Přejít na obsah

UPC raději vracet STB osobně!


Návštěvník Conquest

Doporučené příspěvky

Návštěvník Retiree

Bastr, nedělej kategorické závěry ze svých chatrných vědomostí, jenom mateš další lidi! CI není modul, ale rozhraní (konektor), do kterého se zasunuje CA modul (modul podmíněného přísrupu), pomocí kterého se kódovaný prgram dekóduje. Ale aby mohl dekódovat jen ty programy, které máš zaplacené, musí ještě spolupracovat se smart kartou, se kterou je spárovaný (čili s jinou kartou pracovat nebude). Modul s kartou bude funkční jen do té doby, do které je předplacen, předplatné se obnovuje dálkově počátkem každého měsíce. Pokud modul s kartou nebude zasunutý v televizoru, předplatné se neobnoví...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, můžu prodat CAM, ale bez karty a ten CAM samotný bude opět novému majiteli na nic (v síti UPC), do té doby, než mu UPC půjčí novou spárovanou kartu s konkrétním CAM.

Pokud byl CAM, ev. STB zakoupen na dvb-c-shop.cz, tak UPC k nemu vyda i samostatnou kartu.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku

Tomus: Díky za upřesnění.

 

To stejně nic nemění na tom, že tu kartu, kterou jsem k CAM dostal já (někdy možná) musím vrátit, protože

a) za ni dostanu 200,- zpět

b) nikomu jinému by nefungovala.

 

Bastr: Možná že existují, ale pokud je mi známo, tak ne v síti UPC. :)

Jinak, když chvíli "špatně" UPC kódovalo, tak karta nemusela být v CAM zasunutá. "Naštěstí" to už opravili. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Bastr

Existují i"volné"karty,které platí pořád!-nevím,co všechno jde na ní naladit!?-Určitě všechny České a Slovenské programy včetně regionálních a rozhlasové stanice + nějaké další programy!Jdou požít po celé ČR prý i v zahraničí,kde je podmínka pro příjem Českých stanic,že ta karta musí být koupena v ČR!

Existují i FREE set-top-boxy,které přijímají samy to samé,co ty"volné karty"a nemají ani slot pro CA modul!-Podobné je to i u některých,většinou dražších televizorů,které umí přijímat samy DVB-C bez CA modulu a mají jen úzkou štěrbinu pouze pro smartkartu a ty jsou nepárové,neboť se to musí nastavit přes service port propojený z PC,a to dělají pouze v autorizovaném servisu!-A je dost nepravděpodobné,že by se musela někam posílat celá televize kvůli párování smartkarty,potom zase zpátky domu,pak by to třeba nefungovaalo správně a musela by se znovu zabalit a poslat zpátky!

Musí se ale hlídat ten typ kódování,aby to mělo CONAX CAS7!,nebo umělo všexchna kódování(o což se výrobci elektroniky snaží,aby ty přístroje byly co nejvíce kompatibilní z co nejvíce typy vysílání a kódování,alespoň s těmi nejrozčířenějšími a nedocházelo k těm situacím,že si koupím televizi,nebo set-top-box a on mi doma nefunguje kvůli nekompatibilitě z vysíláním),ale některé starší typy set-top-boxů uměly jen některá kódování např jen Cryptovorks,nebo kombinaci Irdeto/Crypteworks,ale neuměly CONAX!To je výhoda těch televizorů s CI slotem,kde se kupuje podle potřeby CA modul skartou!Existují 2.typy CI slotů: CI a CI+

a k tomu jsou samozdřejmě i CA a CA+ moduly!Některé televizory umí pouze CI,takže s CA+ modulem nefungují!Podle toho se musí vyrábět variabilně i smartkarty párové,nepárové aj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Bastr, zdá se, že už pomalu začínáš mít přehled, i když v tom máš stále guláš (zdaleka nejsi sám). Každý poskytovatel kabelové tv se snaží chránit proti neoprávněnému (nezaplacenému) sledování tv programů výběrem vhodného kódovacího systému. V případě UPC je to CONAX CAS7, navíc ještě s podmínkou spárování smart karty s dešifrovacím modulem. Tím dešifrovacím modulem může být buď externí modul, CAM, nebo interní modul zabudovaný v přijímači, kterým je STB. V každém případě, smart karta, na kterou se ukládají informace o konkrétním předplatilei, musí být s daným dešifrovacím modulem spárována (v případě UPC).

Přijímače (nikoli televizory, ale STB a to především/pouze pro satelitní příjem) se samozřejmě prodávají, prodávají se i CA moduly pro více kódovacích systémů i univerzální moduly, které lze (neoprávněně, protizákonně) upravovat pro požadovaný příjem. Pokud jsou některé programy "free", tedy nekódované, nepotřebuješ k jejich sledování žádnou kartu ani modul (to platí pro všechny systémy DVB).

Rozdíl mezi CI a CI+ rozhraním je prakticky pouze v tom, že CI+ umožňuje poskytovateli případně uplatňovat Správu digitálních práv (DRM), v podstatě omezit/zakázat možnost nahrávání programu...

CI+ je zpětně kompatibilní k CI. Není pravda, že ve slotu CI+ nelze použím CAM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bastr: tvuj problem je ze pletes dohromady satelitni prijem z kabelovym, kde plati trochu jine zakonitosti,

u kabelove tv od UPC lze pouzit pouze CAM prodavany u Licy, nebo zapujceny od UPC, zadmy jiny pouzit nelze, protoze pristupove karty jsou s CAM sparovane a UPC samostatne kary nepujcuje,

stejne tak to je u STB, budto koupit od Licy nebo pujcit od UPC, pokud pouzijes jiny STB, musis pak k nemu dokoupit CAM a je fuk jestli ma STB ci TV zabudovany dekoder.

 

A uz konec zbytecnych diskuzi, tohle vlakno je na trochu jine tema.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Bastr

K set-top boxum s vestavěným dekoderem se musí pořídit akorát samotná smartkarta,protože tam je jen štěrbina pro smartkartu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku

Tak s tou poslední tvou větou už souhlasím, jen jsi zapoměl dodat, že tu kartu musíš mít od UPC.

Tu UPC neprodává a nepůjčuje, protože by zřejmě byl problém s tím spárováním.

Takže takový STB je zřejmě v UPC síti použitelný pouze pro nekódované programy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K set-top boxum s vestavěným dekoderem se musí pořídit akorát samotná smartkarta,protože tam je jen štěrbina pro smartkartu!

 

Jenže ten STB musí být koupen v eshopu Licy nebo od UPC, jinde to zatím nejde a STB by ti ani s kartou od UPC nefungoval.

(STB s Conax7 pairing se údajně vyrábějí rovnou pro konkrétního Conax operátora ...)

  • 300 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • modem, VTV box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...