Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Ahoj, zvažuju přejít na služby UPC, které jsou u nás v domě dostupné. Momentálně mám O2 ADSL, které jede 13,5/650 ( za 300/měs) , takže by mě zajímalo, jestli bych si vůbec u UPC polepšil ( nehledě na upload, tam je to jasné ). Co jsem tak pročítal fóra a sledoval testy ze speedtestů, tak 25Mbit jede tak okolo 12-13Mbit ( co jsem našel já výsledky, prý to záleží i na lokalitě, u mě konkr. Kolín ) . Takže by mě zajímaly nějaké zkušenosti celkově s 25Mbitem. Klidně bych si tu 100 za měsíc připlatil, ale chtěl bych, aby ten DL odpovídal zakoupené rychlosti ( na upload moc nehledím, nevyužívám ho tolik ) . Právě se mi líbí ta nová akce 12měsíců za 399,-kč.

Díky moc za radu.

Odesláno

Ahoj, s UPC si určitě polepšíš, já si rozhodně nemůžu stěžovat. Mám 25Mbit a frčí to touto rychlostí (podle měřiče i trochu více). Lokalita Brno.

1232679336.png

• Basic
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Brno-Ponava
Odesláno

Já mám od UPC 30M/1.5M internet. Při měření jsem málokdy poklesl pod 25M/s. Jsem spokojený, no až na tu rychlost uploadu.

Odesláno

urcite si polepsis , jestli sis rychlosti procital na rychlost.cz tak od tam je to totalne nespolehlive. me to z 99% jede pres 50Mb/s takze urcite bez od o2 pryc. ja taky pred par lety presel a je to rozdil jak prase :lol:

Odesláno

Zalezi na konkretni lokalite a na case kdy surfujes, pokud jsi v lokalite kde UPC nema uplne doladenou kapacitu site, tak rychlost nemusi vdy dosahovat maxima, take ve spickach - odpoledni a vecerni hodiny muze rychlost mirne kolisat, ale neni to nijak dramaticke, jedna se o pohyb v radu o jednotek Mbit, s uploadem vetsinou problemy nejsou.

Na vysledky ve speedtestech vubec nehled, tam to nameri kde co.

Technologie kterou pouziva UPC neni nejak zavisla na nejake vzdalenosti od ustredny jako u ADSL, spis jde o kapacitu site a tam se to postupne neustale zlepsuje.

Takze co se tyka rychlosti, tak si urcite polepsis.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

zkušenosti s 25M z Plzně : ve večerní špičce dwload klesá tak na 18 Mbit/s jinak stabilně kolem 25, upload z 99% bez problému jede na 1,5 Mbitu/s. Pingy stabilní, takže tak celkové hodnocení pětadvacítky je 1-

Odesláno

Takže bych si asi polepšil, pokud by se ozval ještě někdo z Kolína, byl bych moc rád, protože opravdu sem tolik dobrých ohlasů na 25 neslyšel. Někdo mi říkal, že 25 běhá dobře v těch částích sítě, kde už jsou dostupné i tarify FP 50 a FP100, což u nás nejsou :/ .

BTW. je možné dostat od nějakého obchoďáka i lepší cenu, příp. nějakou dobrou kombinaci TV a Netu ?

Díky za radu.

Odesláno

Jestli je na siti dostupna technologie DOCSIS 3.0 s tarify FP 50/100 Mb podle me neni rozhodujici i na starsi verzi 2.0 to beha dobre, ono spis zalezi na kapacite site.

A jinak novy zakaznik vdycky urve najakou tu slevu na sluzby, aspon docasnou.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Mam nove FB25. Predtim FP10 a spokojenost. Rychlost jecely den naprosto stabilni 25/1,5 a pingy cca 13ms. Lokalita Praha.

Jinak O2 bude mit od kvetna VDSL, kde rychlost poskoci "až" na 25Mbit, tak pokud jsi blizko dslamu, pockej na zverejneni nabidky.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak třeba na ostravě jihu to maj nastavený tak, že 10M jede opravdu 10M... kdykoliv, jakkoliv, odkudkoliv...

Naproti tomu 25M jede od cca 4M do 25M a hodně záleží na čase - obvykle večer kolem 18 hodiny to jede nejpomaleji a ve 4:00 ráno to fičí maximálními fofry...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague