Návštěvník dr_x

Doporučené příspěvky

Návštěvník dr_x

Od včerejška jsem také (ne)šťastným majitelem PVR od Kaonu. Kromě jednoho samovolného restartu jsem nezanamenal žádné zde uvedené problémy, ale zarazilo mě značné množství artefaktů v obraze jak u SD tak u HD vysílání. HD je občas až nekoukatelné. Ukazatel síly signálu mám u většiny kanálů někde kolem cca 30% a kvalita kolísá od cca 70 do 90%. Předchozí Handan CV-6000 hlásil sílu signálu kolem 80% a kvalitu 97-99% a žádné problémy s obrazem jsem neměl. Na Kaonu mám 10 programů (Prima Cool, HBO2, HBO Comedy, Nova Cinema, Cinemax, Cinemax 2, Z1, Ocko, Hustler a XXX X-treme), které mají sílu signálu přes 60% a kvalitu skoro 100% a žádné artefakty jsem na nich nezaznamenal. Pro jistotu jsem pořídil nový kabel od zásuvky k PVR s pozlacenými konektory a certifikací na HD digitální vysílání, ale žádné zlepšení se nekonalo. Myslíte, že je Kaon citlivější na kvalitu signálu než Handan, nebo shodou okolností zrovna někde něco odešlo na trase? Jaké hodnoty vám ukazují měřiče síly a kvality signálu u Kaona?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím. Mám KAON už asi 3 měsíce a pořád s tím bojuju. Předchozí Handan 6000 neměl vůbec problém, ale KAON při stejném zapojení kostičkuje zejména pokud je v provozu kabelový modem (internet, telefon). Všichni tvrdí, že je to OK, ale není a jsem "rád", že nejsem sám, Zatím jsem to vyřešil hibridním rozbočovačem a je to lepší. Logika velí: stejné zapojení, odlišná úroveň signálu =´nějaký problém s citlivostí tuneru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník andy

zeptám se jakou máte krabičku od upc, já mám ještě prý "starý" typ, velká vývody pro tv, rádio a net, technik se divil, a že mi jí výmění, mám kaona 2 měsíce, programy nekostičkují a net a další 2 tv v analogu ok. nedělá ty problémy také nová krabička od upc ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dr_x

Tak vcera dorazil technik, s jistotou prohlasil, ze to bude kabelem. Nacvakal novy kabel, pripojil a svete div se - naprosto nic se nezmenilo. Takze predelal zasuvku, taktez naprosto bez uspechu, pote se postoural v te jejich krabici co maji na chodbe a dospel k tomu, ze to musi byt vedenim mezi ni a moji zasuvkou, takze ted cekam az dorazi tahaci kabelu. Ovsem cca hodinu po jeho odjezdu vypadlo naprosto vsechno vcetne internetu a analogove TV, coz po zavolani na hotline a potvrzeni, ze u nas asi "bude nejaky vypadek", behem cca dvou hodin vyresili. Od te doby jde televize o 100% lepe, v SD prakticky uplne bez vypadku, v HD se jakesi kostky objevi tak cca jednou za 5 minut, coz porad nehodlam uznat za dostatecne, ovsem dost tim podle me utrpela teorie o spatnem kabelu...

 

Co me ale vazne zarazilo je, ze UPC je schopne poslat na reklamaci kvality signalu technika vybaveneho "kusem kabelu a klestema". Kdyz jsem mel problemy naposledy, coz je cca dva roky, tak prijeli chlapi s merakem, ktery jim okamzite ukazal vsechno co potrebovali vedet a behem deseti minut nebylo co resit. Ted si ovsem najimaji nejakou externi firmu, ktera si zrejme nejake merici pristroje nezaslouzi, nebo na ne nema, takze tam chudak technik laboruje zpusobem pokus-omyl. Hlavne ze na novem pristroji maji zapnute desetidenni promo vsech kanalu...nez to ovsem daji timhle zpusobem dohromady, tak bude po nem, takze je mi platne jak mrvemu zimnik. Diky, mile UPC. :?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda nevím, do technologie kabelové TV nevidím, ale selským rozumem bych řekl, že by mělo jít změřil signál na vstupu do baráku, na výstupu z té jejich krabice, v zásuvce a na konci kabelu a snad by mělo být jasné, kde je problém. A tyhle tanečky bych si mohl odpustit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...