Návštěvník Odesláno 25. října 2011 Sdílet Odesláno 25. října 2011 Měl jsem stejný problém s DIR-615. Vyřešil jsem to v menu Advanced - QoS Engine, kde jsem odškrtnul položku "Automatic uplink speed". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník medvidek88 Odesláno 25. října 2011 Sdílet Odesláno 25. října 2011 Díky za radu QOS pomohlo (budu sledovat, snad to bylo jen tím ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 9. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 9. listopadu 2011 Prosím o pomoc, jsem amatér a nevím si rady.. ( Router D-Link DIR-615, internet od UPC 60Mb. Když propojím modem s notebookem pomocí kabelu, tak rychlost 50-60Mb. ALE jakmile se připojím přes WiFi, většinou sotva 10 až 15Mb, výjimečně 20Mb. Jak nakonfigurovat modem, co všechno nastavit - změnit - zakázat či povolit? Najde si některá dobrá duše chvilku času a napíše sem kompletní postup + "print-screeny" správně nastaveného a připojeného routeru? Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zasterka13 Odesláno 9. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 9. listopadu 2011 Pokud mas okolo 20 Mb tak se zkus podivat jestli mas wifi ktery podporuje n standart neco jen g(54). Pokud mas n zkus se podivat do nastaveni na QoS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 9. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 9. listopadu 2011 Jak jsem psal - nejsem žádný odborník. Takže takové to "zkus se podívat do nastavení na QoS", mi toho bohužel moc neřekne.. Jen vím, že podporuje B/G/ a tebou zmiňované N a rychlost až 300 Mbit/s. Nejvíc by mi asi pomohl "medvidek88", který má stejný router a svůj problém pravděpodobně vyřešil.. Zmiňuje se o nakonfigurování routeru apod., v čemž se trochu ztrácím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 9. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 9. listopadu 2011 Tohle se zde resi skoro porad, u vsech routeru je nastaveni vicemene podobne, zkus vypnout QoS, UPnP a pohrat si cislem wifi kanalu (Channel). Pripadne cti treba zde: viewtopic.php?f=8&t=3671&p=52567&hilit=upnp#p52567 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník M.I.R. Odesláno 9. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 9. listopadu 2011 Stačilo vypnout ten QoS a už to běhá korektně. Někde výše v tomto tématu je to přesně popsané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 9. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 9. listopadu 2011 Tom82: Otevři si v prohlížeči (Internet Explorer, Firefox, Chrome) adresu http://192.168.2.1 a přihlaš se. Nahoře klepni na volbu "Advanced" a potom vlevo na volbu "QOS ENGINE". A odškrtni si položky "Enable QoS Engine" a "Automatic Uplink Speed". Zkusil jsem přidat sejmutou obrazovku jako přílohu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 9. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 9. listopadu 2011 kdyby ta adresa nefungovala, tak tady je návod krok za krokem, jak zjistit správnou http://screenshot.cz/S4CX1/gateway.png Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 10. listopadu 2011 Takže můj problém spočívá v tom, že bezdrátový modem (WiFi) v notebooku je pouze B/G. Tím, že nepodporuje N, se vše vysvětluje - nezabíral ani jeden z postupů a maximální rychlost byla vždy max.cca 20Mb. Řešení jsou 2 - buď koupit WiFi síťový USB adaptér (externí), nebo vyměnit samotný WiFi modem v notebooku (interní) - já se přikláním k druhé variantě.. Snad má zkušenost a poznatky pomůžou i ostatním.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.