Přejít na obsah

Chvilkové zvýšení rychlosti až na 100 Mb/s

Doporučené příspěvky

Návštěvník kolda5

Ahoj,

vím,že tady všichni řešíte vesměs problémy s rychlostí, ne malokrát mívám ty problémy i já...Ale dnes se mi stala zajímavá věc...Stahuji programem jdownloader nějaké soubory a nejdříve OK rychlost patřící k mému tarifu(mám 25Mb/s) a najednou se dívám a rychlost stahování mezi 8-13 MB/s ! Sledoval jsem to asi tak 15 minut a opravdu pořád taková rychlost, řekl jsem si jestli se náhodou jen program jdownloader nepomátnul ale opravdu stažená data nabíhali neskutečně rychle a soubory byly staženy velice rychle...Stálo se Vám to někdy, že by vám UPC pustilo vyšší rychlost i když krátkodobě ? U mě to trvalo opravdu tak max. 20 minut. Teď už jedu zase normálně 2-3 MB/s...

tak jelikož eurodocsis 2 nepustí víc jak teoretickejch 50 Mb/s, což je cca 6 MB/s, cokoliv nad tuto hodnotu je nesmysl... pro každou takovou zvláštní situaci existuje minimálně jedno spolehlivý vysvětlení :)

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Návštěvník Bender

No já bych proto vysvětlení taky měl :) Nejspolehlivější metoda měření je vzít do ruky stopky a stahnout velkej soubor z FTPka. Ostatní měřiče fungujou jak se vyspí :)

Návštěvník kolda5
tak jelikož eurodocsis 2 nepustí víc jak teoretickejch 50 Mb/s, což je cca 6 MB/s, cokoliv nad tuto hodnotu je nesmysl... pro každou takovou zvláštní situaci existuje minimálně jedno spolehlivý vysvětlení :)

Já jsem tomu samozřejmě taky nechtěl věřit, takže jsem to ihned sváděl na program jdownloader ale opravdu ty data tak rychle v kolonce staženo naskákavali.

Ale nezlobil bych se kdyby mi to dali na pořád :-)

Návštěvník Dragokazov

Mám podobnou zkušenost z doby používání FiberBusiness 110 nebo jak se to jmenovalo (110/10 Mbps).. jednou se stalo, že se stahovalo rychlostí téměř 500 Mb/s (a to fakt.. ty soubory se opravdu stáhly a funkční) tuším že to bylo někdy mezi 2-3 ráno, ale je to už pár měsíců

Neco podobnyho uz jsem take kdysi zaznamenal, myslim ze by to mohlo byt tim, ze soubor byl behem stahovani komprimovan, s rychlosti linky to urcite nema nic spolecneho.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník Bender
Neco podobnyho uz jsem take kdysi zaznamenal, myslim ze by to mohlo byt tim, ze soubor byl behem stahovani komprimovan, s rychlosti linky to urcite nema nic spolecneho.
Asi tak, z dob kdy jsem brouzdal po netu ještě přes vytáčenou linku přes modem s maximální hodnotou 56Kbps jsem občas také dosáhl i desetinásobku. Přesně jak píšeš, mohla za to komprimace dat nikoliv zvýšená rychlost služby.
  • po měsících...

A nestahoval jsi to třeba přes FF? Ten si někdy nastahovává věci dopředu, takže než najdu adresář kam uložit, tak už mám staženo a jen se to přenese z tempu... Když je soubor větší, a je stažený třeba jen z půlky, pak měření rychlosti "zalže" protože řekne, že mám např. staženo v 1 vteřině 50 MB a teprve poté se postupně opraví.....

• 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...