Přejít na obsah

FIBER POWER 120MB-Karviná


Návštěvník david84

Doporučené příspěvky

Návštěvník Angellko21

Zdravím přátelé,

tak tady mám výsledek mého problému. Jak jsem již psal, měl mi přijít technik pomoci vyřešit mou pomalou rychlost internetu. A on opravdu přišel:o) Jako i ten v úterý si pěkně zapojil svůj počítač do modemu, všechny ostatní odpojil a otevřel si svůj oblíbený www.speedtest.net. Asi po pěti minutách bádání mi řekl, že tady ta rychlost prostě je v pořádku a nemá tu co opravovat. Trochu mě to překvapilo a zvedlo ze židle, takže jsem se ho musel zeptat, jestli to opravdu naměřil, protože tohle číslo zdálo se mi moc velké, prý 124 mbit:o) Změřil to tedy ještě třikrát a říkal,že to tak prostě je. Tak jsem ho poprosil, aby to zkusil i na mém počítači, že tomu prostě nevěřím a potřebuji to slyšet, nakolik nevidím. Nic proti neměl, a tak odpojil svůj počítač (toto je důležité) připojil tam jen můj notebook a opět otevřel svůj oblíbený speedtest. Ten s nimi asi musí mít nějakou smlouvu, protože i na mém notebooku ukázal naprosto stejnou rychlost, 124 mbit, dokonce jednou i 125, pak jednou teda 95. Začínal jsem být bezradný, a tak jsem ho poprosil, aby něco zkusil na mém notebooku stáhnout. Nic nenamítal, a tak jsem ho navigoval, aby zkusil FTP společnosti UPC:o) Zkusil a musím říct, že jsem byl překvapený, když notebook tahal devět celých pět mb/s. Ptal jsem se,jak to je možné? Proč mi to jde max dva a teď, když tu je on, tak devět? A dostal jsem neskutečnou odpověď, je tam jen jeden počítač připojený a ne 3. Tudíž podle něj,abych mohl dosáhnout plné (to ještě ani ne) rychlosti, kterou si platím, musím odpojit všechny ostatní počítače od modemu a tahat naprosto sám. Protože i když jsou zapojené ostatní dva počítače v modemu, ale netahají, stejně se rychlost jakoby dělí, a tak já už i když tahám sám se zapojenými dvěma dalšími počítači, nevyužiji plnou rychlost. Prý je dálnice otevřená, ale ne každý umožňuje plnou rychlost zázračných sto dvaceti mbit:o) A já se ptám, je toto opravdu možné? Že i když ostatní počítače netahají, já i když tahám sám, budu vždy tahat jen ty dvě mb/s? I když bych měl tahat alespoň devět? A poslední dotaz, když už tahal a zjišťoval rychlost ze speedtest.net, požádal jsem ho, ať zjistí rychlost i na rychlost.cz. Já vím, asi mě teď i někteří z vás ukamenujete, že je to divný server atd, ale šlo mi prostě o ten markantní rozdíl. Jak je možné, že speedtest ukáže 124 mbit, což nechápu, když je až 120 a rychlost.cz ukázala jen 37? Když jsem byl v mém bývalém bydlišti a měl tam osm mbit od O2 a měl jsem s bratrem připojené dva počítače na modemu, tahal jsem plnou rychlostí, když on nic netahal a naopak. Je jasné, že se rychlost dělí, když tahají oba, to je logika, ale když je jen zapojený modem a tři počítače, hm, nechápu. Nemáme tu ani router. Takže se jen ptám, jestli to je takto normální a mám se s tím smířit? Moc děkuji a přeji hezký den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co vlastně řešíš? Je jasný, že rychlost bude maximální jenom při připojení jednoho zařízení a pokud chceš zařízení víc, tak si kup router s QoS a nastav priority jak potřebuješ.

 

Pokud jde o test rychlosti, tak musíš brát v potaz nejenom svůj download, ale taky upload na druhý straně a když ten nestojí za nic, tak můžeš mít klidně Gbps lajnu a pojede to furt jak s hnojem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je nesmysl, nezalezi na poctu pripojenych PC, pokud ostatni nic netahaji,

zkus se mrknout, jestli neni zapnuta sluzba QOS, ta by to mohla ovlivnovat.

Jinak rikas ze namas pripojeny router a tento modem vlastne router je.

 

A rychlost.cz ma nejspis pomaly server na tyhle rychlosti.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- I když bych měl tahat alespoň devět?

- Jak je možné, že speedtest ukáže 124 mbit, což nechápu, když je až 120 a rychlost.cz ukázala jen 37?

- měl bys mít aspoň 15 MB/s, 15*8=120 :!:

- rychlost.cz je nepoužitelnej server, speedtest.net je o dost lepší (v praze server od centelu, v brně od upc)

 

20121179818-bfcec203d6.png1851453308.png

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je nesmysl, nezalezi na poctu pripojenych PC, pokud ostatni nic netahaji,

zkus se mrknout, jestli neni zapnuta sluzba QOS, ta by to mohla ovlivnovat.

Jinak rikas ze namas pripojeny router a tento modem vlastne router je.

 

A rychlost.cz ma nejspis pomaly server na tyhle rychlosti.

Tahají-netahají, to ani nemusí vědět. Je tam prostě datovej provoz a jenom blbý aktualizace, torrenty, aplikace tiskáren apod. věci na pozadí vytěžujou linku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Angellko21

Zdravím,

moc děkuji za příspěvky,no kde se vypíná nebo nastavuje ta služba QOS?Moc děkuji,prosím ale podrobný návod,vůbec se v tom nevyznám.Kdyžtak klidně i soukromě,ať to tu nezatěžujeme pro ty,kteří to vědí.Moc děkuji,třeba to opravdu bude tím.Ale jak jsem již psal,doma mi to tahalo naplno,i když byli tři počítače připojené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Angellko21

Zdravím,

děkuji za odkaz, prosím, nechci vypadat pořád jako někdo, kdo něco neví nebo tak, ale po odkliknutí se mi stáhl soubor s názvem qos. Bez žádné přípony. Nakolik nevidím, jestli to má být obrázek, moc mi to nepomůže. Nemůžeme se s někým nějak dopídit podle nějakého textového návodu, jestli tu službu mám či nemám zapnutou? Ještě jednou se moc omlouvám, odečítač mi obrázky nějak nečte. Nebo to mám někam nakopírovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...