Návštěvník Fucik Odesláno 11. června 2010 Sdílet Odesláno 11. června 2010 Zdravím, mám menší problém. Dosud jsem měl starý UPC tarif 20M s jednou IP adresou, z modemu kabel do routru a z routru do 3 ks PC, vše bylo vpohodě. Minulý týden mi kleknul router (kabelový) a jelikož den předtím mi naběhla platnost nového tarifu UPC (Fiber Power 25) se 3-mi IP adresami, přišlo mi rozumnější koupit jen switch místo routeru a zapojit síť přes něj. Jenže - internet běží na všech PC (jeno je s Win7, jedno s Win Vista a jedno s Win XP), ale v síti (sdílení složek apod.) se navzájem vidí jen Win7 a Win Vista. Win XP se ani jedním směrem nechytaj. Domnívám se, že problém bude v nastavení, ale nejsem "síťař" a to málo co o tom vím, jsem už vyčerpal... Poradil by někdo, jak co nastavit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 11. června 2010 Sdílet Odesláno 11. června 2010 asi je nemáš ve stejný pracovní skupině... Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Fucik Odesláno 11. června 2010 Sdílet Odesláno 11. června 2010 Ale mám, zkoušel jsem i měnit názvy prac.skupiny, samozřejmě pro všechny stejně, ale nic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. června 2010 Sdílet Odesláno 11. června 2010 Tak to mas stesti ze ti to zdileni vubec funguje, pokud tedy nemas odblokovane porty pro sdileni, ktere UPC standartne blokuje, tak podminka je aby vsechny 3 IP adresy na PC byly podobne (X), lisit se muzou maxilmalne v poslednich cislech na konci (Y), tzn. XXX.XXX.XXX.YYY Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 11. června 2010 Sdílet Odesláno 11. června 2010 no jo vlastně, on nemá router, ale jenom switch Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PetrS Odesláno 11. června 2010 Sdílet Odesláno 11. června 2010 Toto bych nedoporučoval - nechat switch ale koupit router zapojit internet do routeru s nastaveným DHCP - do nej switch - do switche PC (nastavit DHCP) nebo kup router co má i switch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 11. června 2010 Sdílet Odesláno 11. června 2010 on existuje i router bez switche? Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník piposek Odesláno 14. června 2010 Sdílet Odesláno 14. června 2010 on existuje i router bez switche? existuje a rozhodně to není žádná výjimka, kterou by musel člověk vyhledávat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 5. ledna 2011 Sdílet Odesláno 5. ledna 2011 naco mam tedy 3 verejne ip kdyz je nemuzu vyuzit nato abych se ve sve domascnosti pohypboval jako po lokalni siti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 5. ledna 2011 Sdílet Odesláno 5. ledna 2011 Muzes k nim pripojit pres switch 3 PC. Jinak lokalni sit pozit jde, ale je potreba provest upravu v registrech windows, tak ze si tam pridas jeste jednu lokalni IP, nekde tu je na foru navod. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.