Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

.....nezdá se Vám,že večer se kvalita signálu zhoršuje?Pozoruji to už nějaký čas,neví někdo čím by to bylo?

Odesláno

Šířka jednoho televizního kanálu je 7 MHz resp. 8 MHz, celkový datový tok jednoho kanálu v DVB-C při modulaci 64QAM je cca 28 MHz resp. cca 38 MHz.

Aby bylo technicky možno nasnímaný tv program dále zpracovávat, je nutno jej komprimovat pomocí různých technologií a algoritmů (známe např. MPEG2, MPEG4).

V jednom kanálu-multiplexu se jednotlivé programy vysílají s proměnným datovým tokem (VBR) tak, aby celkový datový tok muxu byl oněch 28 resp. 38 MHz a ještě zbývala jakási rezerva, nulový paket.

Podle okamžité náročnosti vysílané scény se pak o celkový datový tok kanálu-muxu (28 n. 38 MHz) jednotlivé programy včetně rezervy musí podělit. Pokud se v daný okamžik sejde více datově náročných scén, může vzniknout nedostatek datové kapacity. To se může stát a stává se v určitém časovém období při souběhu vysílání datově náročnějších programů) např. v Prime Time).

Upraveno uživatelem Návštěvník

Odesláno

Takze kdyz to podrhnu - ubrat kanaly nebo pridat mulitplexy - mista by melo byt dost

jinak by me zajimalo pro upc tak setri prece neplati datovy tok jako satelitni firmy nebo plati??

Odesláno

Né že bych chtěl být dotěrný, ale uvědomte si, že většina programu v DVBC má zdrojový signál v DVBS. Takže z malého BR větší těžko uděláš.

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

takze mi chces ríct ct vysilá hd jen cca 9,5??? a u sd se to mota kolem 3?

tomu se mi nechce verit :roll:

Odesláno

Přesně tak

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Já tvrdím, že to je nesmysl, aby všechny HD kanály měly stejný datový tok a aby se datový tok kanálů neustále měnil (vesměs snižoval). Nikdo mi nevyvrátí, že si to UPC nereguluje podle potřeby. U některých kanálů ho nechávají takový, jaký dostanou od stanice, ale u některých to je uměle nastaveno na nějaké hodnotě, protože na vyšší tok není v DVB-C místo, tečka.

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
Odesláno

A co by tě přesvědčilo o tom, že UPC nemění u programů v mpeg4 datové toky.

To, že si myslíš, že třeba NOVA HD vysílá vyšším BR? Opravdu nevysílá

History HD změnilo transpondér a snížilo BR

NGC začalo poskytovat verzi NGC HD int feed s nižším BR

CT HD vysílá s BR 10 Mbps ze satelitu ....

Ono to totiž pomocí statistického multiplexingu nejde - a ten se v UPC používá.

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odesláno

Stačilo by mi vyjádření od provozovatelů těch stanic, že UPC s datovým tokem nic nedělá. To ale dostaneme od všech těžko :?

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
Odesláno

Tak mi věř, že se s těmi kanály nic nedělá ..., prostě to "levně" nejde udělat. Bylo by jednodužší a levnější přidat mux, než u 12 HD kanálů měnit BR .....

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague