Přejít na obsah

Dva pruhy , jezdící na pozadí všech programů


Návštěvník Petros

Doporučené příspěvky

Návštěvník Petros

Dobrý den , mám kabelovou UPC v paneláku , před 3 měsíci změna na digitalní linku . 2 televize mi jedou stále na analog , bez STB , a 1 televize jede přes STB..

 

Asi před 3 týdny ,jak byly ty velký vedra , tak mi začal vypadávat internet , a začaly jezdit 2 pruhy na obrazovce a jemně jiskřit okolo těch pruhů přes celou obrazovku , jako kdyby něco rušilo signál . Někde jsem se dočetl, že při vysokých teplotách u zásuvek blízko oken , kde by mohlo na ně více slunko , vznikají problémy v zásuvkách . Pruihy jsou vidět pouze v šedém nebo tmavém pozadí , přidává se také , jemné pruhování . Kdysi před 10 roky ty pruhy taky jezdily , přišel technik , a přizemnil v rozvaděči UPC , asi naši smyčku , na které je myslím 4-5 bytů , od té doby nikdy žádný problém . Až ted , se mě ty pruhy začaly opět objevovat , pravidelně to začíná po 20 h . Připadá mě to , jako kdyby někdo po 20 h , rušil signál , nějakým el.přijímačem . Nebo je možné, aby někdo třeba prováděl upravy v bytě , a narušil antenní zásuvku ? na mé smyčce ? Přes den , toto rušení nepozoruji . Přemýšlel jsem jestli by nemohl být problém u mě , že by se něco vymrvilo v jedné ze zásuvek, ale to by muselo dělat furt. Jelikož se to objevuje po 20 h, tak to rušení musí způsobovat někdo jiný . Nemohou to být třeba nějaké černé připojení ? Co s tím ? Jelikož mi to dělá až večer , bude problém to ukázat technikovi .Děkuji za případné rady a názory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je jasne ze se jadna o nejaky druh ruseni, nejprve doporucuju zkontrolovat pro jistotu vsechny kabely konektory a spoje u vas doma, kdyz to nepomuze, tak asi bude nutne zavolat technika UPC, myslim ze by se dala domluvit i vecerni navsteva.

Jak uz jste rekl zrejme nekdo z vaseho okoli vam linku rusi, napr. neodborne zapojenym prijimacem, nebo jinym zarizenim.

Mozna by treba mohl moci i zde jiz mnohokrat zminovany galvanicky oddelovaci filtr.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Petros

Děkuji Vám za odpověd . Zapoměl jsem dodat , že ty pruhy se mi dělají na všech 3 televizích . Včera v sobotu , zdroj rušení nebyl přítomen , vše bylo v pořádku , asi jeli na víkend na chatu :-).

LCD LG 32LD 550 ,100HZ , kterou jsem koupil před cca 1 měsícem ,a mám ji zapojenou na 1 zásuvce v okruhu , má 3 vodičovou šnůru s uzemnovacím kolíkem . Zkusím ten galvanický oddělovač, jelikož z diskuze jsem vyčetl , že i toto dělá problémy , ale vliv by to nemělo mít , ta šnůra , to by ten problém trval neustále .

Asi bude lepší si to nechat namontovat přímo od UPC do rozvaděče , abych měl odrušenu celou svoji přípojku . Vidíte to tak stejně vzhledem k tomu že mě to dělá na všech 3 televizorech ? .

Jak jsem vyčetl v diskkuzi v jiném vlákně , ten galv.oddělovač prý musí být zapojený : ,, pred vsechny zarizeni pripojene k zasuvce kabelove TV ,,

 

Děkuji za případný názor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...