Přejít na obsah

DVD rekorder s DVB-C Panasonic DMR-EX93


Návštěvník rwiener

Doporučené příspěvky

Návštěvník rwiener

Zdravím všechny. Konečně se mi podařilo sehnat fungující DVD rekorder s DVB-C tunerem. Je to panasonic DMR-EX93. Není lokalizován (nemá CZ návod), ale zdá se, že je shodný s DMR-EX83. Ale hlavně má ten DVB-C tuner a ten funguje. Dal sem tam zatím zkusmo kartu z televize a hrálo to a nahrávalo.

 

Velký pokrok

 

Pár očekávaných mínusů.

 

EPG má zničenou češtinu.

 

Nemá to české menu, jedu v anglickém.

 

Ač má digitální tuner, tak zjevně nahrává analogově, je to tedy se ztrátou kvality

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

Nevím, jak přesně to zjistit, ale na 99% ano, funguje jako normální DVD rekorder a nahrává stejně z analogového zdroje (z AV, ...) jako z digitálního.

 

EPG se zobrazuje krásně česky, pokud dám jako jazyk polštinu. Ale pak je bohužel všechno v polštině (takže občas nerozumím, co chce) včetně top-menu vypálených disků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě upřesnění - takže v realu je to stejné, jako bych normální DVD rekorder připojil přes scart k normálnímu set-top boxu. Jen to šetří čas, protože si to jednodušeji naprogramuju a dají se i rychleji vyházet reklamy (má to automatické vytváření kapitol, které se tak nějak plus mínus do těch reklam trefí).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

Zatím jediny rozdíl, který jsem našel proti typu EX83 je, že tam se dá nastavit znaková sada pro titulky DIVx, tady tato volba chybí.

 

České titulky k DIVx to v znakové sadě WIN-1250 nepřehraje. Ale pokud se titulky uloží v znakové sade ISO-8859-P2, tak to češtinu přehlává bez problémů.

 

A jako vždy - trochu mi to trvalo, než jsem pochopil, jak se to ovládá. Něco opravdu nechápu - např. OTR (tedy nastavení, jak dlouho má běžet nahrávka) lze nastavit lačítkem REC na přístroji, nikoli na dálkovém ovládání. Taky nechápu, že když nastavím formát nahrávání na 16:9, tak nelze provést rychlé kopírování nahraného pořadu z HD na DVD+R, ale na DVD-R to provést jde. Na DVD+R to jde provést jen pomalu, tedy rychlostí 1x se současným sledování přehrávaného.

Při nastavení formátu 4:3 to jde všechno bez problémů, kopíruje se i na DVD+R rychle.

 

A už vůbec nechápu, co přesně tohle nastavení dělá, i když to nastavím na 4:3 a ten nahrávaný pořad je v 16:9, tak se mi to na televizi zobrazí v 16:9 bez jakýchkoli deformací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Několik let používám ke své maximální spokojenosti analogový Panasonic DMR-EX87. Nyní musím na UPC přejít na digitální vysílání. Určitě bych si pořídil zmiňovaný EX93. Máte další zkušenosti s používáním? Na internetu jsem nenašel dodavatele v ČR, pouze v Německu a Polsku. Kupoval jste ho tam?

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

Aktualizace zkušeností.

Vcelku jsem spokojen, dělá to v podstatě to, co jsem očekával. Velké plus - nepadá, nezasekává se. Proti variantě nahrávat na set-top box a pak přes SCART vypálit na DVD je to mnohem pohodlnější, i když citelně dražší varianta.

 

Pomalu si zvykám na tu polštinu. EPG a nahrávání vcelku v pohodě.

Jen mám trochu podezření, že režim FR, který by měl nahrát tak, aby se to přesně vešlo na volné místo na DVD, nefunguje. Mám pocit, že jen zapne ten standardní mod, který je tomu zaplnění nejbližší. Ale nemám to 100% odzkoušeno.

Další problém se vyskytl při přehrávání některých disků na starém rekorderu TOSHIBA u sestry, tam to po první kapitole skáče na menu. Ale na SENCORU to hraje bez problémů, spíš to bude něco v té toshibě.

 

Já to koupil v Oceanelektro.cz, s výraznou slevou, ale už ho nemají v nabídce.

Viděl jsem to v nabídce http://www.gsmtelefony.cz/index.php?cat=648&idx=371310, ale s tím obchodem nemám žádné zkušenosti, nic o nich nevím (nechci dělat reklamu).

 

Pamatujte také prosím, že pro fungování s UPC je nutné dokoupit CAM modul - tedy cca 1500 Kč navíc k ceně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za Vaše zkušenosti. Rekorder Panasonic jsem svého času zvolil proto, že bez problémů dokáže jeden program na HD nahrávat a druhý z téhož HD přehrávat na TV. Množství reklam mě totiž rozčílilo natolik, že se na TV online vůbec nedívám. Vyberu si pořady a nahraju si je a dívám se na ně potom ze záznamu a reklamy přeskočím. Předpokládám, že by to neměl bý problém ani u tohoto typu. Zkoušel jste současné nahrávání a přehrávání z téhož hard disku? Jsem z Prahy a mám UPC. Vaše zkušenosti jsou také z UPC?

Děkuji za zprávu.

(Dodavatele v ČR jsem na základě Vaší rady již našel.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

Dobrý den.

 

Sledování nahraného při současném nahrávání jiného není problém, funguje to.

Přirozeně - má jen jeden tuner, během nahrávání není možné sledovat jiný kanál televize a kupodivu ani nelze číst EPG, nelze programovat jiné nahrávání.

 

Jsem také z Prahy a mám také UPC, tedy tyto zkušenosti jsou s UPC. Nezapomeňte počítat s tím CA modulem (http://www.dvb-c-shop.cz/).

 

Taktéž doporučuju stáhnout si tu českou příručku k typu DMR-EX83, je kromě DVB-C tuneru a pár drobností shodný.

Rozdíl jsem zatím našel jen při titulcích pro DIV-X a nově jsem zjistil, že ten typ 83 umí také přímo nahrávat na DVD, zatímco ten 93 umí nahrávat z TV jen na HDD, na DVD se to pak musí kopírovat z HDD. Protože to většinou edituju (vystříhávám reklamy...), tak mi to nijak nevadí. Umí to automaticky vytvářet kapitoly, někdy se mu podaří udělat ty kapitoly tak, že pasují na reklamy. Ale někdy je to mimo, takový je svět :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

také jsem donucena UPC přejít na digitální vysílání.

Doposud používám k plné spokojenosti starší analogový videorecordér Panasonic. Ráda bych si pořídila tuto značku i pro digitál.

Moje otázka na Vás je, zda při propojení pomocí kabelu HDMI bude DMR-EX93 nahrávat pořady v HD rozlišení - mám na mysli třeba nahrávání s kanálu Eurosport HD.

Samozřejmě počítám, že si budu muset pořídit 2 CAM moduly - 1x pro TV + 1x pro DVD recordér.

Pokud to chápu správně, mohu takto 1 program nahrávat a 2. současně sledovat.

Je smutné, jak hluboko člověk musí sáhnout do prasátka, aby si zajistil stávající standard.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...