Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...

Teď mám období kdy nic z Jim Jamu nenahrávám - takže nevím. Ale napadlo mne, že by nebylo špatné kdyby ty set top boxy byly vybaveny hardwarovým watchdogem, který by je, pokud "zamrznou", kompletně zresetoval - s tím ale, že by nedošlo k vymazání údajů videočasovače (tím by pro mne jinak ten restart pozbýval smysl) a set top box by se po restartu dodatečně přepnul na správný kanál podle nastaveného videočasovače. Ale to už asi chci hodně - na druhou stranu ale trochu nechápu proč ty stb toto nemají - nastavíte si videočasovače, stb zamrzne a kaskádovitě se nespustí ostatní videočasovače. Vždyť přece někdy se může stát, že ten vstupní signál může být takovým způsobem narušen/chybný, že ani ten nejlepší firmware/software si s ním neporadí a zamrzne.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3101-probl%C3%A9m-s-cv-5000-cinx/page/2/#findComment-52293
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno
Teď mám období kdy nic z Jim Jamu nenahrávám - takže nevím. Ale napadlo mne, že by nebylo špatné kdyby ty set top boxy byly vybaveny hardwarovým watchdogem, který by je, pokud "zamrznou", kompletně zresetoval - s tím ale, že by nedošlo k vymazání údajů videočasovače (tím by pro mne jinak ten restart pozbýval smysl) a set top box by se po restartu dodatečně přepnul na správný kanál podle nastaveného videočasovače. Ale to už asi chci hodně - na druhou stranu ale trochu nechápu proč ty stb toto nemají - nastavíte si videočasovače, stb zamrzne a kaskádovitě se nespustí ostatní videočasovače. Vždyť přece někdy se může stát, že ten vstupní signál může být takovým způsobem narušen/chybný, že ani ten nejlepší firmware/software si s ním neporadí a zamrzne.

A kolik by ten STB potom stál?! Navíc i zařízení, jenž toto mají, tak taky nejsou úplně spolehlivé a někdy je potřeba ten reset prostě udělat natvrdo přerušením napájení.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3101-probl%C3%A9m-s-cv-5000-cinx/page/2/#findComment-52310

Nesmysl, to není zase tak nákladné jak by se na první pohled mohlo zdát. Sám jsem se podílel na vývoji zařízení s hw watchdogem - většinou je tam jeden jednoduchý čip navíc (wachdog), který je potřeba ze sw/fw pravidelně resetovat jinak tento čip vyvolá reset hlavního procesoru. A to je všechno - ten samotný čip watchdogu je z hlediska funkcionality relativně velmi jednoduchý a levný. A že nezachytí? Pokud je ten fw/sw dobře a promyšleně napsán (pro spolupráci s watchdogem) tak věřte, že zachytí (nesmí se ten watchdog tzv. "občerstvovat" např. v místech kódu kde má ve skutečnosti dojít k resetu).

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3101-probl%C3%A9m-s-cv-5000-cinx/page/2/#findComment-52362

Návštěvník lejno
Nesmysl, to není zase tak nákladné jak by se na první pohled mohlo zdát. Sám jsem se podílel na vývoji zařízení s hw watchdogem - většinou je tam jeden jednoduchý čip navíc (wachdog), který je potřeba ze sw/fw pravidelně resetovat jinak tento čip vyvolá reset hlavního procesoru. A to je všechno - ten samotný čip watchdogu je z hlediska funkcionality relativně velmi jednoduchý a levný. A že nezachytí? Pokud je ten fw/sw dobře a promyšleně napsán (pro spolupráci s watchdogem) tak věřte, že zachytí (nesmí se ten watchdog tzv. "občerstvovat" např. v místech kódu kde má ve skutečnosti dojít k resetu).

Měly s tím problém i MACABy nebo broadcast Philipsy, což je trochu jiná liga, než domácí přijímač za pár stovek. Každopádně já si na Handana 5000 nemůžu stěžovat, za cca 5 let používání vytuhnul jenom jednou jedinkrát.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/3101-probl%C3%A9m-s-cv-5000-cinx/page/2/#findComment-52373

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...