Přejít na obsah

je chyba odpojování všech zařízení od elektr. sítě ?


Návštěvník davson

Doporučené příspěvky

Návštěvník davson

Mám stolní počítač, notebook a netbook. Všechno včetně wifi routeru, tiskárny a modemu při ukončení práce a vypnutí počítačů odpojuji od elektrické sítě ( tlačítkem na osmizásuvce ). Ne že bych chtěl nějak šetřit za elektřinu, ale vadí mi při usínání ta spousta blikajících světélek. Je to jak na letišti. Nemůže to každodenní odpojení mít nějaký negativní vlivy ?

Někdy mně počítače hlásí konflikt adres. Ale na připojení k internetu to nemá žádný vliv. Občas mi nejde spustit stránka seznam.cz .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Kabelový modem rozhodně nevypínat. Dokonce si vzpomínám, že to v dřívejších dobách po delším odpojení pak ani samo nenaskočilo, ale člověk musel volat na zákaznickou linku a chtít aktivaci. Vypínání stolního počítače taky není zrovna ideální, protože se někdy může anulovat BIOS.

Konflikt IP adres jde snadno vyřešit tím, že v routeru přiřadíš konkrétní IP adresu dle MAC adresy. Nebo si rovnou v routeru vypneš DHCP a fixní IP nastavíš v každém připojeném zařízení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník davson

Dělám to tak již 14 let a nikdy se nic nestalo. Když bych teda nechával zapnutý ten modem, tak ten wifi router vypínat můžu ? Ty konflikty adres mně kromě té hlášky na obrazovce také v ničem nebrání. Co by to mohlo způsobit ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ritchi

Urcite to nema ziadny vplyv.Takym istym sposobom vypinam uz roky modem aj router vzdy pred spankom a pri odchode z bytu.Nemoze byt v tvojom pripade konflikt adries zapricinene sietovou kartou naklonovanou povodnou MAC ktora moze byt v konflikte s routrom,tvojej ISP brany?Skus jednu z kariet nastavit na disabled.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UPC doporucuje modem nevypinat, protoze se pak muze jevit ze je u vas porucha.

 

U ostatniho zarizeni je to jedno, ja take na noc vypinam co jde, zaprve to zere el. proud, sice ne nejak moc, ale ono se to casem nascita (rada zarizeni se tvari jako vypnuta a pritom jejich zdroj je stale napajen a spotrebovava proud), druha vec jsou ruze prepeti v siti, treba pri bource, ktere vam muzou znicit elektroniku.

 

Kazdpopadne pokud nejste doma vic dni, tak povypinejte co jde, vcetne kabeloveho modemu, muze treba dojit k nejake nenadale poruse na zarizeni a vyhoret vam klidne barak.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...