mpetr Odesláno 9. července 2012 Sdílet Odesláno 9. července 2012 No ten přijde, zkontroluje kabely, zjistí že je vše OK, sepíše protokol a to je vše. Není možné že je problém někde po trase mimo dům na nějakém routeru, switchi, nebo něčem podobném? Jestli ho někdo třeba nepřetíží nějakým stahováním, nebo je vadný, že to někde jde bez problémů a někdy ne? Citovat Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kulombo Odesláno 9. července 2012 Sdílet Odesláno 9. července 2012 V systému jsou mimo tebe vidět i tví sousedé, jestli jsou oni OK a ty ne, je problém někde u tebe a technik to musí opravit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 20. července 2012 Sdílet Odesláno 20. července 2012 Po přechodu na modem Cisco EPC3925 jsem měl stejný problém jako J z první strany tohoto vlákna, pomalu se mi načítaly webové stránky. Dřív jsem byl zvyklý (u 10MBitu), že stránka naběhla de facto okamžitě, kdežto po přechodu na 60MBit, to někdy trvalo až půl minuty. Pomohlo mě ale nastavení modemu v sekci Setup > Lan Setup > Client Lease Time: nastavit na 0 (po restartu modemu se změní na 1440) LAN 1 Static DNS 1: 213.46.172.36 (dns upc) LAN 1 Static DNS 2: 213.46.172.37 (dns upc) LAN 1 Static DNS 3: 217.31.204.130 (dns cz.nic) Po uložení se modem restartoval, i když až na druhý pokus a od té doby surfuju zase bez jakéhokoliv zpoždění. Kliknu na odkaz a než se naděju tak je stránka načtená. Tak možná to někomu pomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. ledna 2013 Sdílet Odesláno 16. ledna 2013 Ahoj všem. Kdyby to tady náhodou ještě někdo četl a řešil stejný problém jako já se ztrátou paketů (kolem 60-90%) na Pingtest, náhodnými výpadky, pomalým načítáním webu apod. Zjistil jsem, že to je položkou IP flood detection v záložce Security a Firewall v nastavení modemu (Cisco EPC3925). Vypněte tu funkci, uložte a kochejte se neuvěřitelným zrychlením. Snad vám to pomůže stejně jako mně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 17. ledna 2013 Sdílet Odesláno 17. ledna 2013 to ale neni nic novýho, ip flood detection musí bejt vypnutý vždycky, jinak to dělá potíže... ani nevim, na co tam ta volba je Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 17. ledna 2013 Sdílet Odesláno 17. ledna 2013 Dobře myšleno, špatně provedeno. Podobně jako třeba funkce SIP ALG v některých routerech, která místo aby pomohla, tak je přítěží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. ledna 2013 Sdílet Odesláno 17. ledna 2013 to ale neni nic novýho, ip flood detection musí bejt vypnutý vždycky, jinak to dělá potíže... ani nevim, na co tam ta volba je No jo, ale nikdo z UPC ani přivolaný technik mi to neřekli a jen vyměnili modem. Podle mě o tom vůbec neví, protože ztrátu paketů přímo u nás doma naměřil taky, ale ani ho nenapadlo, čím by to mohlo být. Proto to raději píšu i sem. Vůbec nechápu, proč je to defaultně zapnuto. Taková blbina a tolik problémů a řešení kolem toho, nehledě na provolané peníze na TP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 17. ledna 2013 Sdílet Odesláno 17. ledna 2013 to je defaultně zapnuto? já už si to nepamatuju, ale když sem si s tim hrál, tak právě tohle nastavení mi dělalo nehoráznej bordel, asi 5 minut po zapnutí kompu mi vůbec nešel web Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 18. listopadu 2013 Díky moc za rady. Problém jsem měl stejný a všem jsem vyřešil změnou nastavení. Divím se, že to na UPC podpoře vůbec netuší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník frelo Odesláno 19. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 19. listopadu 2013 to ale neni nic novýho, ip flood detection musí bejt vypnutý vždycky, jinak to dělá potíže... ani nevim, na co tam ta volba je No jo, ale nikdo z UPC ani přivolaný technik mi to neřekli a jen vyměnili modem. Podle mě o tom vůbec neví, protože ztrátu paketů přímo u nás doma naměřil taky, ale ani ho nenapadlo, čím by to mohlo být. Proto to raději píšu i sem. Vůbec nechápu, proč je to defaultně zapnuto. Taková blbina a tolik problémů a řešení kolem toho, nehledě na provolané peníze na TP a stacilo si precist tohle forum a nemusels to tak slozite resit wifi modem jsem kupoval pred rokem a to bylo prvni co jsem vypinal ono je vubec s podivem ze se upc nezajima co dostanou od cisca za nastaveni a resi tenhle nesmysl vymenou modenu ...coz je tohle nejcastejsi pricina problemu toho modemu a upc to vyresilo nakupem jinych modelu modemu ktere nemaji v nastaveni skoro nic to je prave pristup spol upc kde prava ruka nevi co dela leva ..a prakticky spolupracovnici firmy spolu asi nekomunikuji a nepredavaji si zkusenosti informace , prakticky nic zavolas na infolinku zvedne to jeden operator zavolas pozdeji zvedne to jiny a nevi zes volal a neco resil a tak bys to mohl delat porad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.