Přejít na obsah

Nove stanice...

tomus

Doporučené příspěvky

Návštěvník Katoda
České UPC vysílá českou verzi AXN - český dabing, české upoutávky, české reklamy. Ta ještě na 16:9 nepřešla a vysílá nahoře a dole s pruhy.

Je to tak. Ale například EPG je přitom dle maďarského feedu, takže vysílaný program zcela nesedí. Např. pokud si podle EPG nastavíte nahrávání dneska vysílaných seriálů Missing nebo NCIS:LA, tak vám z toho čtvrthodina uteče, protože na AXN CZ začínají ve 22:00, resp. 23:00 hod., kdežto u Maďarů (a podle EPG zvěřejněného u českého UPC) až ve 22:15 a 23:15.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník mkarek
To je ale pouze test. Zatím se v ČR a SR AXN HD oficiálně nespustilo. Nebo snad víš o operátorovi, který tento kanál již nabízí?

Tohle je trochu jiná situace, než třeba u Animal Planet HD a ESPN America HD, kde se dávno oficiálně vysílá a jiní operátoři je již nabízejí.

Prej na tom Eutelsat 16A už není test už to jede samo u nás né ale v madarském UPC dvbc to prej jede aji s tou cz stopu.

Mám to z druhé ruky poprosím ho asi o nahrávku kterou mi snad pošle pak to bude 100% že se to už netestuje jenom to prostě u nás nejsou schopni vyjednat.

Konečně že jede AXN v 16:9.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník jiripoky

Všiml jsem si Tv Óčko vysílá reklamy a upoutávky ve formátu 16:9, jakmile je proud klipů je vše 4:3 což nepůsobí vůbec dobře na televizi.... fuj

Odkaz ke komentáři

Rozlišení AXN ale zůstalo 544x576, nicméně ano - už jede 16:9.

Co se týče AXN Crime a AXN SciFi... Z toho, co mi bylo řečeno, přejdou na 16:9 tento rok - pravděpodobně v druhé půlce.

Minimax/Animax přejde na 16:9 jako poslední a to buď koncem roku nebo okolo jara 2013 - zároveň s novou grafikou.

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

Návštěvník black13

pockaj, ako moze byt rozlisenie 544x576, pri pomere 16:9? To by musel byt ten obraz bud dost zdeformovany alebo s pruhmi. A to nie je.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Retiree

No bohužel, může... Standard SD 16/9 má šířku 720 bodů, stejně jako 4/3, ale obraz je na šířku deformovaný, stlačený, tzv. anamorfní obraz. Při reprodukci se obraz roztáhne zpět na formát 19/9. Některé stanice vysílají SD obraz se šířkou pouze 640 bodů (HBO) a některé dokonce pouze 544 bodů. Ve formátu 16/9 to bude vždy anamorfní obraz. Platí to samozřejmě pouze pro SD programy.

Jedině v HDTV se vysílá obraz 19/9 nedeformovaný, s rozlišením obvykle 1920x1080 (1080i). U obrazu 4/3 jsou pak skutečně vysílány i černé pruhy po stranách.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...