Přejít na obsah

Výměna routeru - změna rychlosti :(

Návštěvník medvidek88

Doporučené příspěvky

Je mi jasné, že přes WiFi nebudu mít plných 60Mb a že se ta rychlost neprojeví nijak dramaticky při načítání stránek. ALE když už za to platím, tak chci dostat maximum. A u takových torrentů, filmů či on-line her to určitě ocením..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to zní logicky, ale já už bohužel nejsem žádný teenager, který má svůj pokojíček a v rohu stoleček s PC. Já mám notebook, manželka má notebook, k tomu smartphony.....jednou jsem v kuchyni, podruhé v obýváku, potřetí v ložnici.. A už jeden kabel vede k TV, která si s internetem taky rozumí..

Takže to už, prosím, dále nebudeme rozmazávat a zůstaneme u bezdrátového připojení.. Sice jsem napsal, že chci z připojení dostat maximum, ale měl jsem tím na mysli především WiFi. A očekávám, že minimální rychlost bude alespoň 40Mb - což je pořád 2x lepší výsledek, než ten stávající..

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YABAKA

Sorry, ale jako dospělák bys mohl pochopit, že pro tahání torrentů a obdobnýho využívání P2P sítí je kabel nejlepší a výmluva na cestování po domě moc neobstojí. A propos: na stahování souborů bych pořídil NAS s HDD, propojil ho kabelem s routerem a pak můžeš tahat i bez připojených NB a samozřejmě sdílet uložený soubory v celý síti.

S 802.11n by ses měl dostat určitě nad 50Mbps. Je tady ovšem zase to ALE, kdy sám píšeš, že jsou na WiFině pověšení i všichni ostatní. A to už se na rychlosti taky projeví.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Jaku

Promiň, ale nevšiml jsem si, že by říkal něco o torrentech nebo P2P sítích.

Myslím si, že vím o čem mluví. Já mám rodinný domek a tak sice kabely tahám téměř všude (2x switch každý 8 portů za routerem), ale všude to prostě nejde, zvláště pak když si s NB sednu do křesla a nechci aby se děti přerazili o kabel. :)

Moje pomalá rychlost byla daná špatnou kartou na téměř 5 let starém notebooku. Taky 3 mobily mají jen b/g, jen Sensation má N.

Pravda je, že zas tak moc tu rychlost neřeším. Mě stejně nejvíc "omezuje" 6Mbit/s na odchozí straně. :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YABAKA
Je mi jasné, že přes WiFi nebudu mít plných 60Mb a že se ta rychlost neprojeví nijak dramaticky při načítání stránek. ALE když už za to platím, tak chci dostat maximum. A u takových torrentů, filmů či on-line her to určitě ocením..
Odkaz ke komentáři

Návštěvník M.I.R.

Hele, sám víš, že na prohlížení webových stránek a samotné odezvě se toto neprojeví. Ideální řešení je nechat jeden počítač napevno na kabelu, nebo ho připojit, když je potřeba stáhnout něco většího. Určitě je to jednodušší řešení, než shánět síťovou kartu. Co se týče připojení na "enku", tak to běhá nad 50 Mbps...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Jaku
... A u takových torrentů, filmů či on-line her to určitě ocením..

Měls pravdu. Tento "krátký" příspěvek jsem přehlédl. Ono to totiž rozhodně nezní moc logicky. Torrenty na jedné straně a notebook a "mobily" na druhé. Dá se to pochopit jen jako nouzové řešení. Kdo ví co ho k tomu vede. Pak je možné, že ho i tlačí čas a chtěl by rychlost. Pak bych na tu chvilku obětoval mobilitu a šel přes kabel.

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...