Přejít na obsah

Připojení 3 PC v domácí síti

Doporučené příspěvky

Návštěvník Fucik

Zdravím, mám menší problém. Dosud jsem měl starý UPC tarif 20M s jednou IP adresou, z modemu kabel do routru a z routru do 3 ks PC, vše bylo vpohodě. Minulý týden mi kleknul router (kabelový) a jelikož den předtím mi naběhla platnost nového tarifu UPC (Fiber Power 25) se 3-mi IP adresami, přišlo mi rozumnější koupit jen switch místo routeru a zapojit síť přes něj. Jenže - internet běží na všech PC (jeno je s Win7, jedno s Win Vista a jedno s Win XP), ale v síti (sdílení složek apod.) se navzájem vidí jen Win7 a Win Vista. Win XP se ani jedním směrem nechytaj. Domnívám se, že problém bude v nastavení, ale nejsem "síťař" a to málo co o tom vím, jsem už vyčerpal... Poradil by někdo, jak co nastavit?

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2399-p%C5%99ipojen%C3%AD-3-pc-v-dom%C3%A1c%C3%AD-s%C3%ADti/
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mas stesti ze ti to zdileni vubec funguje, pokud tedy nemas odblokovane porty pro sdileni, ktere UPC standartne blokuje,

tak podminka je aby vsechny 3 IP adresy na PC byly podobne (X), lisit se muzou maxilmalne v poslednich cislech na konci (Y), tzn. XXX.XXX.XXX.YYY

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník PetrS

Toto bych nedoporučoval - nechat switch ale koupit router

zapojit internet do routeru s nastaveným DHCP - do nej switch - do switche PC (nastavit DHCP)

nebo kup router co má i switch

• po měsících...

Muzes k nim pripojit pres switch 3 PC.

Jinak lokalni sit pozit jde, ale je potreba provest upravu v registrech windows, tak ze si tam pridas jeste jednu lokalni IP, nekde tu je na foru navod.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...