Návštěvník panzer87 Odesláno 12. října 2011 Sdílet Odesláno 12. října 2011 Ahoj! Měl bych takovou prosbičku.přd týdnem jsem si pořídil balíček KOMFORT od UPC s internetem FIBER 60.Bohužel mi nejde připojit k internetu druhý počítač.Mám modem Cisco EPC3212 a k tomu svůj wifi router ZyXEL P-660HW-T3 v2 (zůstal mi po O2).Když zapojím router do modemu a oba PC (stolní+NB) do routeru,tak se sice připojí, ale internet nejede..a to jak po restartu modemu,tak i routeru..moc prosím o jakoukoli radu.Předem mockrát díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Derek Odesláno 12. října 2011 Sdílet Odesláno 12. října 2011 Uh.. Ten "router" je apriori ADSL2+ modem, podle meho neumi routrovat klasicky WAN provoz, ale jenom PPPoE. Nenechat se zmast tim, ze tahle parodie na modem (bohuzel ho ted aktualne pouzivame v praci) ma na pripojeni telefonniho kabelu konektor RJ-45, namisto logictejsiho RJ-11... Vzhledem k tomu, ze ho chci uz dva tydny rozmlatit kladivem, tak bych ho nedoporucoval ani na ADSL, natoz na 60Mbitovy pripojeni - nam pravidelne tuhne jenom pri routrovani dychavicneho 6Mbitu. Takze zahodit nebo prodat nejakymu nenarocnymu uzivateli ADSL a za Cicso poridit nejaky opravdovy router - na zdejsim foru se najde tipu dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 12. října 2011 Sdílet Odesláno 12. října 2011 Možná by to šlo nakonfigurovat jako switch. Potom by modem měl dát 3 IP adresy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 12. října 2011 Sdílet Odesláno 12. října 2011 Mám modem Cisco EPC3212 a k tomu svůj wifi router ZyXEL P-660HW-T3 v2 (zůstal mi po O2). ZyXEL P-660HW je ADSL2+ wifi modem, pro připojení k upc internetu je třeba mít router s wan konektorem rj45... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 12. října 2011 Sdílet Odesláno 12. října 2011 Že to je primárně modem vím, píše to Derek, ty i O2. Ale určitě má i další funkce. Mezi sebou ty LAN fungují minimálně jako Repeater, ale spíš jako Switch. Takže si myslím, že při vhodném nastavení by to mohlo fungovat, protože s 60 Mb Internetem je možné připojit 3 zařízení (MAC adresy) a dostanou všechny IP adresu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Derek Odesláno 12. října 2011 Sdílet Odesláno 12. října 2011 Hledal jsem tipy na umravneni toho Zyxela, narazil jsem i na to, ze ho taky nekdo provozuje jen jako switch - http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=960&t=1147743. Vic parady se s nim neudela. Nicmene urcite doporucim flash firmwaru (troufnes-li si na to) na nejaktualnejsi original od vyrobce - alespon mne na tom O2 dlsku pada daleko mene nez s tim obskurnim firmwarem Telefonicy - mam na mysli vypadky routeru a APcka, ne jen dsl line. Taky doporucim vypnout veskere logy, je to prvni a nejjednodussi rada jak mu snizit periodu vytuhu a restartu. firmware http://www.zyxel.cz/web/support_downloa ... no=2699908 tady navod na preflashnuti http://www.zyxel.cz/web/support_downloa ... qno=809298 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník panzer87 Odesláno 13. října 2011 Sdílet Odesláno 13. října 2011 Dobrá,díky,vyzkouším zyxela překonfigurovat dle tvého odkazu,snad to pojede..jinak to vypadá na koupi nového routeru..vyzkouším a podám report.Teď sem v práci,vyzkouším až přijdu domů.. Díky moc za tipy! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.