Návštěvník Surikata Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 Zdravím, poradíte někdo, jak přimět router, aby přenášel plných 60 Mbs, které mám od UPC. Je to Belkin se standardy b/g/n a má přenášet až 150 Mbs. Mám ho nastavený, aby vysílal kombinovaně b/g/n. Už jsem zkoušela změnit kanály, jestli se to neruší s jinými wifi kolem v paneláku, ale beze změny. Jeden notebook mám starší pouze se standardy b/g, tam nikdy nenaměřím víc než 20 Mbs, z 90% kolem 12 Mbs. Druhý je už se standardem n, tam to měří kolem 30-40, výjimečně vyšplhá na 50. Jo a měřím to na speedtest s brněnským upc serverem, zkoušeno v různých prohlížečích. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sebior Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 Když jde signál vzduchem, je tam vždy více faktorů, které ovlivňují přenos. Ale je fakt, 30-40 Mbs u "n" je málo. Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs. Dvě zdi v paneláku a nepřelezu 50Mbs (to vše v pásmu 2,4Ghz). P.S. Jestli chceš kouknout na jakých kanálech vysílají WiFi ve tvém okolí použij např. inssider v2.0 od metageek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 upc speedtest v brně je poslední dobou přetíženej, pro správný změření je třeba testovat stahování několika iso souborů z http://mirror.karneval.cz... Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Surikata Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 Tím to není, protože když se na modem s notebookem připojím kabelem, vždycky to těch 60 naměří... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sebior Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 Zkoušel jsem teď svůj notes a té výše uvedené rychlosti dosahuji u "n" při šířce kanálu 40MHz. Když nastavím na routru pouze klasických 20MHz, jsem na tvých rychlostech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Surikata Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs. Právě že žádná zeď ani překážka, oba noťasy cca 3 metry od routeru. Proto nechápu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Surikata Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 Zkoušel jsem teď svůj notes a té výše uvedené rychlosti dosahuji u "n" při šířce kanálu 40MHz. Když nastavím na routru pouze klasických 20MHz, jsem na tvých rychlostech. Díky, jdu to zkusit ponastavit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Surikata Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 Tak jsem mrkla do nastavení, a defaultně tam bylo 20/40 už nastaveno (další možnost byla 20). Možnost jen 40 tam není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sebior Odesláno 22. září 2011 Sdílet Odesláno 22. září 2011 To je v pořádku. On se asi na těch 20MHz přepne automaticky při zarušeném éteru. Víc mě nenapadá, jsem jen poučený laik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 23. září 2011 Sdílet Odesláno 23. září 2011 Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs. Právě že žádná zeď ani překážka, oba noťasy cca 3 metry od routeru. Proto nechápu... 3m od routeru to propoj kabelem a ne WiFi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.