Návštěvník Odesláno 19. března 2013 Sdílet Odesláno 19. března 2013 Nevím, jak dalece Vám ještě mohu pomoci svými skromnými zkušenostmi, ale moje zkušenosti jsou veskrze pozitivní. Používám TT-Connect CT 3650 CI již rok s maximální spokojeností. V přístroji mám sice CA modul a kartu kabelového operátora UPC, ale vše mi funguje. Je pravda, že počítač je vytížen hodně a je třeba, aby zvládal HD. Já používám mini PC Lenovo IdeaCentre Q180 kvůli maximální úspoře (protože je počítač stále zapnutý). Pro nahrávání HD záznamů je dostačující, ale v případě, že se současně na pořad dívám v TT-Vieweru, je obraz trhaný. To mi však nevadí, protože se dívám přímo na televizi a do počítače jen nahrávám. Jinak záznamy jsou ve formátu .ts a jsou velmi objemné. Z dodávaných programů je použitelný zmíněný TT-Viewer, který se dokonce již dočkal aktualizace oproti nákupu (je možné stáhnout na stránce výrobce. K otázce nahrávání více pořadů - domnívám se, že to není možné. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2898-dvb-c-usb-box/page/3/#findComment-62850 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kenny Odesláno 19. března 2013 Sdílet Odesláno 19. března 2013 Děkuji za odpovědi. Stále váhám jestli do toho mám jít. Zatím nahrávám z DVB-T i HD programy (z kabelu) a počítač to zvládá. Resp. interní TV karta v PC to zvládá i když sledování HD programů je na tom podobně jak píšete. S externím tunerem na NTB je to lepší, tady se dá i sledovat HD program vcelku v pohodě. Je tady ale jiný problém, a mám podezření, že tuner nestíhá přes USB dodávat data do NTB při HD programu, kdy dochází až téměř pravidelně k poruchám v obrazu. Myslel jsem, že to bude signálem, ale stejně se to chová při příjmu z kabelu ale i ze vzduchu. A to při nahrávání (bez sledování) není NTB příliš vytížený, takže tady by asi problém být neměl. Proto uvažuji o tomto USB Boxu. Citovat 300 Mb/s - Komplet CH7465LG , CA modul, HD PVR, STB zmetek Bílina Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2898-dvb-c-usb-box/page/3/#findComment-62857 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirij Odesláno 19. března 2013 Sdílet Odesláno 19. března 2013 To Kenny> Já jej používám pro nahrávání SD pořadů. Zátěž pro počítač je skoro zanedbatelná (procesor Intel i3) - ve správci úloh občas probliknou max. 3 % u procesu, který řídí nahrávání. Více programů lze nahrávat pouze z nekódovaných kanálů ve stejném multiplexu. Programy pro nahrávání většinou nabízejí uložení nahrávak buďto ve formátu .ts nebo .mpg. Počítač s nahrávacím programem lze většinou nakonfigurovat tak, aby došlo k probuzení počítače, nahrátí pořadu a poté buď k okamžitému přechodu do režimu spánku nebo až po určité době. Kamenem úrazu může být probuzení počítače, kdy zařízení po probuzení nefunguje. Já osobně jsem s tím měl ve Win7 64 bitů problémy se dvěma typy USB tunerů, které používám. Jinak já pro nahrávání používám DVB Recording service (www.dvbviewer.com). Vyzkoušel jsem několik sw a tento, konkrétně pro nahrávání, mi přijde nejstabilnější. Konkrétně tento sw umí automaticky probouzet/uspávat počítač. Citovat Jiná služba Jiná služba TV Komplet CA modul Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2898-dvb-c-usb-box/page/3/#findComment-62867 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kenny Odesláno 19. března 2013 Sdílet Odesláno 19. března 2013 Mně nejvíce vyhovuje DVB Dream, ale dobře mi funguje jen na jednom PC s Win XP. Na některých dalších (W7 a Vista - obojí 32b), kde jsem to zkoušel zprovoznit to mělo problémy s kodeky a nezobrazilo se vůbec nic. Taky umí nahrávat .ts nebo .mpg, ale čas od času se nespustí korektně právě při nahrávání HD a výsledný soubor je nulový nebo má velikost jen několik kB. Citovat 300 Mb/s - Komplet CH7465LG , CA modul, HD PVR, STB zmetek Bílina Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/2898-dvb-c-usb-box/page/3/#findComment-62872 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.