Návštěvník Marty33 Odesláno 20. října 2011 Sdílet Odesláno 20. října 2011 Předtím než se na něco zeptáš, zkus použít vyhledávaní !Zdravím, mám dotaz. Nechal jsem si vyměnit starý motorlí modem za tenhle. Všechno jede v pohodě, ale když to celé přepojím přes router, tak internet mi sice jede bez problémů, ale na modemu mi Link bliká oranžově místo zeleně. Nějaký způsob, jak tohle vyřešit? Nějak mě to neomezuje, ale nelíbí se mi ta oranžová barva Router je Dl-524 (strašný krám, ale zatím stačí). Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mike Odesláno 20. října 2011 Sdílet Odesláno 20. října 2011 Dneska me taky vymenily Ubee za tenhle router. Co se tyce toho svetla podle me kdys ty sviti oranzove tak to bezi na 100mbit. Kdyz zelene tak to jede na 1000mbit. Tak ze pravdepodobne tvuj router co pouzivas nema gigaporty a proto to pofrci na 100mbit. Mam stejni problem z Linksys wrt54gl. Kdys napojim modem primo do PC tak to sviti zelene (protoze mam gigovou lan portu) jak myle pres router ktery je 100mbit tak to sviti oranzove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Marty33 Odesláno 20. října 2011 Sdílet Odesláno 20. října 2011 To by asi dávalo smysl, můj router je starej jak Metuzalém, takže o nějakých gigaportech asi ani nikdy neslyšel Díky moc, stejně jsem plánoval ho vyměnit za nový, teď mám aspon důvod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mojmax Odesláno 21. října 2011 Sdílet Odesláno 21. října 2011 Vida, to mě teda taky nenapadlo, nejdřív jsem měl tento modem taky napojený na starý Linksys WRT54G a svítilo to oranžově, poté co jsem router vyměnil za TP-Link TL-WR1043ND tak už bliká zeleně. Díky za poznatek Citovat Basic - - Compal CH7465 Brno-Ponava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. prosince 2011 Sdílet Odesláno 18. prosince 2011 Zdravím, nechci zbytečně zakládat nové téma, tak to hodím sem. Dokázal by mi někdo vysvětlit, jak na tomto modemu NAT? Popřípadě jak se vůbec dostanu k nějakému nastavení? K nastavení wifi routeru se dostanu pomocí 192.168.1.1, cisco router má adresu 192.168.100.1, jenže tam najdu pouze údaje o stavu modemu, nicméně nic nenastavím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 19. prosince 2011 Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 veškerý nastavení se dělá v routeru a ten nemusí mít vždycky adresu 192.168.1.1... http://screenshot.cz/YQRIX/gateway.png Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 19. prosince 2011 Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 V kabelovem modemu se nic nenastavuje, tam si maximalne muzes prohlednout informace o signalu a par dalsich veci. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. prosince 2011 Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 No jde mi o to, že poté, co mi vyměnili starý Siemens modem za tenhle Cisco, tak mi přestal fungovat file transfer na ICQ. Vyzkoušel sem naprosto všechno od nastavení firewallu, přes změnu portů na icq, stahování různých klientů... Skončil sem u toho, že chyba musí být buď v modemu nebo routeru. Router sem zresetoval do jeho továrního nastavení, taky to nepomohlo a tak když teda kabelový modem nemůžu nijak nastavit, tak pak tedy nevím, co s tím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 19. prosince 2011 Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 A bez pripojeneho routeru to funguje ? Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. prosince 2011 Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 Nefunguje. Proto sem si říkal, že bude chyba někde v nastavení v modemu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.