Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Zdravím,

poradíte někdo, jak přimět router, aby přenášel plných 60 Mbs, které mám od UPC. Je to Belkin se standardy b/g/n a má přenášet až 150 Mbs. Mám ho nastavený, aby vysílal kombinovaně b/g/n. Už jsem zkoušela změnit kanály, jestli se to neruší s jinými wifi kolem v paneláku, ale beze změny.

Jeden notebook mám starší pouze se standardy b/g, tam nikdy nenaměřím víc než 20 Mbs, z 90% kolem 12 Mbs.

Druhý je už se standardem n, tam to měří kolem 30-40, výjimečně vyšplhá na 50.

Jo a měřím to na speedtest s brněnským upc serverem, zkoušeno v různých prohlížečích.

Díky.

Odesláno

Když jde signál vzduchem, je tam vždy více faktorů, které ovlivňují přenos. Ale je fakt, 30-40 Mbs u "n" je málo. Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs. Dvě zdi v paneláku a nepřelezu 50Mbs (to vše v pásmu 2,4Ghz).

P.S.

Jestli chceš kouknout na jakých kanálech vysílají WiFi ve tvém okolí použij např. inssider v2.0 od metageek.

Odesláno

upc speedtest v brně je poslední dobou přetíženej, pro správný změření je třeba testovat stahování několika iso souborů z http://mirror.karneval.cz...

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Tím to není, protože když se na modem s notebookem připojím kabelem, vždycky to těch 60 naměří...

Odesláno

Zkoušel jsem teď svůj notes a té výše uvedené rychlosti dosahuji u "n" při šířce kanálu 40MHz. Když nastavím na routru pouze klasických 20MHz, jsem na tvých rychlostech.

Odesláno
Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs.

Právě že žádná zeď ani překážka, oba noťasy cca 3 metry od routeru. Proto nechápu... :(

Odesláno
Zkoušel jsem teď svůj notes a té výše uvedené rychlosti dosahuji u "n" při šířce kanálu 40MHz. Když nastavím na routru pouze klasických 20MHz, jsem na tvých rychlostech.

Díky, jdu to zkusit ponastavit...

Odesláno

Tak jsem mrkla do nastavení, a defaultně tam bylo 20/40 už nastaveno (další možnost byla 20). Možnost jen 40 tam není.

Odesláno

To je v pořádku. On se asi na těch 20MHz přepne automaticky při zarušeném éteru. Víc mě nenapadá, jsem jen poučený laik.

Odesláno
Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs.

Právě že žádná zeď ani překážka, oba noťasy cca 3 metry od routeru. Proto nechápu... :(

3m od routeru to propoj kabelem a ne WiFi

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague