Přejít na obsah

Pomalý internet Kolín


Návštěvník petr21

Doporučené příspěvky

Návštěvník petr21

Tak jsem si vzal balíček KOMFI KOMFORT + a ve večerních hodinách (asi od 17 do 23 hodin) mám problém s rychlostí internetu, kde rychlost kolísá kolem 80 Mbit/s a není vyjímka, že dosahuje pouze cca 60 Mbit/s. Přes den a v nočníc h hodinách je rychlost kolem 118 Mbit/s a nikdy jsem nedosáhl 120 Mbit/s. Psal jsem na klientské centrum UPC a zde je odpověď, která mě dostala:

 

" Dle smluvních podmínek Vám garantujeme 66% rychlosti z tarifu, který odebíráte. V tomto případě rychlost 80Mb je vpořádku a rychlost se Vám v rozmezí 80Mb a 120Mb může pohybovat."

 

Takže je vidět, že s tím nic nebudou dělat. To se UPC zase vytáhlo.

 

Lokalita Kolín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Noell

To máš ještě dobrý, když ti to jede průměrně těch 80Mbit. Mě se velmi často stává, že mi net nejede vůbec, a nebo rychlostí srovnatelnou s GPRS připojením... Nyní je to lepší, tak nevím, zda už opravili tu optiku, ještě mi nijak nedali vědět.

 

A v detailním popisu služeb mají vždy uvedeno (v tvém případě pro 120Mbit):

UPC zajišťuje, že služba přístupu k síti internet (od modemu do CMTS) je dostupná po 98% zúčtovacího období rychlostí downstream (směrem k uživateli) 79 200kbps. Vzhledem k povaze Internetu není UPC

schopno garantovat specifické parametry přístupu ke všem objektům v síti Internet.

http://www.upc.cz/pdf/detailni_popis_sluzeb.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Noell

Služby je možné ukončit kdykoliv, ne jen do dvou týdnů od objednávky. Je to smlouva jako každá jiná, a toto právo má zákazník nepodmíněně kdykoliv. Takže i po třech měsících, kdy služby nejsou poskytovány v takovém rozsahu, v jakém byly nabízeny - uváděny. Viz. obchodní zákoník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Noell

Je to možné, nemorální, ale možné a kdyby došlo na lámání chleba, u soudu by jim to neprošlo, to už tu bylo několikrát. Je to nehorázná suma na to, že se jedná o ukončení smluvního vztahu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník petr21

Tak jsem se dnes večer dostal i na 54 Mbit/s místo 120 Mbit/s. Poslal jsem na UPC reklamaci, tak uvidím, co s tím udělaj. Doufám, že mi zase nepošlou něco o tom, že i 40 % rychlosti je v pořádku. Tak jak to vypadá, UPC začalo hromadně nabízet něco, na co jejich síť není připravená.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal již vedle. Dle reakcí ostatních, je vidět, že se jedná o nějaký specifický lokální problém v Kolíně. Jinak UPC v žádném případě rychlosti negarantuje. Pouze ve specifikaci ke službě 120M je uvedeno toto:

UPC zajišťuje, že služba přístupu k síti internet (od modemu do CMTS) je dostupná po 98% zúčtovacího období rychlostí downstream (směrem k uživateli) 79 200kbps. Vzhledem k povaze Internetu není UPC schopno garantovat specifické parametry přístupu ke všem objektům v síti Internet. Poskytování internetových služeb třetími stranami, přístup k webovým stránkám apod. je závislý na spojení obou koncových bodů (uživatel-server) napříč sítí a je tedy mimo kontrolu společnosti UPC. Ačkoliv UPC vyvíjí maximální snahu, aby mohlo poskytnout svým uživatelům nejvyšší možné rychlosti ve své síti, je i toto ovlivněno sdílenou kapacitou v síti.

V nepříliš častých případech potřeby provedení naplánovaného servisu, či údržby vlastní sítě může ze strany UPC dojít k omezení poskytování služby. Tato omezení se nezapočítávají do doby dle předchozího odstavce."

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...