Návštěvník ejancar Odesláno 4. září 2010 Sdílet Odesláno 4. září 2010 Ahoj, potřebuji kvalitně propojit více pc v domácnosti, nyní mám jednu dynamickou IP a špatné zkušenosti s routery...UPC nabízí za příplatek wifi router(kde se dá kabelem připojit až 4 pc) nebo o stovku dražší tarif(kde jsou 3 dynamické IP a 2X rychlejší net), tím by prý stačil na propojení jen hub nebo switch, ale nevím zda to je jen o zasunutí drátů, může mi to někdo objasnit a poradit co je nej? Moc děkuji, moc se v tom nevyznám a nervy pak pracují.Když jsem měl router, tak vše shořelo po čase na změně ip adresy, což je u upc normal. Všem hluboce děkuji za vysvětlení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 5. září 2010 Sdílet Odesláno 5. září 2010 pokud už modem máš, je blbost pořizovat wifi modem od upc - výměna stojí 655 a měsíčně platíš 61... přídavný routery fungujou dobře, žádný problémy se změnou ip nejsou... co se týká toho vyššího tarifu, tak ten se vyplatí určitě, je tam rozdíl jenom 105 czk a rychlost stahování 2,5x vyšší... Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ejancar Odesláno 5. září 2010 Sdílet Odesláno 5. září 2010 No možná jsem měl nějaký debilní router(vzpomínám si značku Tenda) a kdybych šel do toho lepšího tarifu se třemi ip adresami, tak stačí jen píchnout kabely do switche? žádný nastavovaní, instalování atd.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 5. září 2010 Sdílet Odesláno 5. září 2010 switch toho moc neumí, takže jenom nastrkáš kabely a jedeš... bez routeru si ale nevytvoříš domácí síť mezi počítačema - sdílení atp., protože sou to všechno samostatný počítače v internetu, každej má svoji veřejnou adresu... Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ejancar Odesláno 5. září 2010 Sdílet Odesláno 5. září 2010 Tak to jsem chtěl slyšet! změním tarif na rychlejší se 3 ip adresami, koupím switch, nastrkám dráty a pofrčím. Na sdílení dat mám flashku, to by mi nevadilo. Na router už nemám nervy.Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HaWe Odesláno 5. září 2010 Sdílet Odesláno 5. září 2010 Tak já si router s wifi /ZyXEL/ nemohu vynachválit. PC a satelit mám napojen kabelem. Notebook,mobil a příležitostné návštěvy se připojují přes wifi. Citovat Internet 300 - TV Komfort Modem Technicolor, 2x CA modul Teplice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mayki Odesláno 6. září 2010 Sdílet Odesláno 6. září 2010 Já jsem taky s mým wifi routerem TP-LINK spokojen, jedno PC jede po kabelu, dvě přes wifi a TV je taky na kabelu, žádný problém, vše funguje jedna báseň... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ejancar Odesláno 6. září 2010 Sdílet Odesláno 6. září 2010 to Mayki-Tak to gratuluji, ale zapojit dva PC na router, neni jen o zastrčení drátů. Kdo to umí, tak super, ale já to neumím. Umím třeba zahrát Stairway to Heaven na kejtru a někdo to nechápe, jak to dokážu, jenže pro mě je to hračka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 6. září 2010 Sdílet Odesláno 6. září 2010 Doporucuju spis pouzit ten router, jednou ho nastavis, zapojis a dal s tim nemusis nic delat. Pouziti switche s IP od UPC je sice jednoduzsi, ale jakmile potrebujes pripojit vic PC nez mas IP adres, nebo sdilet nejaka data mezi PC, tak nastava problem. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. září 2010 Sdílet Odesláno 7. září 2010 Z hlediska zabezpečení domácí sítě si dovoluji tvrdit, že router je nutnost. Tím spíš, že UPC přiděluje veřejné IP adresy a tím jsou počítače z internetu přímo viditelné. Pokud jsi z okolí Ostravy, nebo Trutnova, mohl bych ti s výběrem a zapojením routru helpnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.