Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

tak řeč byla o asusu :thumleft:

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Po kabelu tech 60 Mbit udelas, ale pres Wifi maximalne 20 Mb, protoze tvuj router nema standart N,

ja bych doporucoval router vyhodit a poridit si rovnou Wifi modem a nemusis nic resit.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Díky za odpověď, já právě ten wifi modem od UPC kupovat nechci a ani na nej nemám finanční prostředky. Jednak netuším, co si na tom modelu nesmím sám nastavovat, a leží mi tu dva stejné wl500gpv2, přičemž převážně používáme pouze LAN. V budoucnu plánuju zakoupení nějakého nového gigabitového routeru, ale do té doby bych nastavení z těchto důvodů nerad měnil. Ten Cisco 3208 je již spolehlivěší, než býval před těmi dvěma roky, nebo mám očekávat problémy?

Díky

Jenda

Odesláno

Wifi modem si muzes pronajmout, stoji o 20 Kc mesicne vic nez obycejny,

a inak nikde neni psano ze dostanes zrovna Cisco 3208, klidne muzes dostat i jiny model.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Tak to jsem nevěděl, protože na stránkách UPC už jsou k pronájmu nebo odkupu jen ta Cisca. Tak to bych mohl doufat znovu v nějakou Motorolu :D Mimochodem, u toho wifi modemu si mohu nastavit třeba přístupové heslo pro wifi sám, nebo mi do toho bude UPC taky zasahovat?

Díky

Jenda

Odesláno

Motoroly se uz moc nepouzivaji,

u toho wifi modemu zasahuje jen do modemove casti, router si nastavujes sam.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Znami ma tez UPC, konkretne Fiber Power 60. V soucastnosti ma router Zyxel. Pri nastavovani QoS, prideleni rychlostu lan portum, jsem zjistyil ze v souctu nezvladne propustit vic jak 40Mb. Po konzultaci se zyxel vic neumi. Rozhodl jsem se zakoupit jiny router s wifi. A to Asus RT-N16. Mate nekdo tento router? Jak je spolehlivy. Zvladne i mozny Fiber Power 120 ? Hledam router ktery by zvladl, nebo se priblizil rychlosti tech 120Mb. Do budoucna. A co IPv6. Koukal jsem i na ten Wi-Fi modem od UPC, CISCO EPC3925. Roter s wifi to je, jen netusim jestli je mozne pridelit rychlost lan portum. Jeden si rad neco sosne a zbytek ma smulu. Prosim o radu, jaky router zakoupit. Dekuji

Odesláno

TP-Link 4300 to zvládá úplně v pohodě.

Odesláno

Asus RT-N16 je už podle designu nějakej historickej kousek, i když firmware pro něj aktualizujou, takže by měl podporovat taky IPv6, ale já bych radši připlatil 300 za RT-N56U 8)

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Dival jsem se na trubku kde je video jak funguje QoS u TP-Link 4300. Myslim ze to i pochopim jak na to. Koupil jsem Asus RT-N16, info o tom TP-LINKu se se ke me dostala pozdeji. Nepovedlo se mi korektne rozchodit QoS Bandwidth Management. K nejake zmene v rychlosti dochazelo ale nepochopil jsem pricinu, zavislost na hodnotach. Firmware jsem pouzil predposledni. Posledni je beta. Coz by mohlo ale nemuselo znamenat nekde nejaky bug. Cele odpoledne jsem se s tim otravoval. Ale marne. Volal jsem na podporu Asus a tam mi bylo receno ze tu funkci co hledam onen router neumi. Coz si myslim ze kecal. Jak jsem uz napsal, k nejake korekci rychlosti dochazi ale jak presne na to, nevim. Pokud s tim nehnu, tak asi pujde zpet do obchodu, a zkusim ten TP-Link.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague