Návštěvník c12345 Odesláno 16. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 16. listopadu 2011 Dobrý den mám připojení od UPC Kombi Komfort (60/6) a router TP LINK TL-WR 542G . Co se týká rychlosti tak na stolním počítači tak po měření na speedtestnet mi to stabilně ukazuje kolem 60/6 (takže spokojenost). Syn má noťas LENOVO G 550 (gigová síťová karta), ale když je u tohohle routeru připojen přes wifi tak se nedostane s připojením výše jak cca kolem 18 MB/S upload je v pořádku ten vykazuje těch 6 MB/s. Nevím proč když síla signálu je vynikající a přenosová rychlost u tohohle routeru je v maximu (jak uvádí výrobce) 54 MB/s. V nastavení routeru žádné omezení rychlosti wifi nemám. Proto bych se chtěl zeptat zde zkušených diskutujících zda je normální taková hodnota rychlosti při připojení noťasu přes wifi (případně kolik máte vy), a zda by se vyplatilo zakoupit např. tenhle wifirouter TP Link TL WR1043ND (ten se mi líbí :eye: ) a zda by se eventuálně i zvedla přenosová rychlost u toho noťase přes wifi. děkuji za kždou odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 16. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 16. listopadu 2011 Bohuzel u Wifi se standartem G o moc vic jak 20 Mbit neudelate, to je jeho maximum. Důvod, proč se udaná (teoretická) rychlost liší od reálné je protoze udávána je na první vrstvě ISO/OSI modelu, kdežto reálná a vámi meřitelná je na vrstvě druhé. S Wifi N by jste mel dosahovat rychlosti nad 50 Mbit, coz by vami zmineny router TP Link TL WR1043ND mel dosahnout, jen se ujistete ze i notebook podporuje stanart N. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník c12345 Odesláno 16. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 16. listopadu 2011 Děkuji za bleskovou odpověď, ještě bych chtěl někoho poprosit ať hledám jak hledám nikde jsem zatím nenašel zda tento noťas lenovo G550 podporuje ten standart N Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník gew Odesláno 16. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 16. listopadu 2011 podle všeho ano - http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g550- ... mAod-WGLpQ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník c12345 Odesláno 16. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 16. listopadu 2011 Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 16. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 16. listopadu 2011 známej zkoušel ten 1043ND na Nku a vymáčknul z něj stabilních 90... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 17. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 17. listopadu 2011 Spíš to jenom tvrdil, s N se to nedosahuje ani na Nanostation v 5GHz, natož s tímto routerem ve 2,4GHz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mojmax Odesláno 18. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 18. listopadu 2011 Teď jsem zkoušel 1043ND přes wifi a vytáhl jsem maximálně 65 Mb. Na kabelu mi to jede stabilně 125Mb - upozorňuji, že mám DD-WRT firmware, kterej si myslím, že je lepší. Na originálním firmware byla rychlost po kabelu pouze cca 110Mb. Citovat Basic - - Compal CH7465 Brno-Ponava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 18. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 18. listopadu 2011 s firmwaarem od výrobce sem byl na stabilních 125 Mb/s Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník c12345 Odesláno 19. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 19. listopadu 2011 Takže ještě jedna závěrečná otázka když jsem zakládal toto téma a předem děkuji za odpověď. Tak snad tedy můj noťas LENOVO G 550 model 20023 podporuje přes wi.fi ted standart přenosu N. Čistě hypoteticky když tedy vyměním router za ten co jsem už nastínil a bude ten rádiový přenos přes wi-fi lepší co se týká rychlosti toho připojení pojedou mi vůbec přes to rozhraní N naše mobilní telefony s kterými se občas přes wifinu taky připojujeme ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.