Slamb Odesláno 10. prosince 2011 Sdílet Odesláno 10. prosince 2011 občas se mi taky stane, že to ukazuje kraviny, ale většinou se to po restartování testu hodí do klidu... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vodnik Odesláno 10. prosince 2011 Sdílet Odesláno 10. prosince 2011 Tohle asi nebude úplně normální u 60Mbit tarifu, že? Setrvalý stav už 12 hodin, restart všech prvků sítě nepomohl Edit - UPC samozřejmě o žádném problému v dané lokalitě neví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tramin Odesláno 11. prosince 2011 Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 To je přece u UPC normální,zapírat a zapírat.Já jsem psal stížnost 5.12.nikdo se zatím neozval,jen že přijali požadavek.Opravdu bezvadný přístup k zákazníkovi,který jim pravidelně platí od dob Intercable víc jak 10 let... Citovat 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 15. prosince 2011 Autor Sdílet Odesláno 15. prosince 2011 Ano, zjistil jsem, že to bylo jen 100Mb/s sítovkou, ale dále jsem zjistil, že u mého modemu jsou u ethernetu diody Zelená - 1000Mb/s sítovka Oranžová - 100Mb/s sítovka. Docela užitečná věc od Cisca S gigabitovou sítovkou už je internet v pořádku viz. http://speedtest.net/result/1624056617.png Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 15. prosince 2011 Sdílet Odesláno 15. prosince 2011 Pepe, dík za užitečnou informaci, toto jsem potřeboval vědět. Zelená - přímo PC, oranžová - router Asus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. prosince 2011 Sdílet Odesláno 16. prosince 2011 Speedtest ukazuje hodne nadsazene rychlosti. Nejlepsi merak je rychlost.cz, v Cesnetu nebyl problem na nem namerit 600Mb, dsl.cz konci na 30Mb a Speedtest s chuti ukazoval i vice jak 1Gb na 1Gb sitovce. Ja mam u UPC rychlosti celkem dobre, ale fascinuje me ping, mam ping dle speedtestu na plzen (~50 mil) 30ms, to same namerim na ping http://www.cz a 20ms na seznam.cz zhorsilo se to v dobe (drive 8ms vsude), kdy upc zavedlo nove balicky (v te dobe mi strasne padala rychlost netu - stabilita a od prosince to uz zase fakci, ale pingy jsou porad v prd) PS: proctete technicke informace o sluzbach, je tam i garance rychlosti netu, takze at si nestezujete zbytecne, na 50Mb garantuji 33000Kb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 17. prosince 2011 Sdílet Odesláno 17. prosince 2011 tak to je síla ale vyvracet nic nebudu, ztráta času u takovejch expertů Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 17. prosince 2011 Sdílet Odesláno 17. prosince 2011 Ale klidně to vyvracej. Zajímá mě to. Kde se konkrétně Radius plete? Mě se ping zvedl ve stejné době dříve hodnoty kolem 10 ms a dnes kolem 40 ms. Ta garantovaná rychlost tam je i s 98% času v účetním období. Ty dvě procenta jsou tuším něco kolem 14 a půl hodiny a nepočítá se do toho "naplánovaný servis a údržba". A podle hodnot to opravdu může vypadat, že speedtest.net přeměřuje. Ne, že bych si stěžoval, že mám mít "jen 60/6" a mám 62,04/6,37. Mě ta vyšší hodnota nevadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 17. prosince 2011 Sdílet Odesláno 17. prosince 2011 Jaku... ty si chceš jenom povídat, protože všechno tohle víš - rychlost.cz stojí za vyliž(_._), to radši měřit na domácím serveru přes sousedovu ADSL linku... - jak už sem psal kdysi kdesi tady na foru, upc internet má drobnej přesah, takže pokud nedosáhnu papírový rychlosti, je tam nějakej problém a důvod k reklamaci... procentní podíl ve specifikacích služby by měl zamezit BFU, aby reklamovali kvůli jejich chybnýmu měření z různejch důvodů - měření přes nepřesnou aplikaci, nedostatečný vytížení, zavirovanej komp, historickej systém, špatně nainstalovaná síťovka, měření přes wifi, špatnej router, poškozený rozvody v bytě apod... - že speedtest ukazuje nesmyly, to se občas stát může, ale při opakovanym měření ukazuje relativně přesně, ale nikoliv s nadhodnocenou rychlostí, nýbrž naopak s lehce podhodnocenou, což je dáno nějakou režií navíc a taky prohlížečem, viz obrázky... pro porovnání a pobavení výsledek z rychlost.cz Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 17. prosince 2011 Sdílet Odesláno 17. prosince 2011 rychlost.cz je naprosto nevěrohodné měření, dneska jsem tam opakovaně naměřil 4Mbps na 120Mbps lince. Nejlíp se měří při stahování z placených účtů typu Rapidshare, když člověk tahá desítky GB několik hodin, tak si pak dokáže rychlost vypočítat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.