Přejít na obsah

Výměna UPC modemu za UPC Wi-Fi modem/router

Doporučené příspěvky

Návštěvník 666

Tak dneska mi zprovoznili komfort. Teď večer už chodí i net přes 60Mb/s.

Bohužel se stalo to čeho jsem se bál a mezi modem a PC už nejde dát můj wi-fi router. Link bliká oranžově a rychlost jak do PC tak na wi-fi je zcela nepoužitelná. Zdá se že jsem neměl šetřit (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70663). Router nemá gigabitové porty. Pouze 10/100 (WAN i LAN). Zvláštní že se starým modemem to jelo v pohodě plných 25Mb/s. Oranžová bliká hned jak zasunu kabel z modemu. je to stejné jak u resetovaného routru tak jakkoliv nastaveného. Kabel s modemem je UTP5e (doufal jsem že to bude kabelem), ale je to zřejmě tím routrem.

Mám tři dotazy:

1) vymění mi na požádání UPC nový modem za wi-fi modem? Byly tu dneska. Obávám se nějakého poplatku za výjezd. Samozřejmě bych akceptoval těch 69,- měsíčně)

2) má ten wi-fi router od UPC zabezpečení WPA2 s AESšifrováním? Jak je na tom obecně s nastavením?

3) máte někdo konkrétní zkušenost jakej wi-fi router funguje za modemem Cisco EPC3208? Potřebuju 100% jistotu. Koupil bych stejnej.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/2984-v%C3%BDm%C4%9Bna-upc-modemu-za-upc-wi-fi-modemrouter/
Sdílet na ostatní stránky

Nevidim duvod proc by vam meli menit modem, podle je jen problem v nastaveni,

jinak kdyz kontrolka sviti oranzove tak to bezi na 100mbit, kdyz zelene tak to jede na 1000mbit, mate 100 Mbit router, takze oraznova je vporadku.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník 666

No já ho nechci měnit. Jenže se mi nedaří přes ten router net rozchodit uspokojivou rychlostí. Jsem tak na 1-2MB/s. Když router vyřadím a zapojím napřímo tak to jede naplno. Nastavené je to stejně jako na původní motorole, kde vše chodilo bez problémů.

Výměnu od IUPC beru jako nouzové řešení, protože wi-fi doma potřebuju. Jen nevím zda si za výměnu nebudou něco účtovat.

Klidně bych ale i nový router koupil.

Návštěvník TomK

Pokud ani po vypnutí firewallu v routeru se to nerozjede rozumnou rychlostí (myslím kabelem, ne WiFi), tak tu Tendu omlaťte obchodníkům v CZC o hlaviu a pořiďte si opravdový WiFi router - z levných napŕ. Asus RT-10N+ cca 450Kc bez DPH.

Návštěvník 666

Bohužel parametrů na nastavení mnoho není a zkusil jsem asi všechno co se dalo. Vím že Tenda není nic extra, ale se starým UPC modemem (byl to nakonec Scientfic Atlante) fungoval naprosto bez problémů a dělal co měl. Rychlosti pně odpovídali Fiber 25.

Nevím zda je možné to v Czc reklamamovat. Mám ho půl roku a doteď fungoval.

Ten Asus RT-10N+ mi s tím Ciscem bude fungovat? Nemám problém koupit i dražší. Jen potřebuju mít jistotu že to půjde. Nejlépe kdo má co za router právě za modemem Cisco EPC3208 a funguje to jak má.

Návštěvník YABAKA
Bohužel parametrů na nastavení mnoho není a zkusil jsem asi všechno co se dalo. Vím že Tenda není nic extra, ale se starým UPC modemem (byl to nakonec Scientfic Atlante) fungoval naprosto bez problémů a dělal co měl. Rychlosti pně odpovídali Fiber 25.

Nevím zda je možné to v Czc reklamamovat. Mám ho půl roku a doteď fungoval.

Ten Asus RT-10N+ mi s tím Ciscem bude fungovat? Nemám problém koupit i dražší. Jen potřebuju mít jistotu že to půjde. Nejlépe kdo má co za router právě za modemem Cisco EPC3208 a funguje to jak má.

Kup si za tisícovku TP-LINK TL-1043ND s Gb portama, ten pojede určitě.

Upraveno uživatelem YABAKA
Ten Asus RT-10N+ mi s tím Ciscem bude fungovat?

Ano. Nemohu zaručit funkčnost s konkrétním kabelovým modemem, ale tyto Asusy mi prošly v poslední době rukama a podporují i DD-WRT (laicky: alternativní firmware s pokročilýma funkcema). Gigabitový switch/router nepotřebuješ, pokud nem=a+s rychlost internetu větší než cca 80Mbps

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...