Návštěvník Jana014 Odesláno 2. března 2011 Sdílet Odesláno 2. března 2011 Dobrý den, v Brně by měla být každým dnem vypnuta analogová nabídka KLASIK, proto jsem se snažila vyřešit jak nahrávat na videorekordér, který má pouze analogový TUNER programy z digitální nabídky STANDARD. Tento problém se už nesčetněkrát řešil v různých příspěvcích na těchto stránkách i jinde. Protože v těchto dnech bude toto téma možná opět aktuální, dovolím si menší shrnutí, jak jsem to vyřešila já. Na úvod bych chtěla upozornit, že se jedná o prozatímní řešení - nahrávka je v ANALOGOVÉ kvalitě - a zejména u TV s velkou úhlopříčkou není obraz nic-moc, nicméně na TV s obrazovkou cca 26" není špatný. Já osobně váhám co si pro nahrávání pořídím, můj favorit je zatím Panasonic DMR-EX93 s DVB-C, ale čekám co teď na jaře představí Panasonic v ČR. Nahrávat lze různými způsoby: 1) Přímé nahrávání přes SCART programu, který právě sleduji - tato metoda je všeobecně známá - tu zde popisovat nebudu. 2) Nahrávání v době nepřítomnosti - pomocí ČASOVAČE. TV: 1 scart AV, STB: CV-5000 2 scarty TV a VCR, můj videorekorder /VCR/ 2- scarty AV1, AV2: Zapojení: Koaxiální kabely: UPC-zásuvka - STB vstup/CABLE-IN/ - STB výstup/LOOP OUT/ - VCR - vstup - VCR výstup - TV. Scarty: STB /VCR/ - VCR /AV2/ a TV /AV/ - VCR /AV1/ Já mám na TV pouze 1 scart proto jsem použila kabel CINCH pro propojení STB a TV. Kdo má dva, může propojit místo CINCH scart STB TV a TV /AV1/. V menu STB se vybere funkce časovače videorekordéru - lze navolit až 20 událostí, odkdy do kdy nahrávat a z jakého kanálu. Některé videorekordéry mají možnost nahrávat z externího zdroje a využít jeho časovače /můj VCR to umí - je to popsáno v manuálu VCR/. Pak stačí vhodně nakonfigurovat SCART AV2 u videa a nadstavit nahrávání z AV2 - nemusí se vůbec použít časovač videorekordéru. Vše funguje OK, až nastane čas, STB se zapne, dá impuls videorekordéru a ten začíná nahrávat. 3) Nahrávání 1 PROGRAMU z digitální nabídky a sledování jiného 2 DIGITÁLNÍHO PROGRAMU. Zapojení je totožné jako v 2. případě. Toto je možné jen pokud má Vaše TV vestavěný DVB-C tuner a máte CA modul s další kartou UPC. Má to své mouchy, např. : 1) na nahrávce je v úvodu vidět, jak se při zapnutí STB inicializuje karta a zapíná časovač. 2) je potřeba používat 3 dálková ovládání a uvědomit si jak je vše propojeno, co musí být zapnuto a co ne. Já jsem z těchto stránek načerpala hodně znalostí, doufám že můj příspěvek pomůže zase jiným. Jinak, pokud máte TV s DVB-C, neváhejte pořídit CA modul, obraz je opravdu špičkový, zejména sportovní přenosy v HD jsou parádní. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2682-nahr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD-pomoc%C3%AD-stb-cv-5000-na-video-s-analogov%C3%BDm-tunerem/ Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.