Přejít na obsah

Problémy s DVR Kaon KCF-B4003HCO

Doporučené příspěvky

Návštěvník Korwin

Dotaz: Pokud si pauznu probíhající pořad a vrátím se po jeho zkončení a chci ho dokoukat, tak tam již ten pořad není a nahrává se mi právě probíhající pořad - je to takto v "pořádku"?

• po 3 týdnech...
Návštěvník zka

Dneska jsem si tak trochu hral - a omylem Kaon vypnul za behu od proudu - coz byl asi spatny napad - a v podstate vedl k tomu, ze prestal fungovat filesystem a nahravani - vypada to, ze firmware zrejme vubec neobsahuje 'fsck'.

Po pripojeni disku k linuxu (staci jen kablik konverze SATA->USB) a provedeni fsck se vse vratilo zpet, navic jsem pro fs nastavil misto rezimu 'continue on fs error' rezim 'read-only on fs error' - coz sice pri vyskytu chyby povede k tomu, ze pristroj okamzite prestane nahravat data, dokud nebude proveden fsck, ale zabrani to vetsim destrukcim fs, kdy by se potencionalne mohla prepsat dulezita data.

Z meho pohledu tedy opet funguje vse a krom asi 20 minut ztracenych s opravou fs jsem o zadne ulozene porady na disku neprisel - ale naprosto nechapu, jak toto muze resit uzivatel, co ani treba nevi, ze nejaky Linux existuje.

Proc UPC nema firmware nastaven tak, ze pouziva 'remount-ro' a nekde v menu nema volbu 'Proved fsck' ?

Tohle musi potkavat hromadu uzivatelu - a pro ne je pak jediny resenim zrejme celeho format disku - coz by me teda asi kleplo??

Cim u toho UPC mysli ? Maji ten fw nejak pod kontrolou a nebo jen cekaji, co vypadne od vyrobce ?

Tak predne UPC firmware nevyvyji, ti maximalne posilaji programatorum do Kaonu pozadavky na pripradne upravy,

no a tohle by mohl byt jeden z tech pozadavku.

Jinak pro mene znale co netusi o cem je rec:

http://books.google.cz/books?id=8KUzFBD ... ck&f=false

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Jsem asi jeden z mala stastlivcu, kterym tenhle Kaon funguje tak nejak bez problemu (mam jeden z prvnich kusu). Vcera jsem si vsiml ale zajimave veci. Kaona mam pripojeneho uz ke druhe TV HDMI kabelem a zadny problem. Vcera jsem ho ale pripojil k AV recieveru (take HDMI) a ejhle, Kaon zacal delat presne to, na co si tu lide nejvic stezuji - restarty v nekonecne smycce. Po opetovnem pripojeni primo do TV funguje zase korektne. Tak to jen tak k problemum s kaonem...

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha

po výměně starého kaona za nový model se problémy s častým restartovaním celkem vyřešily, ne že by úplně ustaly, přibylo pár jiných problémů, ale vše je v porovnání se starým kaonem ještě snesitelné ... nicméně pořád je to šmejd

Návštěvník zka

Zkuste vypozorovat, jestli za to nemůže určitý kanál. Já dlouhodoběji podezírám datový stream asi ze 2 kanálů, které vedou k občasnému pádu. Naštěstí nejsou pro mě až tak zajímavé - jejich 'nesledováním' to klidně běží týdny bez restartu. A to běžně nahrávám i 2 HD kanály najednou a sleduji záznam. Je možné, že se mýlím, protože mě to padá výjimečně, ale když už, tak to nějak souviselo se sledováním 2 kanálů. Obecně považuji ale 4003 za celkem stabilní přístroj - a že jsem různých krabiček už viděl hromady. Jediné minus je ten chybějící 'fsck' - to pokud běžný uživatel neumí, tak v okamžiku porušené integrity ext3 souborového systému se začnou asi dít velmi divné věci a krabička se stane asi silně nestabilní a bohužel, 'crash/restart' může k tomu stavu vést...

• po měsících...

Zdravím, může mě někdo vysvětlit, co znamenají paragrafy u programů?

Že by neoprávněné používání programů?

Mám placeno Kombi Komfort a cca 18 programů mám bez paragrafu a zbytek s paragrafy.

Tovární nastavení a znova instal programů nepomohlo.

Ale jinak Kaon 4003 jede zatím dobře.

Díky za odpověď. B.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...