Přejít na obsah

Extrémní ztráta paketů a výpadky po přechodu na nový modem

Doporučené příspěvky

Jen tak pro zajimavost co jsem tu ted nameril na modemu ja.

Zitra jdu volat na UPC at sem nekoho poslou a posteluje zesilovac ve venkovnim rozvadeci, internet jeste jede vpohode ale analogova tv uz pekne sumi,

na vstupu do domu jsem nameril -4 dBmV a SNR 35 dB, coz je jeste vpohode, ale dalsich 10 metru koaxu + koncova zasuvka UPC udela dalsich -10 dB, za ni rozbocovac k tv (-8 dB) a dalsich 10 m koaxu a je skoro po signalu.

[attachment=0]signal.JPG[/attachment]

S tím tě pošlou do pr de le, napíšou ti, že hodnoty jsou dle normy a šmitec!

1) před 5 lety jsem dostal od UPC asi za 30tý urgenci technika, který doslova cituji řekl "signál je příliš vysoky" a dal mi do modemu tlumič signálu a pak vše jelo jak má!!!! takže to vím ze zkušenosti!!!!!

2) vidím, že toto forum je pouze pro dementy co dokazijen urazet

- nevim, cos měl před pěti lety za hodnoty, ale nic to nemění na skutečnosti, že 40 dB je (v roce 2012, letos, tento rok) naprosto v pořádku

- no já to vidim, přesto se tě nesnažim nijak omezovat ani vyhazovat a beru tě takovýho, jakej seš 8)

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Návštěvník Kulombo
před 5 lety jsem dostal od UPC asi za 30tý urgenci technika, který doslova cituji řekl "signál je příliš vysoky" a dal mi do modemu tlumič signálu a pak vše jelo jak má!!!! takže to vím ze zkušenosti!!!!! vidím, že toto forum je pouze pro dementy co dokazijen urazet

Pane Inženýre, pletete si jabka a hrušky, útlumový článek se za modem dával v případě, že byl vysoký signál v dopředném směru, ale tady poukazujete na zpětný směr (který je mimochodem v pořádku) nebo na SNR a to jste potom úplně mimo.

Dobrý den, již téměř 2 měsíce se potýkám s problémem pomalého internetu. Původně jsem měl 25Mbit a začalo to zlobit, nahlásil jsem poruchu ale protože jsem si říkal že to možná bude modemem tak jsem přešel na 60Mbit. Technik přinesl modem, a protože byla zároveň hlášena porucha, tak provedl kontrolu kabeláže, vše bylo u mě v pořádku a najelo to na těch cca 60. Po 14 dnech zase, problémy, nejelo to, znovu jsem nahlásil problém, operátor mi potvrdil že vidí ztrátovost paketů a poslal mi domů znovu technika, ten provedl kontrolu a znovu bylo u mě vše v pořádku. Poruchy se střídají, třeba 3 dny to nejde, pak zase 2 dny jede skoro těch 60, pak zase 2 dny nejede. Mám zapojený router, ale ten i odpojím a vše stejné. Včera mi modem nenajel skoro 5 hodin, pořád se restartoval a blikala kontrolka online, večer to najelo asi na 10Mbit. Dneska to nejde zase skoro vůbec, přikládám obrázky, jestli to bude někomu jasné v čem může být problém. U mě v kabeláži určitě problém není a volat na infolinku aby mi sem posílali technika potřetí mi přijde zbytečné. Co radíte. Děkuji

http://imageshack.us/photo/my-images/843/net1y.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/198/net2b.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/21/net3z.jpg/

• Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • CA modul
  • Ostrava

Ztraty paketu tam jsou, ale signal je jeste v norme.

Zkousel jsi pripojit jine PC ? chova se to stejně ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Jo zkoušel jsem i noťas a je to to samé bohužel, s routerem, bez něho, přez wifinu, přez lan. Je to jenom ten modem bez intgrované wifiny. Někdy je dokonce na modemu aktivní pouze kanál 1 a ne všechny 4 a to pak net nejede vůbec. Kdyby to jelo aspoň těch 10M tak je mi to celkem jedno, ale jelikož se připojuju VPN do práce odpoledne tak 0,5M rychlost je nepoužitelná.

• Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • CA modul
  • Ostrava

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...