Přejít na obsah

TV Start a chybějící programy

Doporučené příspěvky

Návštěvník zzuzu22

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat na základní nabídku (TV Start) k netu. Koukala jsem na https://www.upc.cz/televize/o-upc-televizi/prehled-programu/ a tak jsem ladila a ladila a několik stanic, které mají být v nabídce start, chybí. Jde o Barrandov Krimi HD, Seznam TV HD, Mňam TV HD, Óčko HD, Óčko Star HD, JOJ Family, CS Mystery, Power TV HD, Kino Barrandov, Nova 2, Nova Action, Nova Gold, Prima Krimi, Prima Comedy Central, Prima Max, Prima Zoom.

Je to ok?

Předem děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/27069-tv-start-a-chyb%C4%9Bj%C3%ADc%C3%AD-programy/
Sdílet na ostatní stránky

Mají to nějak divně napsané, protože ty HD programy jsou až v placené nabídce TV Klasic a vyšší (ve standardu DVBC). V TV Start jsou v SD a ladí se ve standardu DVBT

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Návštěvník Athlon

TV Start v DVB-T - tam jsou jen 3 čt programy v HD (1,2,sport), celkem mám 41. Na stránkách UPC píšou, že plánují všechny čt programy dát do HD (výhledově).

TV Start v DVB-C - všechny čt v HD. 35 + cizí (já mám ORF1, 2).

Když jsem to před 2 lety řešil, tak jsem dostal z podpory tuto dobrou radu. Ladil jsem Finsko, mám Panasonic.

Televizor by měl naladit všechny kanály vysílané na síti, pokud má DVB-C tuner.

Možnosti ladění:

Ladění se provádí v menu televizoru, pomocí automatického ladění. U některých výrobců je třeba mít nastavenou jinou zemi ladění než Česká republika (u Panasonicu Finsko, u jiných značek například Švédsko nebo Německo). Poté teprve dokáže televizor naladit frekvence, na kterých vysíláme.
    Ladění se provádí v menu televizoru pomocí manuálního / ručního ladění. Je třeba nastavit hodnoty frekvencí (v ručním nebo rychlém vyhledávání stejně jako u našich set-top boxů). Většinou používáme startovací frekvenci UPC 658 MHz (658 000 kHz), symbolová rychlost 6900 kSym/s a 64QAm.

V tv nabídce Start, která vysílá v DVB-T jsou v HD pouze kanály ČT 1,2 a ČT sport, zbytek je v SD, celkem asi 40 kanálů. 

Pak jsou nějaké nekódované kanály v DVB-C. 

Analog raději nepoužívejte 

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník Athlon

Z DVB-C programy rychle mizí, přotože se překlápějí do HD a tím jsou vyřazeny z nabídky start.

Za ty 2 roky vyřadili:

War, CS mystery, mňam, seznam, Power, prima krimi, Rebel 2: Slušnej kanál, STV1, STV2, upc INFO KANÁL.

To ladění Finsko se používalo u některých starších televizoru , které při nastavení česko neuměly ladit DVB-C, to už u dnešních moderních tv není dávno potřeba. 

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
před 11 minutami, Athlon napsal:
Z DVB-C programy rychle mizí, přotože se překlápějí do HD a tím jsou vyřazeny z nabídky start.

Za ty 2 roky vyřadili:

War, CS mystery, mňam, seznam, Power, prima krimi, Rebel 2: Slušnej kanál, STV1, STV2, upc INFO KANÁL.

Že by vyřazovaly (zakódovali) programy, které byly spuštěny v HD ....

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...