Návštěvník irimar Odesláno 17. ledna 2012 Sdílet Odesláno 17. ledna 2012 Tak Asus vydal nový firmware a už to konečně vyřešilo problémy s tím odpojováním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. března 2012 Sdílet Odesláno 19. března 2012 Dobrý den, stejný problém se mi vyskytuje i s routerem Edimax a D-Link. Po nějakém čase (někdy i jen několik hodin surfování) se prostě internetové připojení neskutečně zpomaluje. Jedna webovka se načítá i několik minut. Pomáhá mi, když na chvíli vytáhnu UPC modem Cisco ze zásuvky. Po zapojení zase šlape rychlost parádně. Pokud připojím modem rovnou do PC, vše funguje správně. Na technické podpoře mi řekli, že u nich je všechno v pořádku a že modem funguje správně. Poradili mi koupit jiný router, nebo si pořídít přímo WIFI modem od UPC. Ovšem, zkoušel jsem již dva routery a oba dělají stejný problém. Pokud jsem routery testoval v práci na jiném providerovi, než UPC, oba několik dnů fungovaly naprosto bez problémů. Vypadá to, že Cisco 3208 je nějaký úděsný šunt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 19. března 2012 Sdílet Odesláno 19. března 2012 cisco 3208 má problémy s firmwarem, už se to tady řešilo dost dlouho... zdá se, že to nejzásadnější se už povedlo opravit, ale pořád to má ještě k dokonalosti daleko... Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 19. března 2012 Sdílet Odesláno 19. března 2012 Jestli platis mesicni pronajem za modem, tak bude mozna nejjednoduzsi vzit si ten jejich modem s wifi a mas po problemu. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mrmza Odesláno 21. března 2012 Sdílet Odesláno 21. března 2012 Čau, mám teď Kombi Komfort + a nový modem...lokalita Brno-Komín. Model: Cisco EPC3208 Vendor: Cisco Hardware Revision: 1.0 Current Software Revision: EPC3208-ESIP-12-v302r125532-111109c_upc-TEST Firmware Name: e3200-ESIP-12-v302r125532-111109c_upc-TEST.bin Signál: Power Level: Signal to Noise Ratio: Channel 1: 8.4 dBmV 38.6 dB Channel 2: 9.1 dBmV 39.3 dB Channel 3: 9.9 dBmV 39.4 dB Channel 4: 10.3 dBmV 39.2 dB Channel 5: 10.6 dBmV 39.3 dB Channel 6: 10.4 dBmV 39.1 dB Channel 7: 10.1 dBmV 39.0 dB Channel 8: 9.6 dBmV 38.8 dB Upstream Channels Power Level: Channel 1: 35.8 dBmV Channel 2: 34.3 dBmV Channel 3: 0.0 dBmV Channel 4: 0.0 dBmV za ním mám router Vigor 2130n, poslední dostupný firmware. Rychlost je celkem Ok, ale stabilita kulhá... Z routeru se mi to jeví že se EPC3208 buď restartuje nebo ztrácí spojení??? V logu routeru arping: recvfrom: Network is down, : arping: recvfrom: Network is down syslog: [WAN] WAN detection failed. a podobné veselosti... Je to naprosto nahodilé, i nekolikrát za hodinu cca na 1-2min. Bez nějaké zátěže... Rád bych se dostal do logů modemu EPC3208, ale to asi nehrozí? Aneb hesla co jsem vygooglil nejsou pro UPC... Přemýšlím jestli laborovat s nastavením připojení modem<->router? Momentálně je to 1Gbit fullduplex a můžu laborovat s Flow Control (zatím nepoužito), maximum frame 1522 bytů, Excessive Collision Mode zakázáno, Power Control povoleno. Nějaké tipy? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 21. března 2012 Sdílet Odesláno 21. března 2012 Tak zaprve by jsi to mel nejprve otestovat bez routeru, aby byla jistota kde je problem, a do logu modemu by se dostat melo jit. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mrmza Odesláno 21. března 2012 Sdílet Odesláno 21. března 2012 Jo, otestuju bez routeru, až nebude zbytí Momentálně je to z rodinných důvodů až poslední varianta. K tomu logu modemu se dostanu jak? Čekal jsem, že to nebude problém jako v dřevních dobách přes webové rozhraní modemu, ale tam teď zjistím Power Level, firmware a prd...nebo mi něco uniklo a mám RTFM? Prolítl jsem user guide staženou od Cisca a bylo tam ehm nic. Naloguju se sice bez jmena a hesla, ale je to jako bych se nenalogoval Jinak momentálně +6hodin bez výpadku (pro jistotu jsem zakázal PowerControl na WAN rozhrani routeru)...Motorola předtím byla rock stable, takže jsem na to vlastně ani za rok co jsem ji měl, nehrábl - nebyl důvod. update P.S. +1d 18hod bez výpadku, vypadá to dobře... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 26. března 2013 Sdílet Odesláno 26. března 2013 Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda byly výše zmíněné problémy modemu Cisco 3208 a routerů od asusu již vyřešeny? Zjistil jsem, že díky starému nastavení přeplácíme UPC na balíčku komfort TV programů pouze s 30Mbitovým internetem, a proto nás vyjde levněji pořídit si k programové nabídce internet 60 Mbitový, ale naše stará motorola pracuje s routerem ASUS WL500gP v2 téměř vzorně a nerad bych procházel stejným martyriem, jako kolegové výše před jedním a dvema lety. Také bych se rád zeptal, zda má někdo zkušenosti s tím, jak je takový 10/100 router schopen zvládat 60Mbitový internet na LAN? Je to alespoň na úrovni 30Mbitové rychlosti? Díky za odpovědi Jenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 26. března 2013 Sdílet Odesláno 26. března 2013 Také bych se rád zeptal, zda má někdo zkušenosti s tím, jak je takový 10/100 router schopen zvládat 60Mbitový internet na LAN? Je to alespoň na úrovni 30Mbitové rychlosti? když má router 100Mb/s porty, tak 60Mb/s net zvládne bez potíží Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PESFILIPES Odesláno 26. března 2013 Sdílet Odesláno 26. března 2013 bohuzel jak ktery Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.