Odesláno 11. prosince 2011 13 let Ahoj, mám internet komfort + a router Asus wl-520gc s nejnovějším firmwarem od dd-wrt. Jenže mám problém s jeho propustností - internet přes něj není rychlejší než cca 40Mbps (stahuji tedy cca 4-5MB/s). Když ale pc napojím přímo tak stahování jede rychlostí až 14MB/s. Přenos souborů v rámci místní sítě jede na plnou rychlost routeru (11-12MB/s), takže předpokládám správně, že router nemá tak velkou propustnost internetu a nezbývá mi nic jiného než koupit nový???? díky
Odesláno 11. prosince 2011 13 let Router bude OK, spis je v nem neco spatne nastavene, treba zkus vypnout QoS. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 11. prosince 2011 13 let QoS ani zapnuté nemám, zkusil jsem i odstavit firewall a pořád nic:(
Odesláno 11. prosince 2011 13 let ZKus ho vyresetovat do tovarniho nastaveni a ponastavovat to znovu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 11. prosince 2011 13 let nepomohlo, takže předpokládám že už zbývá jenom koupě nového routeru...
Odesláno 12. prosince 2011 13 let Nemyslim, zkus si s tim nastavenim jeste pohrat, treba UPnP zkus vypnout. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 14. prosince 2011 13 let Měl jsem stejný problém se stejným Asusem. Skončil koupí nového Linksysu
Odesláno 14. prosince 2011 13 let Nebo zkusit jiny FW. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 21. února 2012 13 let Zcela totožný problém se stejným routrem jsem řešil dva měsíce. Nepomohlo nic - je to stařeček, taková propustnost tam zřejmě není. Stejně jako před třemi lety, kdy jsem toto řešil s routrem SMC jsem to teď vyřešil koupí nového routeru a to ASUS RT-N12B1 - za ty peníze dokonalá volba. Funguje to perfektně. S Nkovou síťovkou dosahuji plné rychlosti (Komfort 60) nejen přes lan ale i přes wifi, nemluvě o množství nových funkcí co má k dispozici.
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.