Přejít na obsah

Sport2 odvysílal přímý přenos ve 3D


Návštěvník Katoda

Doporučené příspěvky

Návštěvník Katoda

• Stanice Sport1 přinese 3D přímý přenos zápasu Real Madrid vs. FC Barcelona v sobotu 16. dubna od 22 hodin

• Sportovní 3D přenos bude díky Sport1 historicky vůbec poprvé dostupný i pro české diváky, kteří mají předplacenou digitální kabelovou televizi od UPC, a to bez extra poplatků.

 

Praha, 12. dubna 2011 --- Televize Sport1 provozovaná společností Chello Central Europe připravuje v Česku mimořádný sportovní a technologický zážitek. Ve 3D odvysílá v sobotu 16. dubna od 22 hodin přímý přenos fotbalového souboje mezi kluby Real Madrid a FC Barcelona. Signál s 3D obrazem ze špičkového utkání nejvyšší španělské ligy bude v tu chvíli dostupný na speciální kanálové pozici všem zákazníkům kabelové televize UPC, kteří již mají Sport1 ve své nabídce a kteří přijímají signál prostřednictvím HD set top boxů. Přímý přenos budou moci diváci sledovat samozřejmě i ve standardním rozlišení na obvyklé kanálové pozici Sport1.

 

„Jsme velmi hrdí na to, že právě Sport1 přináší poprvé v Česku přímý televizní přenos ve 3D tak významné a divácky atraktivní sportovní události, který představuje mezník ve vysílání televizních sportovních zápasů. Věříme, že brzy odvysíláme stereoskopicky i další významné sportovní události, například španělský fotbalový pohár nebo americký Super Bowl,“ řekl za provozovatele Sport1 Aleš Fabík, Country Manager ze společnosti Chello Central Europe.

 

Sobotní večerní vysílání signalizuje počátek masového sledování ve 3D v českých domácnostech. „Společnost Chello Central Europe připravuje k sobotnímu utkání ještě celou řadu překvapení, o kterých bude informovat veřejnost v dalších dnech. Jsme přesvědčeni, že toto unikátní vysílání podpoří zájem veřejnosti o kopanou a také o moderní 3D technologie pro ještě silnější zážitek ze sledování sportovních přenosů,“ dodává Aleš Fabík.

 

Tisková zpráva Chello Central Europe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zápas už začíná a skutečně to funguje krásně :)

 

Rozlišení: 1920x1088

3D: Side-by-side

Datový tok videa: cca 14 Mb/s

Datový tok audia: 192 Kb/s (48 KHz)

 

Upřímně jsem ten obraz čekal horší. 14 Mb/s není sice nejvyšší hodnota na světě, ale myslím, že to stačí. Později můžu nahodit i nějaké graby. Jde se dívat 8)

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přímý přenos zápasu Real Madrid - FC Barcelona v trojrozměrném obrazu byl jednoznačně úspěšný

 

Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: upc@upc.cz

 

Přímý přenos fotbalového zápasu Real Madrid - FC Barcelona v trojrozměrném formátu, který v sobotu nabídla digitální televize UPC mohlo sledovat necelých padesát tisíc domácností s DVR/HD a HD boxy a tisíce domácností s CA moduly v televizních přijímačích. Samotný přenos pak výrazně povzbudil zájem o příjem 3D televizního signálu. Svědčí o tom ohlasy, které zaznamenalo marketingové oddělení UPC od účastníků zvláštního panelu, jehož se zúčastnilo na osmdesát majitelů 3D televizních přijímačů.

 

 

Účastníci panelu nejvíce oceňovali působivost a přesvědčivost obrazu a dále skutečnost, že 3D formát je vhodný i pro sportovní přenosy a nikoliv pouze pro filmy a přírodní snímky. Obavy, které vyslovili před samotným přenosem a které se týkaly možné úrovně technické kvality, související s prudkostí pohybu míče či hráčů. Všichni panelisté bez výjimky pak očekávají, že nabídka programů ve 3D poroste a jsou ochotni si ji v rámci nabídky digitálních služeb předplácet.

 

„Jsem hrdý na to, že první sportovní událost vysílanou v přímém přenosu v 3D formátu pro širší veřejnost nabídla právě digitální televize UPC,“ říká v této souvislosti generální ředitel UPC Václav Bartoň a připomíná: „naše digitální televizní služby jsou v České republice průkopníky technického pokroku: nejdříve co se HD vysílání týče a nyní i vysílání ve formátu 3D. Samotná technická úroveň nestačí – musí jít ruku v ruce s nabídkou obsahu a ta je u nás opět nejširší.“

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Conquest
Tě pic, to bude super kvalita! Ještě nám nespustili HD verzi a už budeme koukat na 3D! To mě hlava nebere....

 

Nejde o služby, jde o zaplacenou víkendovou reklamu a zároveň o další placené UPC služby do blízké budoucnosti. V CZ se prodalo přes 700.000 tv LCD bez 3D v roce 2010 jako v Německu kde žije 90 milionů obyvatel. To je nepoměr, jako hrom! Nás je málo, asi cca 10 miliónu a něco málo! To je poměr, který bezohledně provideři kabelovky neřeší! Už nyní nejde providerům o ceny samotných poplatků vysílatelů za tv nabídku! Jsou zde vtáhnutí i samotní výrobci tv přijímačů a jiných software doplňků. (Smart tv apod.) Ještě se budeme divit! Bude nás ještě z toho všeho hlava brát :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...