Návštěvník allien Odesláno 18. října 2011 Sdílet Odesláno 18. října 2011 Proč si všichni kupujete levné routery,pak se nedivte že máte nízké rychlosti a špatnou propustnost...tady je vidět že když jednou routeru rychlost problémy nedělá a druhý s tím má problém,tak kde je asi chyba?Sám mám Netgear WNDR3700,kde jsou sice "jen" integrované antény,ale v paneláku 3+1 je všude rychlost i síla signálu ok,mimo WC,tam je o jeden dílek méně,to mě ale netrápí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sebior Odesláno 18. října 2011 Sdílet Odesláno 18. října 2011 Můžu se zeptat jaké dosahujete reálné rychlosti s tím Netgear WNDR3700 a jakou máte wifi kartu v notebooku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník andy Odesláno 18. října 2011 Sdílet Odesláno 18. října 2011 také jsme přešli na net 60 a řešili, že rychlost na wifi je max 25, po laborování a googlování jsme zjistili, že hodně záleží jaké jsou wifi adaptery a router, záleží na normách wifi viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi, rychlost se řídí podle nejpomalejší součásti,nám také hodně pomohlo koupit velkou anténu k routeru, máme starší arillive, původní párátko u routeru 2,5 db a nová velká 7 db, tohle vyřešilo sílu signálu po bytě,také pomůže jak síle tak rychlosti prohlédnout obsazenost kanálů wifi v okolí,třeba program Network Stumbler, a vybrat kanál o 2 mimo obsazené,je to někdy hodně těžké,hodně zdaru. andy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník allien Odesláno 18. října 2011 Sdílet Odesláno 18. října 2011 Můžu se zeptat jaké dosahujete reálné rychlosti s tím Netgear WNDR3700 a jakou máte wifi kartu v notebooku? Mám 100/100Mbit od NETBOXu a rychlost na down je 98Mbit po kabelu a stejná je i rychlost přes WI-FI ve stejné místnosti,va dalších se pohybuju okolo 80-90Mbit.Na NTB je nková wifina Intel.NTB je HP ProBook 4530s. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 18. října 2011 Sdílet Odesláno 18. října 2011 Můžu se zeptat jaké dosahujete reálné rychlosti s tím Netgear WNDR3700 a jakou máte wifi kartu v notebooku? Není to jen otázka Routeru jak tady všichni píší. Mám Netgear WNDR 3700 a na notebooku (ve stejné místnosti) mám místo 60Mb něco kolem 25 Mb (NB má 2,4Ghz i 5Ghz oboje s N) a zkusil jsem to na HTC Sensation a tam jsem naměřil přes 30Mb. Příspěvek budu editovat, zkusím znovu ty rychlosti, protože si je nepamatuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Weiny Odesláno 19. října 2011 Sdílet Odesláno 19. října 2011 Tak jak je možné, že Allienovi to jde na plný knedlík, s tím samým routerem? Buďto nás vodí za nos, nebo je v tom ještě nějaká další finta Napadá mě už jen trochu polaborovat s těmi volnými kanály, jejichž obsazenost (jestli jsem správně pochopil) zjistím v ntb přes Network Stumbler... K něčemu se to "n"-ko dělat musí, 150Mbit (tam i zpět) je docela slušný limit, to už by nám mělo stačit navěky, jen se tam sakra dostat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 19. října 2011 Sdílet Odesláno 19. října 2011 Jak jsem psal výše. Komunikace je nejen o formě - protokolu (Ghz, kanál a šifrování, nastavené blokování portů, atd.), prostředí (zeď, více WiFi v okolí - blízkost použitých kanálů), ale i schopnosti obou dvou stran. Ten router si musí taky s něčím povídat. A "můj" NB FSC Lifebook E 8110 má už 4 a půl roku za sebou. Příští týden fasuji nový a doufám, že bude svižnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 19. října 2011 Sdílet Odesláno 19. října 2011 Rádiové pásmo 2,4 GHz je určeno pro "volné použití" (nebo alespoň v minulosti bylo) a vysílá v něm kdekdo a kde co (třeba RC modely, analogový přenos A/V signálu, bezdrátové sety klávesnice/myš, ale třeba i bezdrátové domovní zvonky), čili v některých lokalitách může být pásmo pro WiFi velmi velmi rušené. Zpomalení netu pak vyplývá z používaného přenosového protokolu a jeho opravných (a tedy opakujících se) paketů. Tak se nedivte.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 19. října 2011 Sdílet Odesláno 19. října 2011 Já se nedivím. Jinak máš pravdu, že 2,4 GHz je hodně zaplněné. A ne zcela využitý potenciál vidím i u 5 GHz pásma (NB má obě pásmě). Jak jsem psal je to o více faktorech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. října 2011 Sdílet Odesláno 19. října 2011 No G routery dosahnou tak max 40mbit rychlost co se tyce internet. Domaci lan 100mbit ale ne pres internet kdys to je limitovani softwarem to prepinani. Pokud mate linksys wrt54 radu tak exsistuje Tomato firmware kteru garantuje 80mbit ale je to tym ze se clockuje cpu v router na 250mhz z 200. Ten firmware ale je specialne ne kazdy dela tech 80mbit. Ale i pres to mam 120/10 a dostanu jen max 40mbit download. primo pres modem mam o neco malo vice 50mbit malo kdy 60. Tak ze v zadnim pripade nemam 120 je to lez... primo na upc speed test mam 40mbit. Telefoni linka uz me nefunguje 3 tydni a nejsou schopni to opravit. UPC je takova amaterska firma ze uz me to pekne stve a hledam nekoho jinyho ktery je schopnejsi. Myslim jsi ze problem je ze kdys sem jsi na vysil balicek tak to nemaje spravne na konfigurovani na jejich strane. jinak to nemuzy vysvetlit. PC ma giga port a kdys to jde primo pres modem tak mam tech 50mbit. hahaha a namlouvali me 120mbit. Sorry za cestinu neni to muj prvni jazyk. N routery zvladnou lehce 120mbit ty nejlepsi kolem 700mbit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.