Přejít na obsah

DVD rekorder s DVB-C Panasonic DMR-EX93

Doporučené příspěvky

Mě to třeba hodně limituje. Hodně nahrávám a vždy musím čekat na časovou mezeru, kdy rekordér nenahrává, abych to mohl vypálit a pak smazat (aby zase bylo volné místo pro další nahrávání).

Jinak ten Váš rekordér je v nyní v ČR za cca 12 tis. což je pro mne opravdu hodně - láká mne na tom ale to, že se nemusí programovat časovač set top boxu. Škoda, že není nějaký tak do 5 tisíc.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha

A lze na něm aspoň nastavit, které dny v týdnu se má pořad nahrávat (např. Po až Pá, nebo třeba pouze Po, Út atd.). Nebo je tam možné pouze nastavit Jednou, Denně, Týdně a třeba ještě měsíčně?

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
Mě to třeba hodně limituje. Hodně nahrávám a vždy musím čekat na časovou mezeru, kdy rekordér nenahrává, abych to mohl vypálit a pak smazat (aby zase bylo volné místo pro další nahrávání).

Jinak ten Váš rekordér je v nyní v ČR za cca 12 tis. což je pro mne opravdu hodně - láká mne na tom ale to, že se nemusí programovat časovač set top boxu. Škoda, že není nějaký tak do 5 tisíc.

Ehm do 5000Kč těžko něco seženete :wink: a s vašimi požadavky už to je úplně utopie.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest

Ona je otazka zda ma v dnesni dobe vubec smysl neco ve velkem archivovat,

zrovna pred par dny jsem vyhazoval asi 30 videokazet co jsem tu kdysi dlouha leta nahraval a kdyz jsem si precetl co je na nich nahrane, tak jsme se jen pousmal, vetsinu tech filmu davaji stale dokola v TV,nebo je mozne si je stahnout z internetu,

obzvlast dnes pri tak obrovske nabidce televiznich kanalu nestiham sledovat ani to co si obcas nahraji a pokud bych to jeste nahodou archivoval, tak temer jiste uz bych se na to v budoucnu nikdy nepodival, protoze pochybuju ze bych nato nasel jeste nedky cas, pri tom neustalem prilivu dalsich a dalsich filmu.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Návštěvník natasss
Zatím jediny rozdíl, který jsem našel proti typu EX83 je, že tam se dá nastavit znaková sada pro titulky DIVx, tady tato volba chybí.

České titulky k DIVx to v znakové sadě WIN-1250 nepřehraje. Ale pokud se titulky uloží v znakové sade ISO-8859-P2, tak to češtinu přehlává bez problémů.

A jako vždy - trochu mi to trvalo, než jsem pochopil, jak se to ovládá. Něco opravdu nechápu - např. OTR (tedy nastavení, jak dlouho má běžet nahrávka) lze nastavit lačítkem REC na přístroji, nikoli na dálkovém ovládání. Taky nechápu, že když nastavím formát nahrávání na 16:9, tak nelze provést rychlé kopírování nahraného pořadu z HD na DVD+R, ale na DVD-R to provést jde. Na DVD+R to jde provést jen pomalu, tedy rychlostí 1x se současným sledování přehrávaného.

Při nastavení formátu 4:3 to jde všechno bez problémů, kopíruje se i na DVD+R rychle.

A už vůbec nechápu, co přesně tohle nastavení dělá, i když to nastavím na 4:3 a ten nahrávaný pořad je v 16:9, tak se mi to na televizi zobrazí v 16:9 bez jakýchkoli deformací.

Taky mi dlouho trvalo než jsem pochopila proč to kopírování z HD na DVD jede jednou pomalu a jednou mi to šlo rychle. A o tom, že je rozdíl mezi DVD+R a DVD-R, to jsem nevěděla, mám v zásobě jen DVDR+. Tak dík za radu. Mínusky tím pádem ani kupovat nebudu.

Až jsem si nastavila 16:9 tak to začalo fungovat rychle. 4:3 mi jelo na pomalé kopírování. Mám Panasonic DMR - EX769, nemá kabelový tuner, mám ho napojený na pokojovou anténku a přes AV mám propojený setobox KOAN ,abych si mohla nahrávat třeba z CS film.

Na hodně věcí jsem přišla systémem "pokus - omyl", teď už si s tím docela rozumím. Ale kdybych si ho měla koupit znova, tak bych to už neudělala. Ale byl to dárek, tak jaképak protesty, že? :)

Mám ho bez češtiny, návod je francouzsky, to je taky dost oříšek, ale už se v tom docela vyznám. Je to nahrávání daleko spolehlivější než z EPG v setoboxu.

Takove veci nahravat a mezitim strihat jiny, nebo nahravat a palit z HDD na DVD umi treba Pioneer. Ale nema zase DVB-C...

A umí to všechny Pioneery nebo pouze určité typy? A ještě jeden dotaz - při stříhání videa na těch Pioneerech - zobrazuje se to video v celoobrazovkém režimu nebo pouze v nějakém okénku?

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
  • Po letech...

Dobrý den

Měl jsem rekorder Panasonic DMR- EX72 S s příjmem na parabolu; teď toto označení v přívlastku dekodéry nemají; znamená to že zvládnou to dřívější označení S a K ; chci koupit recorder k satelitu který umí přehrát DVB2Tsignál , navíc Skajing přešel s pořady čt a stv na úhel paraboly z 19 na 23 stupnů;

děkuji

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...