tomus Odesláno 13. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 13. listopadu 2011 Uživatelům internetu od UPC začaly ve čtvrtek chodit podvodné e-maily, které od nich pod záminkou modernizace databáze lákají uživatelské jméno a heslo k účtu elektronické pošty. Řekl to mluvčí František Malina. "Email přichází z emailové adresy upc@instructor.net. Jedná se o podvodný email, tato zpráva nepochází od UPC. Klientům doporučujeme nezadávat žádné údaje a zprávu rovnou smazat," uvedl Malina. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zdenicka113 Odesláno 22. února 2012 Sdílet Odesláno 22. února 2012 No ale pokud mail, který mi příjde má v odesílately upc@instructor.net, tak jak mám poznat, že je podvodný. Dneska aby člověk pomalu nevěřil už nikomu a ničemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 22. února 2012 Sdílet Odesláno 22. února 2012 Poznáš to snadno podle domény, která je rozhodující, tj. nikoliv co je před zavináčem, ale co je za ním. Až tam bude ...@upc.cz, tak to bude nejspíš OK, ale nikdy ne ve stylu upc@... (jedině upc@upc.cz je ještě OK). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 22. února 2012 Autor Sdílet Odesláno 22. února 2012 Ono je uplne jedno odkud mail prijde, neni vubec zadny problem aby si pripadny hacker nastavil email odesilatele na jakykoliv, ktery si vybere, klidne i "neco@upc.cz". Spis je dulezite precist si obsah mailu a trochu se nad tim zamyslet, pokud po vas nekdo chce uzivatelske jmeno ci heslo, ci nejake soukrome udaje, tak uz je to znacne podezrele. Hlavne je take dulezite sledovat kam smeruji pripadne webove a emailove odkazy v mailu, adresa se treba tvari jako ze smeruje nekam na stranky UPC ale kdyz na ten odkaz najedete mysi, nebo kliknete, tak zjistite ze smeruje nekam uplne jinam, tak jako jsem to udelal zde http://www.upc.cz Protoje opravdu dulezite kontrolovat adresni radek a sledovat kam jste se vlastne dostali, uplne totez plati i pro emailove adresy, tohle jsou nejcastejsi finty podvodnych mailu, webovou stranku muze hacker naaranzovat tak aby vypadala uplne stejne jako treba stranka UPC, ale adresni radek v prohlizeci nijak nezamaskuje. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. dubna 2012 Sdílet Odesláno 7. dubna 2012 No ale pokud mail, který mi příjde má v odesílately upc@instructor.net, tak jak mám poznat, že je podvodný. Dneska aby člověk pomalu nevěřil už nikomu a ničemu. Si děláš pr...? BTW Malina je ten podivný důchodce, co už dělá v jiném molochu? To ještě má na to žaludek? Žaluda asi ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tequilla Odesláno 3. května 2012 Sdílet Odesláno 3. května 2012 No ale pokud mail, který mi příjde má v odesílately upc@instructor.net, tak jak mám poznat, že je podvodný. Dneska aby člověk pomalu nevěřil už nikomu a ničemu. Pak nezbude nic jiného než zrušit internet, případně vrátit i občanský průkaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.