Přejít na obsah

Jste spokojeni s kvalitou HD kanálů? 43 hlasů

1. 1. Jste spokojeni s kvalitou HD kanálů?

• Ano, celkově mi kvalita HD kanálů vyhovuje.
      4
    • Ano, ale u některých HD kanálů by kvalita mohla být vyšší.
      23
    • Ne, kvalita HD kanálů je průměrná. Chce to zlepšit.
      13
    • HD kanály nesleduji/nepříjimám.
      3

Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě.

Featured Replies

Odesláno

Ty si asi myslíš, že BR znamená BluRay, viď?

Pak s tebou musím souhlasit, ale Marek-26 říkal, že ty kanály dosahují dobrého BR, tedy BitRate.

A na to oči nepomůžou, to je matematika. Nebo snad fyzika? :)

Takže Marek-26 má podle mne pravdu. Prostě HBO a History mají dobrý datový tok, čili BR!

Odesláno
  • Autor

Filipes, přečti si ještě jednou pozorně, co jsem napsal. A vyvedu tě z omylu, HD kanály mohou mít stejnou kvalitu jako BD disk - někdy i vyšší. Je běžná praxe, že některé HD stanice v USA mají nad 30 Mb/s, konkrétně v rozmezí 32-37 Mb/s. Na BD disk je možné dostat až 40-48 Mb/s, ale málokterý film tolik opravdu má. Jsou to spíše výjimky. Nejčastěji mají BD disky v rozmezí 20-30 Mb/s. HD kanály ve světě pak mají datový tok nejčastěji okolo 15-18 Mb/s, jak v Evropě tak i v USA. Krom toho, v Americe má dost HD kanálů ještě k tomu rozlišení jen 720p místo 1080i/p - především sportovní stanice, kvůli rychlému pohybu. Mohou tak využít 60fps, namísto klasických 29.976, případně nově zavedených 23.976/24, a našich PALovských 25. Obraz je tak plynulejší a o to ve sportu jde. V praxi ale ten rozdíl mezi 720p a 1080i/p u TV vysílání zase moc nepoznáš. No a pokud by tě zajímalo v jaké kvalitě se ten obsah, který můžeš na HD kanálech sledovat, vyrábí... Řekněme, že datový tok u těchto materiálů je přibližně 2x až 3x vyšší, než na disku Blu-Ray. Přesná čísla tady uvádět nebudu.

Takže, když to shrnu a podívám se na výsledek ankety... většina lidí si myslí, že kvalita HD kanálů v nabídce UPC je v pořádku, ale má pocit, že některé kanály jsou na tom hůře, než ostatní a je u těchto kanálů nutné datový tok navýšit... což bude asi hlavně případ Discovery HD Showcase a kanálů, co mají 9 Mb/s. Ideální by bylo, kdyby všechny HD kanály v nabíce UPC měly 12-15 Mb/s. UPC by to mohlo propustit, pokud nemusí kdovíjak šetřit.

Pokud chceš vyšší bitrate (BR) než 15 Mb/s, obrať se na provozovatele daných stanic a poté na UPC. Předem ti ale říkám, že třeba takové HBO datový tok nějakou dobu navyšovat nebude. Máme stejný BR jako v USA a i když by se nechalo z HBO posílat i přes 20 Mb/s, není to momentálně prioritní. Možná příští rok.

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
Odesláno

jsi uplne mimo - zadny hd kanal na svete nevysila v kvalite br - a asi jsi nevidel kvalitni hd vysilani - i kdyz se to s br stale neda srovnavat tak treba nemecke ci francouzske hd kanaly by slavne upc strcily do kapsy

Odesláno

Televize ve všech běžných normách vysílají vždy pouze prokládaně (Interlaced), takže dokonce ani v USA nevysílají neprokládaně (Progressive) a to ani 720!Neprokládaný tv obraz je v současnosti možný poze z BR disků. (Tedy tolik mé vědomosti, možná se mýlím?)

Odesláno

Mě je tedy úplně buřt jak rychle a jak často tam ty bitíky poskakují......

Když mě na HD kanále jedou skoro celý den filmy natočené kdysi, snad ještě na VHS, tak je asi něco hoooodně špatně...!!! :wink:

Odesláno

Hlavni problem s bitratem je v tom ze UPC vetsinu kanalu prebira ze satelitu a tam se na datovem toku setri, protoze to stoji penize,

nektere kanaly se ale berou primo po optice jako treba HBO HD a pak neni problem aby mely vyzsi bitrate,

jenze na optice ja zase problem v tom, ze nekteri provozovatele chteji za tuto trasu prilis vysoke poplatky a tak aby UPC usetrilo, tak bere radeji kanal ze satelitu.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

dnes jsem si pro srovnání pustil HBO HD ze satelituAstra23,5st a z kabelové televizeUPC . Datový tok ze satelitu byl v průměru 8-9Mb/s.Datový tok z kabelu byl při stejných scénách 3-4Mb/s.Rozdíl byl vidět na první pohled.Na kabelu byly zblízka vidět velká zrna v obraze a celkově byl obraz zašuměný.lepší se mi zdálo i hbo v SD kvalitě.To jen pro ty co zde říkají jak je HD v kabelové televizi kvalitní.

Odesláno

to mas tak - zaměstnanci upc ti tu nebudou psat ze to je spatne a nebo proste tito lide zadny jiny hd kanal mimo upc nevideli - a proto nemaji s cim porovnat to polohade nestesti - jo je to lepsi jak sd kanaly ale ke kvalitnimu hd kanalu to ma jeste daleko - jak jsem psal tak jedinny kanal ktery se hd vysilani v upc podobal byl VOOM HD - vsechno ostatni co ma byt v soucastnosti v hd je spise k smichu - a muzete tu psat co chcete skakat do vzduchu a stejne s tim nic neudelate - protoze upc neni dobra kabelova tv - a ta jejich smesna reklama taky - Digitální televize od UPC Vám nabízí více než 100 programů v digitální kvalitě včetně mnoha programů v HD kvalitě - ktery nouma vymyslel pojem DIGITALNI KVALITA - vzdyt analogovy signal muze byt daleko daleko kvalitnejsi - proste je to spolek lidi kteri chteji zakaznika jen osalit - chytre oklamat a zdimat jeho penizky

Odesláno

už to tu několikrát zaznělo, tak ještě jednou:

EUROSPORT HD, NOVA HD, NOVA sport HD, Filmbox HD, HBO HD, NGC HD, Discovery HD, Spektrum HD, History HD - tyto programy jak příjdou ze satelitu nebo optiky dále procházejí beze změny do distribuce

CT HD, Prima HD, Barrandov HD, HD + - pro tyto programy má UPC (SATplus) encodery a může nastavovat BR. U CT HD mají o 500 kbps nižší BR než je originál ze sat od CT

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odesláno
od jindrad » pát, 7.10.2011, 23:03 - dnes jsem si pro srovnání pustil HBO HD ze satelituAstra23,5st a z kabelové televizeUPC .Datový tok ze satelitu byl v průměru 8-9Mb/s.Datový tok z kabelu byl při stejných scénách 3-4Mb/s.
od technik » sob, 8.10.2011, 14:23 - EUROSPORT HD, NOVA HD, NOVA sport HD, Filmbox HD, HBO HD, NGC HD, Discovery HD, Spektrum HD, History HD - tyto programy jak příjdou ze satelitu nebo optiky dále procházejí beze změny do distribuce

To Technik -jak vysvětlíte tento rozpor?

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague