Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Pánové prosím, podělte se o své zkušenosti s automatickým přepínáním formátu DTv mezi 4:3 a 16:9. Starý STB Handan CV5000 formát obrazu spolehlivě rozeznal a spolehlivě (v mezi svých možností) i přepínal. Právě zakoupený LCD Samsung UE32D5220 formáty obrazu sice spolehlivě rozezná, ale na přepnutí zcela kašle (formát obrazu je samozřejmš nastaven na Auto). Vím, že jsou mezi námi zákazníky jedinci, kterým formát obrazu neříká zhola nic a jsou spokojeni, když mají obraz přes celou obrazovku, i když zkreslený. Předpokládám, že Samsung tyto zákazníky ignoruje a že se spíše jedná o chybu firmware. Napsal jsem sice dotaz Samsungu, ale než uplatním reklamaci, chtěl bych znát více názorů. Toto je první DTv, se kterou jsem přišel do styku a doufám, že to není obecně rozšířený stav u LCD DTV.

Odesláno

Z textu není patrné, jak má být TV nastavena a jak zobrazuje obraz teď.

Pokud se má obraz zobrazovat i při formátu 4:3 roztáhnutý přes celou obrazovku, neměl by být v TV nastaven na "Auto" ale nejspíše na 16:9 nebo na "Zoom".

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno
Vím, že jsou mezi námi zákazníky jedinci, kterým formát obrazu neříká zhola nic a jsou spokojeni, když mají obraz přes celou obrazovku, i když zkreslený.

Požaduju nezkreslený obraz!

Odesláno

To tedy znamená, že nechceš, aby pořady, které byly původně natočeny ve formátu 4:3, se ti na tvém televizním příjimači zobrazovaly roztahaně přes celou obrazovku, ale chceš, aby bylo možné je sledovat s černými pruhy po stranách, díky čemuž by originální formát obrazu a jeho poměr stran zůstal zachován?

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
Odesláno

Přesně tak. Samozřejmě manuální přepínání je funkční.

Odesláno

Já mám Samsunga nastaveného na "Režim obrazu - 4:3" a "Velikost : Automatický obraz". Obě nastavení jsou v Menu - Obraz - Obraz možnosti.

Výsledně je pak pořad v 4:3 zobrazen s pruhy po stranách

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Praha
Odesláno

U Samsungu nastavení na AUTO v pohodě, pouze u některých programů jako HBO HD se musí obraz ručně roztáhnout na celou plochu, automatické přepínání nefunguje.

Odesláno

Ale Retree psal, že nechce mít zdeformovaný obraz, tak nejspíše nebude roztahovat obraz HBO HD do šířky 8)

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Praha
Odesláno

HBO HD se vysílá v 16:9 a obraz je stlačený, takže na TV 16:9 ho musím natáhnout aby měl správné zobrazení. A nepsal jsem do šířky. Natahuje se na výšku.

Odesláno

YABAKA, doporučuju prostudovat si něco o formátech obrazu, na netu je toho dost..., obraz je stlačený proto, že máš natvrdo nastavený formát 4:3, přesto díky za snahu.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague